Kul att se på KUL

Av en slump fick jag i veckan se att det arrangerades nåt som heter KUL-helgen i Växjö – den här helgen! Blev lite nyfiken på vad det är och frågade Kimmen som verkade vara huvudarrangör. Han svarade ganska på stört att jag kunde haka på och vara med och springa om jag ville. Vill, vill jag, men kapacitet för någon ultradistans har jag inte än, så jag svarade att jag mer hade tänkte mig titta på och att jag kunde stå till förfogande för att stötta evenemanget. Snart fick jag kontakt med support-gruppen och på lördag morgon var jag på plats för att var med och stötta arrangemanget.

Vad är då KUL-helgen? Enkelt uttryckt. En helg för ultradistanslöpare som vill springa tillsammans och så äter de mat och pratar löpning och så under en helg. jag hade nog lite förväntat mig att det skulle vara en grupp mer eller mindre elit-inställda löpare i ålder 30-40, men jag hade fel. Det visade sig vara en ganska ohomogen skara. Snittåldern låg nog runt 40, men det fanns nog löpare både 20 år yngre och äldre. Löpningen var fokuserad på samvaro och behagligt tempo för alla. Så därför fanns det en rutt för de som ville springa på släta vägar och en för de som ville springa trail. Rutterna var planerade att ta mellan 5-6 timmar att springa och efter ett tag delade grupperna upp sig efter hur fort deltagarna ville springa. Som jag tolkade diskussionerna vid första drickastoppet delade man grupperna efter vilka som ville springa snabbare eller långsammare än 6 min/km.

Det var väldigt kul och inspirerande att se den här blandade samlingen löpare som förenades av att de vill springa länge oavsett tempo. Tyvärr orkar jag inte så länge just nu, men jag hoppas verkligen att jag kan jobba upp det till 2019 för det skulle vara kul att haka på ultrafolket. Långt och inte speciellt fort känns trevligt, jag har ju aldrig varit nåt för det här med intervaller och så.

Blev också inspirerad av att se så mycket folk med vätskevästar. Lutar starkt åt att jag ska skaffa mig en Salomon med softflasks för jag vet inte om jag vill köpa en ny stor reservoar att ersätta mig ihopsunkade gamla och min gamla är inte anpassad för att ha softflasks så att köpa lösa flaskor skulle nog inte funka så bra till min ultraspire. Har du några tankar erfarenheter eller tips om detta så skulle jag uppskatta en kommentar på det.

Avslutar med ett litet bildkollage från dagen.

 

4 kommentarer till inlägget

1983 • Karlstad
#1
19 november 2018 - 07:49
Jag har en salomonväst som jag är mycket nöjd med, adv skin 5 tror jag. Jag köpte ganska omgående på mig även en vätskeblåsa till den så fullt uppvätskad bär den runt på 2,5 liter vatten, det räcker ett tag även i varmt väder. Jag fastnade i en gren med slangen vid ett tillfälle, slangen lossnade från själva blåsan med konsekvensen att allt vatten rann ut men ingen bestående skada.
1973 • Växjö
#2
21 november 2018 - 00:52
Tack, Christer. Det verkar som att det står mellan Ultimate Direction eller Salomons västar. Eftersom jag inte har bråttom låter jag nog "tomten" avgöra vilken det blir. Antingen är du mycket törstigare än jag eller så springer du mycket länge. Min gamla vätskteblåsa lyckades jag aldrig dricka ut mer än en liter av. Därav att jag känner att ett par soft flask nog räcker långt för mig.
1983 • Karlstad
#3
21 november 2018 - 07:57
Runt två 15-20 km går bra med flaskorna, mellan två och tre timmar klarar jag mig på bara blåsan och därutöver fyller jag upp både blåsa och flaskor. Det är ju gött att ha valmöjligheten om inte annat :)
1973 • Växjö
#4
23 november 2018 - 19:37
Ja, jag vill ju vara optimist, men eftersom comebacken gått så sakta så känns det nog inte rimligt att räkna med att nästa års pass blir längre än 20 km så ett par flaskor bör säkert räcka.
Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.