Några kilometer traillöpning i Altra King

Igår var det för mörkt för att jag skulle våga springa trail, men idag gav jag mig iväg före kvällsmaten. Så jag satte kurs mot bokskogen för lite trail.

Precis som igår kände jag mig tung och klumpig i steget. Vid ett par tillfällen sparkade jag i gruset på väg fram i steget. Svårt att avgöra om det beror på formsvacka, pollen eller de nya skorna, men jag får väl springa nästa runda i mina Fivefingers för att se om steget känns lättare då.

Nåväl, efter två kilometers transportlöpning kom jag fram till djurkyrkogården där jag lämnade grusvägen för en första avstickare in på stig. Det är en snäll och mestadels slät stig. För att testa skorna trampade jag därför medvetet på både rötter och stenar. Visst kunde jag känna ojämnheterna under foten, men det gjorde inte ont att trampa på dem. Det gav självförtroende till att blåsa på när jag kom in på stigarna i bokhultet. I stället för att som vanligt tassa och stirra i marken på underlaget vågade jag höja blicken och springa på mer upprätt.

Det var länge sen jag jag sprang fort på den här stigen. Då kände jag mig urstark och hoppade vigt mellan alla ojämnheter. Idag kände jag mig tung och trött, men tvingade mig att ösa på. Jag ignorerade mindre rötter och stenar och sprang med en rakare linje än tidigare och lyckades pressa mig ned under 4:30 min/km en kort sträcka. Nu ska jag undvika dumheter inför de kommande loppen, men det här är helt klart skor jag vill testa i Notteryds svåra terräng. Även idag kände jag tendenser till kramp i vänsterfoten. Svårt att förstå varför vänster ska skilja sig från högern, hoppas att det är ovana som jag snart tränar bort. Det blev totalt drygt sex tunga sega kilometer idag.

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.