Avstressande kanelbulleritt och test av ny sportbh från HM

Torsdagens tänkta step/styrka-pass blev utbytt mot en lugn långpromenad istället. Har känt mig stressad hela veckan, framför allt för att det är väldigt hektiskt på jobbet (vi är, förutom alla ordinarie arbetsuppgifter, mitt uppe i en flytt) så jag kände att prio ett för min kropp och mitt huvud inte var att träna, utan att istället försöka varva ner. Jag är inte alltid så bra på att lyssna på min kropps behov, men jag tränar på att bli bättre på det.

Helgen var efterlängtad, och idag var det sen länge en ”kanelbulleritt” inplanerad på dotterns stall. Vi var ett litet gäng (4 hästar med ryttare och förälder/föräldrar plus ledare) som gav oss ut på en drygt två timmar lång ridtur i skogen, där vi bjöds på fika i form av kanelbullar och kaffe/festis. Med det underbara höstvädret vi haft idag kan jag knappt tänka mig ett bättre sätt att spendera min och familjens lördag :-)

image

Så när det ikväll var dags för träningspass hade jag fått all nervarvning, avslappning och stresshantering som jag behövde och var redo för en löprunda. 5,5 km i ganska lugnt tempo fick det bli. Fuktigt och svettigt var det, fast klockan var halv nio på kvällen, men väldigt skönt att få komma ut och röra på kroppen.

På dagens löprunda testade jag en ny sport BH som jag inhandlat på HM. Hade egentligen inga större förväntningar på den när jag beställde den, men det stod att den skulle vara för intensiva aktiviteter så kände ändå att det var värt en chansning Priset är ju ändå typ hälften av vad man brukar få ge för en bra sport BH, och jag behövde verkligen en till. Betyget blir med beröm godkänt. Två minus hittade jag. Det första att den är ganska tjock/vadderad i kuporna, så jag kan tänka mig att den är i varmaste laget på varma sommSport BH High support HMarpass. Det andra minuset är lite mer problematiskt. På ena sidan satt det en massa tvättlappar fastsydda (på typ 10 olika språk). Klippte av dem för att göra BHn lite bekvämare, men fortfarande finns det en söm kvar där som skaver. Satte som nödlösning en liten tygbit emellan, men ska kolla om jag kan lyckas sprätta bort sömmen (utan att ta sönder BHn) innan det är dags för nästa pass. Men förutom det alltså en bra, stabil och prisvärd löparBH.

Distans: 5,5 km
Tid: 36:07 min
Snitt: 6:34 min/km

 


Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.