Pryltest – Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest

Det finns alltid ett uns rädsla när det kommer nya uppdateringar på produkter som man verkligen gillar.För två-tre veckor sedan släpptes Inov-8 Race Ultra Pro 2in1 Vest och jag var snabb på pucken den här gången.
Adobe_20190311_175235Om ni följt med mig ett tag så vet ni säkert hur mycket jag uppskattade den här väskan (annars kan ni läsa om den här) och trots några få detaljer som var mindre bra så var det min ”go-to-bag” under 2018, kommer Race Ultra Pro 2in1 Vest bli årets?
Vid en första anblick så ser man direkt att Inov-8 lyssnat på kritiken som funnits. Det har handlat om bristen på fickor på framsidan av västen och upphängningen för stavar som var mindre genomtänkt.
20190311_191253_1Åtta stycken fickor i varierande storlek finns nu på framsidan och en mobiltelefon på 6.4″ får utan problem plats i den stora fickan. Utöver dessa så finns två stycken stora stretchfickor på vardera sida och såklart den stora, avtagbara 10-literssäcken på ryggen. Säcken som för övrigt öppnas *horisontellt nu istället för vertikalt som tidigare*. En småsak kan tyckas men att packa väskan blir mycket smidigare.
Adobe_20190311_175356Flaskorna kan nu användas på två olika positioner, utifrån sitt egna tycke och smak. Antingen använder man det långa sugröret och har flaskorna i fickorna lite lägre ner. Alternativet är att plocka bort sugröret och bara ha den lilla pipen, som vanliga flaskor så att säga. Gillar man att köra med vätskeblåsa så klarar västen av en och två-litersblåsor.
inCollage_20190311_190622920Ett klagomål jag hade var att sugröret inte passade bra i sitt utrymme när man hade druckit klart, det slutade alltid med att man klämde in röret under västen på axeln. Även det är fixat nu.
Adobe_20190311_183940Passformen är precis lika skön som tidigare och även om västen är fullpackad så märks det knappt att man har den på sig, ett toppbetyg i sig! Även fästena har fått en liten ny design. Visselpipan finns kvar och gör att man kan spara några gram på den obligatoriska utrustningen där det ofta ingår just en visselpipa.
inCollage_20190311_185841679Stavarna kan nu hängas både fram och bak, vertikalt eller horisontellt. Mycket bra att man kan välja det man gillar bäst men jag tycker nog att den här detaljen hade det kunnat lagts ner lite mer arbete på, det är inte helt enkelt att få fast stavarna ordentligt då ena snöret lätt ”hoppar ur” sin släde
inCollage_20190311_185450971Priset är inte längre något man kan lägga på plussidan då den nu hoppat upp i topp bland löparryggsäckar, förbi Salomon S-Lab Sense Ultra-serien som väl brukar prenumerera på förstaplatsen. Såklart är det upp till var och en att bestämma var gränsen går, Inov-8 är iaf uppe och flörtar med min gräns nu men än så länge tycker jag det är värt det. Just att man så enkelt kan gå från en väska som utan problem sväljer allt som krävs för UTMB till en liten väst för de gångerna man bara vill ha minsta möjliga med sig, det är för mig den största pluset. Som vanligt när man köper utrustning från Inov-8 så kan man förvänta sig riktigt bra kvalitet och utslaget på hur många kilometer man faktiskt spenderar med ryggsäcken på så blir priset inte så överdrivet ändå.

Avslutningsvis så vågar jag nog påstå att det här kommer bli min väska för 2019, både på träning och tävling. Kort eller långt.

 

 

 

 

 

 

 

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.