Utvärdering av säsongen

Mina mål säsongen 2014/2015 (innebandy bara)
 
- Få spela med Div 2. Jag tror det hade utvecklat mig som spelare dels genom andra tränare och att få träna i en ny och tuffare miljö. Sen har jag inte helt koll på konkurrensen, men jag hade i alla fall tyckt att det vore kul att få spela med dem. Även om det kanske bara är någon träning ibland.
- Bli mer säker på mitt skott och mer inriktad på att göra mål. Det är verkligen något jag vill utveckla extra mycket då jag ser det som en viktig egenskap hos en innebandyspelare, som är bristfälligt hos mig. 

Fysiska mål (kondition, styrka, snabbhet, rörlighet, koordination, testvärden)
Min snabbhet vill jag förbättra, just de där tre första stegen, det där rycket som behövs för att nå bollen. Det är trots allt lite det som innebandy går ut på och om man utgår från från NIU-uttagningen så var snabbhetstestet det jag var sämst på.

Mentala mål (självförtroende, motivation, krav/press, inre samtal)
Jag skulle vilja utveckla min intre dialog mer. Förmågan att analysera och kritisera mig själv efter match och övningar. Alltid tänka på vad jag gjorde bra och vad jag ska tänka på tills nästa gång. Det tror jag att den här bloggen kan hjälpa till att med, genom att skriva backspegel och kikare.

Teknisla mål (skott, utifrån min situation, mass, mottag)
Som jag skev tidigare är skott något jag verkligen vill utveckla. Både det att gå mer på avslut men också att kunna sätta bollen när det väl gäller. Direktskott och slagskott är nog de teknikerna jag behöver mest övning på. 

Sociala mål (ta plats, prata inför andra, initiativ, trygghet)
Jag är en ganska trygg person så saker som att prata, ta för mig och känna trygghet med andra är inget jag känner att jag har problem med. Det skulle isåfall mer vara att jag själv skulle vilja ta mer initiativ på planen, våga gå själv istället för att sjuta och dra den där finten fast jag inte är allt för säker på den. Kunna lita mer på mig själv.

 

Min första mål för säsongen var att ta mig till D2, det lyckades jag bra med. Det spelade och tränade lite med dem då och då under hösten men det var inte förens runt jul som jag lämnade d3 och började i d2. Det kändes verkligen som ett lyft, även fast det tog ett tag att komma dit och det i början var lite tufft.Jag har verkligen utvecklat mitt skott, och min målgörningsutveckling har varit bra. Mitt skott kan bli mycket bättre, men bland annat slagskottet har jag utvecklat väldigt mycket. När jag till och med lyckats göra några slagskottsmål som jag aldrig ens hade försökt med förra året så måste jag ändå säga att det har skett en utveckling.

Min snabbhet har också blivit bättre, nu senast gick jag från att ha haft över 5 till under 5 sekunder. Det går sakta framåt, och det kan jag nog tacka all explosiv träning jag utfört för. Men det är något som jag absolut kommer fortsätta ha som utvecklingsmål.Min inre dialog och reflektering har utveckats mycket i takt med att jag använder kikare och backspegel. Det har varit nyttigt att skiva och skriva om både saker jag gjort och ska göra. Tekniken har så klart även den bilvit bättre med tanke på att jag mer än fördubblat min träningsdos.

På planen har jag bara blivit säkrare och säkreare, jag känner att mitt självförtroende blir bättre ju längre tid jag spelar och kommer in i laget. Socialt utanför planen kan jag känna att det blivit bättre nu på våren, och jag känner mig väldigt trygg bland ettorna. Men jag har ändå upplevt att det inte vait jättelätt att komma in i gruppen, att tvåorna och treorna inte varit så inbjudande mot oss. Det är något som ni på niu kanske kan försöka påverka och göra bättre och jag och vi andra ettor ska även tänka på att själva att ta hand om de nya ettorna. :)

1 kommentarer till inlägget

1972 • Falun
#1
10 juni 2015 - 08:52
Bra utvärdering!! Hur känner du inför nästa säsong? Hur tänker du köra försäsong? Ha en skön sommar!! / C
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.