Min träningsresa

Race rapport Göteborgsvarvet och en reseberättelse från Löpartåget

Så var det dags att sammanfatta årets andra tävling.

Göteborgsvarvet, Halvmarathon 21 km... 

Målet var att ha roligt, att komma i mål och vara nöjd med tiden. Man ville ju få den specialdesignade medaljen designad av Sara Lailasdottersdesign. 

Ställde klockan på 5:30, för att ta taxi till Centralstationen kl 6. Vaknade dock lite över 5 och kunde inte sova. Så det blev till att gå upp, sätta på sig tightsen, tröja och jeans. Jag hade bestämt mig för att se "normal" ut på resan ner.

Löpartåget är en chartrad tjänst av SJ för oss löpare och vår "crew". Jag är inte en van tågresenär men tänkte att det kunde vara skönt att slippa flera timmar i en bil eller att hitta ett hotel någonstans på vägen, för i GBG var det tydligen slutsålt på alla hotel sedan länge.

Vi hade några oroliga moment när vi och alla andra som stog och väntade inte såg vårt tåg på några skyltar. Men en kvart innan så kom det upp information och sedan rullade tåget, X2000, in på platformen. Skönt.

Vi hade bokat frukost, den var lite i minsta laget för att kunna ladda för en halvmara. Yogurt, lite musli, en macka, juice och kaffe/te. Gröt hade varit kanon om man kunde få eller att man gjorde portionen lite större, typ två yogurtar :-)

På plats i X2000

Inga förseningar, inget strul, vi rullade snabbt genom landet och kom fram. Eftersom vi fått våra nummerlappar hade vi mycket fritid, men vi tog en runda genom mässan i alla fall. Dock var alla Varvets t-shirts slut (!) kanske något för SJ att erbjuda oss som kommer med tåget.

TIll lunch lyckades vi fixa en avkyvärt dyr kycklingsallad och baguette och vatten. Solen värmde gott och stämningen var hög. Jag hade en sen startgrupp eftersom jag inte springer rena löparlopp utan mer triathlon hade jag inte gjort någon kvalificerad tid... så det blev till att vänta, vänta och vänta. Lite hungrig var jag på slutet, men ingen mat/mellis hade jag med mig. Vilken miss!

I alla fall kom vi igång, hade bra fart första milen, över första bron var det skönt att få sträcka ut på breda banor. Men sen blev det trängre och ju längre loppet gick desto fler promenerade och gärna mitt i och i breda led. Det var som att springa på Södermalm mellan barnvagnarna. Inte optimalt. När sen min vänster vad krampade på Avenyn visste jag att det inte blir en bra tid. Kastade alla förväntningar och förhoppningar i fontänen Posseidon och torkade av ansiktet med svampen man fick där och tog mig vidare. Roligt med mycket folk runt banan, men många satt mest och tittade på. Upplevde nog mer hejarop på andra lopp.

Löpning

Väl i mål hälsades jag av min "crew" fick lite varmt i mig eftersom det började bli lite kallt på eftermiddagen så gick vi snabbt till duscharna.

Finisher

Det var skönt att Löpartågets avgång var sent (20:30) så vi var inte stressade när det var FULLT på alla spårvagnar. Vi hade gott om tid.

Spårvagn

Resan hem gick snabbare än dit, i alla fall kändes det så. Vi hade intagit var sin burgare på stationen och köpt var sin varm dricka så det blev till att luta sig tillbaka och se lite på Mello på SVT Play innan man kom hem.

Skön resa, roligt lopp. Löpartåget var kanon, hade man bara vetat innan att det inte stod något på skyltarna förrän ca 15 minuter innan så hade man inte behövt oroa sig. Och frukosten skulle vara löparanpassad ochså. Sen tips att erbjud oss på tåget t-shirts så får också vi ett minne.

Tiden då? Jo en så där 20 minuter sämre än väntat, 2:09ca. Men det är ok, jag fick ju min medalj :-)

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.