Fortfarande runner's high =)

Tisdag - tre dagar efter Stockholm marathon. Har fortfarande något av runner`s high i kroppen. Lever på känslan att jag tog mig fram 42 km genom staden, springades, och att det kändes lätt. Är kanske en av få som upplevde att andra halvan av loppet var lättare än första.

I söndags blev det en kort promenad och lite skönt brygghäng i solen (jädra väder, kunde inte dagarna bytt plats?) samt ett lättare core-pass. I går blev det boxning. Hade tänkt ta det lite lugnt, men det visar sig att: 1. Vår ordinarie tränare är borta och att vi som vikarie har en kampsportsmästarinna som gillar att köra sparkar, samt 2. att vi var ojämnt antal deltagare och jag fick köra med tränaren. Detta innebär att när de andra paren byter av i övningen och då håller mitsar, t ex efter en 40 sek slagserie, så får jag ta en extra vända med slagserien. Alltså: jag kör ungefär dubbelt så mycket som mina kollegor, två dagar efter att ha sprungit maraton. Ger jag upp? Nope. Skippade bara burpees och armhävningsklapp (blåsan på vänstertån gjorde förj*vligt ont i den typen av övningar).

På kvällen hade jag lite middag och vin med arbetskamraterna på rummet. Blev sent, kom inte i säng förrän två. Tur att jag inte har någon undervisning idag... Ska ge mig iväg på en cykeltur, passera jobbet och stapla historieböcker (ett "kul" litet uppdrag man har som ämnesansvarig), samt ta en vända på utegymmet.

Förutom blåsan på vänster stortå klarade jag fötterna bra, trots regnet och det långa nötandet i skorna. För övrigt tog jag inte mina Adidas Boost som jag först tänkt, ej heller älskade Merrell (något för odämpade bestämde jag mig för), utan det blev Salomon-skorna. Bra val!

Nu, jobb.

4 kommentarer till inlägget

Björn Steffen
1971 • Eksjö
#1
2 juni 2015 - 19:48
Skoj, men tufft! Vad har du för modell av Salomon-sko? Gillar ju själv skarpt mina Salomon Sense Pro, men tror ju inte att de skulle ha gett mig blåsor på ett marathon, däremot för lite stötdämpning. Tycker också att min vardagssko Merrell Trail Glove är fantastiskt skön, men ska nog vara försiktig att springa med den.
1984 • Nacka
#2
3 juni 2015 - 08:05
Blev mina Salomon X-Scream Citytrail, de är ändå rätt dämpade, jämfört med Merrell iaf ;) Har lätt för att få blåsor, så jag var glad att det bara blev på ena tån, särskilt med tanke på regnet.
Björn Steffen
1971 • Eksjö
#3
3 juni 2015 - 21:32
Absolut, men ett problem här med X-Scream kan ju vara att den är smal i framfoten och har rätt kraftigt skydd längst fram vid tån. Sense Pro och Sense Mantra t ex har klart bredare framfot och mindre skavande skydd längst fram. Kanske fungerar bättre med ett halvt nummer större storlek.
1984 • Nacka
#4
3 juni 2015 - 21:42
Hm, intressant, ska kolla upp dem. Annars gillar jag Merrellen, deras tåbox är bred och fin ;)
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.