SLOWJOGG

Tripple up or quit

Med tanke på att jag under Oslo Marathon 2014 lyckades avverka endast drygt halva sträckan kanske man kan tycka att jag borde inse mina begränsningar och välja en annan distans i år. Sagt och gjort, i år blir det Oslotrippeln (eller som norrmannen säger Oslotrippelen). Det är dock inte en kortare variant utan snarare tre gånger så långt som jag löpte förra året. Trippeln består nämligen av:

Oslo marathon + Halvmarathon + 10 for Grete = 73,3 km

Känner man inte mig kanske det kan låta som ren idioti att öka när man inte löser marathondistansen. Men förra året hade jag varit sjuk innan start (ja lite hängde nog fortfarande i på startlinjen) och jag hade inte sprungit på över två veckor.

När Cecilie (redaktör på Svett.no) berättade om loppet i våras blev jag riktigt sugen och planen var att sätta igång med löpningen rejält efter Vättern i somras. En plan som funkade rätt bra och träningen stegrades under juli med ultrafestivalen i Skövde som kulmen.

Tyvärr fick jag lite problem med höger lårmuskel strax innan Skövde och 100 km under 12h var tydligen inte bästa rehab så efter det ägnades augusti helhjärtat åt cykling och slutligen naprapatbesök. Ända fram till förra veckan var jag ytterst tveksam på om jag skulle klara att ens starta i trippeln, men efter en riktigt smärtsam behandling med dry-needles på Alingsås Idrottsklinik  (damn you Yohanna) så släppte det och nu har jag kunnat springa relativt obehindrat under en vecka. Det verkar dock som om den intensiva cyklingen och upplåsningen av all stelhet i höften gör att belastningen blir annorlunda så vänster lår och vad har varit mer trötta än vanligt under turerna. Som tur var funkade i alla fall löpningen tillräckligt bra för att kunna ta mig runt Risveden med en bra känsla.

Så nu är målet att sätta maran, halvmaran och milen, med en liten paus mellan varje lopp. Under pausen, som nog blir runt 30 min beroende på tempo, kan man tanka energi, byta kläder, få massage mm. Mitt mål blir att försöka sätta loppen på 4/2/1 timmar och totalt trilla un på en sub 7 tid.

Det är såklart svårt att veta vad man kan tänkas göra när formen är som den är och det är en distans man aldrig testat på. Min erfarenhet är ändå att jag inte lider så mycket av en liten paus och jag brukar dessutom vara rätt bra på att spara mig så jag ser nästan fram emot milloppet redan nu.Det ser för övrigt ut att bli ett strålande väder och man får en jävligt snygg medalj så....

Vad kan gå fel?

7 kommentarer till inlägget

1978 • Göteborg
#1
14 september 2015 - 15:49
Allt kan gå fel, men inget kommer gå fel :)
Kanske är jag tillbaka efter dusch m.m. och hejar dig igenom milloppet? Heja heja
1970 • Lerum
#2
14 september 2015 - 15:52
Hehe lysande :)
Kör så det ryker sager jag
Jag vet att du kan så passa på att njuta medans du gör den
1983 • Alingsås
#3
14 september 2015 - 18:03
Grymt, grymt, grymt!!! Det kommer att gå kjempegrejt!
2006 • VARBERG
#4
14 september 2015 - 18:24
Grymt !
När?
1961 • Göteborg
#5
14 september 2015 - 18:33
Lykke til! :-)
1972 • Ljurhalla
#6
14 september 2015 - 21:17
Det där var ett spännande upplägg. Läggs på minnet till kommande år...
Raz
1977 • Katrineholm
#7
15 september 2015 - 12:30
KÖR!
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.