Gravid och träningsblogg – sommar träning

Det är inte lätt att hålla igång med träning under sommar tiden, inte när man är gravid – inte heller i vanliga fall. Man förbereder sig hårt för att få den beach looken man önskar sig och så är det sommar och äter vi gott, är lata och tar den promenaden från stranden till hotell rummet för ett träningspass…
Eller hur?

Jag är inte glad att säga det, men tyvärr så blev min sommar också. Min semester brukar vara med tält och sovsäck från plats till plats. Cykeln med, promenader, simning, men också lugna tider och grillning. Underbar!

Men, med en stor mage, gravid i redan 6e månaden är det faktiskt inte så skönt att sova på en luftmadrass och min egen säng får jag inte i bilen. Det blev en semester i en stuga i Tyskland i stället.

Min träning var:
- lätta promenader (foglossning gör att jag inte kan göra mer),
- lekpark träning: ben, arm och balans träning, medan sonen springer runt (plus att springa efter honom, klättra in på omöjliga lekställen för att rutscha ner av en för liten rutschkana, mycket intressant)
- och när det går, simning.

20130813-095419.jpg
En favorit, som man alltid kan göra och är bra för hela kroppen: knäböj

Men det viktigaste för min kropp har jag märkt, är stretchning varje morgon, vilket är skönt för ryggen fram för allt. Det är ganska enkelt:
Flexion: stå rakt upp och försök nå tårarna med handen, häng lite lätt och kom upp i lugn tempo.
Extention: stå rakt upp, händerna rakt upp och lut bakåt
Rotation: höger armen över huvudet lut åt sidan. Samma till andra sidan. Också: vrid kroppen höger och vänster, bara överkroppen som rör sig.

Det andra som är viktig är hållningen. Att ha i tankarna: dra in och upp (sug i naveln, flexa höfterna, så att svanken minimaliseras), det underlätter ryggen!

Tillbaka hemma blir det mer träning igen, simning, hemmaträning, cykling och yoga.

Tills dess, ha det bra!
Glöm inte att titta på mina erbjudanden och tävlingen!

/Myra
Gravid i vecka 28


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.