Foto: tillhör Andréa Hultgren

Andréa om Craft

PrylarEftersom jag är höggravid och inte kan springa just nu har jag enbart testat kläderna under en promenad. Det var ungefär 5 minusgrader och solsken och förutom att jag hade på mig en dunväst över jackan klarade jag mig fint med underställ, tights, lager 2 tröja, jacka, vantar och mössa (plus bh´n och strumporna). Kläderna är väldigt sköna och följsamma och trots att magen gör att tröjor och jacka är lite för korta och väldigt tighta kände jag stor rörelsefrihet.

Bh: Snygg och skön men ger inte tillräckligt mycket stöd. Fungerar bra för lugnare aktiviteter/aktiviteter utan hopp och spring, men för mig som har D-kupa (plus lite till just nu) ger den alldeles för lite stöd för att springa i. Å andra sidan är jag extremt känslig med sportbh´s och använder alltid 2st oavsett. Jag vill att brösten ska sitta stenhårt på plats och har hittills inte hittat någon som sitter tillräckligt bra/hårt för att jag enbart ska kunna ha en. Dock har jag de som ger mer stöd än denna.

Underställ: Väldigt mjukt och skönt mot kroppen och med en snygg design. Jag har svårt att uttala mig om hur väl fukttransporten fungerar eftersom jag enbart promenerat, men då jag har ett liknande underställ sedan tidigare som fungerar bra tror jag även detta gör det. (Både mjukhet och fukttransport (och inte minst "luktfrihet") är dock snäppet bättre i underställ som består av 100% merinoull enligt min åsikt.)

Strumpor: Skönt med lite tjockare material på vintern, men samtidigt tycker jag att fukttransporten var något sämre än på lite tunnare strumpor. Väldigt skön passform dock och "resåren" över mellanfoten gör att de sitter bekvämt på foten.

Lager 2 tröja: Framförallt väldigt snygg men också skön och behaglig att ha på sig. En skön krage som sitter lagom hårt runt halsen. Jag kan ofta tycka att många tröjor med krage och dragkedja ger en lite klaustrofobisk känsla, men eftersom denna sitter så pass löst så känns märks kragen knappt trots att den går ända upp till hakan.

Tights: Inte så bra passform då de inte är helt tighta, vilket jag personligen föredrar att tights är. Jag har även svårt för den breda och rätt hårda mudden i linningen och hade hellre sett lite smalare och mjukare sådan. Tightsen sitter dock skönt och det vindstoppande tyget på låren gör att jag inte fryser alls om benen trots några minusgrader och lite lätt blåst. Om jag fick önska något mer så hade jag även sett att det var samma material (Ventair) även på rumpan. Jag har hittills inte sett några tights som har det och det är lite konstigt då jag vet att många med mig lätt fryser just om rumpan.

Jacka: Känns lite annorlunda och är mjukare än de jackor jag har sedan innan. Den funkar jättebra vid bra väder men jag undrar hur bra den står emot väta? Både snygg och skön, men med en ganska tråkig design. Det hade varit roligt med någon form av detaljer och inte bara massa svart.

Mössa: Klassisk löpmössa vilket jag personligen har väldigt svårt för. Jag tycker helt enkelt att de är väldigt fula. Dock är den här mössan väldigt skön och sitter bra på huvudet så om man undviker speglar och glömmer bort vad man har på huvudet så fyller den sitt syfte. Jag kan inte uttala mig om hur väl den transporterar bort fukt eftersom jag enbart promenerat och inte blev så varm. Den är något tjockare än många andra mössor av samma typ vilket är en fördel när man promenerar, men risken är att den eventuellt blir lite för varm vid högre intensitet.

Vantar: Vantarna gillar jag jättemycket! Lite tjockare än de andra löpvantar jag har vilket visserligen kan vara både positivt och negativt. Vid de förhållanden jag testade dem i var de helt perfekta, men vid varmare temperaturer och/eller om man lätt blir varm kan de kanske vara lite varmaste laget. De är dock både sköna och stilrena!



+ Sköna material i samtliga plagg
+ Övervägande snygg design, speciellt på lager 2 tröjan
+ Craft ligger i den lägre prisklassen om man ser till övriga löpklädesmärken, men håller trots detta en bra kvalité.

- Bh´n kunde med fördel varit i lite stadigare material
- Passformen på tightsen kunde varit lite bättre.
- Jackan har lite tråkig design, lite mer detaljer hade inte skadat.

Endast registrerade medlemmar kan posta kommentarer.
Registrera dig här eller logga in ovan.