Snygga vader.

Måndag (ja, jag är efter igen) med möten på förmiddagen. Banan och Naturdiet till lunch. Inte helt perfekt kanske, men funkar för ett simpass. Väl inne på Åby simhall slog det mig att sportlovet är här. Det var människor överallt. Som tur var verkade åtminstone fartbanan vara fredad. När jag hoppade i var vi sex simmare och mot slutet av passet bara tre.

Försökte koncentrera mig på benen och fötterna idag. De behöver dels bli lite mer strömlinjeformade, dels sluta att okontrollerat sticka iväg åt sidan i nån slags antydan till degenererad grodspark. Varvade med 4×25:or i maxfart för att slappna av. Fantasin tröt så det blev tre identiska serier:

  • 2 x 100 ss + 2 x 100 ss med centersnorkel + 2 x 100 dolme & paddlar
  • 4 x 25 hårt
  • 2 x 100 ss + 2 x 100 ss med centersnorkel + 2 x 100 dolme & paddlar
  • 4 x 25 hårt
  • 2 x 100 ss + 2 x 100 ss med centersnorkel + 2 x 100 dolme & paddlar

2000 meter totalt och jag gjorde för första gången 50 meter under minuten – 58 sekunder!

När jag kom ut var vädret fantastiskt och redan i bilen hem började hjärnan förbereda mig på löpning.

fintbilvader

Köra bil och samtidigt fotografera – det är grejer det.

Förra veckan köpte jag trailstore-Nicklas sista par Salomon Exo Calf IV – ett tufft namn för kompressionsplagg för vaderna. Jag har ett gäng kompressionsstrumpor som går upp över vaderna, men det kan alltid vara käckt att kunna springa i vanliga lågstrumpor eller barfota men ändå få vadkompression tänker jag. De är också tunnare och mindre varma än kompressionsstrumporna och kommer packas med till jorden-runt-resan. Hur som helst, det var dags att testa dem.

salomonvader

Nej, vad sägs om man skulle komprimera de lurviga? Inte så snyggt kanske, men…

De kändes lite ömtåligare att ta på jämfört med strumporna och var kanske lite i lösaste laget nere vid foten, men satt generellt bra väl på plats. Vad jag förstår är tanken att de ska pressa upp blodet och förhindra det från att samlas vid fötterna – ungefär som att en del äldre sover med fötterna i högläge med andra ord. Och då är det bra med lite extra tryck nertill misstänker jag.

maxim_gelTvå kilometer simning förbrukar en del energi och vad kommer bättre till pass än lite gel? Mat precis innan löpning känns sådär. Maxims geler är ganska nya för mig och jag måste säga att de smakar bäst av de märken jag hittills provat. Ja allt är relativt såklart, det är fortfarande SÖTT.

Kutade iväg mot Saltholmen. Hade ingen direkt plan på hur långt jag skulle springa, men jag ville hålla ett bra tempo runt tröskelfart och utnyttja tillfället att springa med en från början trött kropp. Temperaturen låg runt 1°C så jag skippade understället. Soligt väder och plusgrader är perfekt, men jag hade helt glömt att jag började springa med låga energinivåer och märkte att det tog lång tid innan jag fick upp kroppsvärmen. Jag blev nog inte ens normalvarm under hela passet utan frös lite mest hela tiden.

Vid Roddföreningens hållplats.

Vid Roddföreningens hållplats.

Sprang ut till Saltholmen och vände vid färjeläget. Alltid skönt att springa mot solen dagar som denna. Tempot låg jämnt och fint runt fem minuter. Vid päls-Konsum bestämde jag mig för att lägga på två kilometer till och sprang vidare utmed spårvägen. 500 meter senare gick jag nästan in i väggen. På bara en kort sträcka tappade jag en halv minut i tempo och det blev riktigt tungt. Fick kämpa ordentligt för att få upp farten igen och lyckades avsluta med en kilometer på 4:41. Blev åtta kilometer i 5:00-tempo in alles. Grymt nöjd med upphämtningen och med passet som sådant med tanke på att det var det andra för dagen. Och kompressions-grejorna kändes riktigt bra.

Sedan åt jag. Mycket.


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.