Jag skall springa marathon!

Anmäld till marathon

Foto: Sebastian Thorsson

Jag kan inte hålla mig längre

Jag hade egentligen inte tänkt berätta det här för er förrän nästa vecka, men jag känner att jag helt enkelt inte kan hålla det för mig själv längre. Minns ni det där 16-kilometersloppet som jag vann startplatser till? Nå, min långdragna förkylning med efterföljande rethosta gjorde att jag helt enkelt fick ställa in. Men då fick jag ett mejl av arrangörerna att jag kunde få använda min vinst på Göteborg Marathon i höst istället. Så det ska jag göra.

Äntligen skall jag bli maratonlöpare

Jag vet inte om ni förstår vad jag just skrev. JAG SKALL SPRINGA MARATON! Alltså… det är en dröm jag närt sedan jag var riktigt ung, och nu skall den alltså förhoppningsvis bli sann. Jag har vart hög i flera dagar på det här och vart ute och sprungit tre gånger och kommit hem med mer energi än jag gick ut med. Jag vill skriva massor, om rädslor, förväntningar och känslor som dyker upp. Ett maraton är en ofattbart lång distans, och till synes omöjlig när man är både småfet och en lat jävel som jag är.

#emmaspringermaran i sociala medier

Men jag har 28 veckor på mig att träna, vilket är strax över 6 månader. Enligt förstå-sig-påarna i jogg.se’s forum så är det tillräckligt för att hinna träna sig i marathonform om man som jag ändå är ute och springer och powerwalkar ibland. Så kära vänner, nu börjar äventyret! Ni kommer självklart få hänga med på resan in i minsta detalj här på bloggen och på instagram. Jag kommer att använda hashtagen #emmaspringermaran för att logga alla mina pass och tankar kring mitt stundande kraftprov, och har skapat en tjusig tagg här i bloggen med samma namn. PS. Tips och hjälp tas tacksamt emot för innerst inne har jag nog lite hälsosam panik. Waaa!

Emma springer maran

The post Jag skall springa marathon! appeared first on FIT by Emma Hå.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.