Goretex winter run och löparnörden 2020

Igår var det dags för årets första lopp, Goretex winter run på Skansen.

Jag hade verkligen sett fram emot att springa lopp. Eftersom jag mest rantar runt i terräng nuförtiden med km tider runt 8 min visste jag inte alls vad jag eventuellt skulle kunna prestera på asfalt och tänkte att jag kanske blivit väldigt långsam. Jag bestämde mig för att springa på känsla och trycka på i en intensitet jag skulle kunna hålla i 10 km utan att bli allt för utmattad. Redan efter 3-4 km var jag så varm att jag var tvungen att börja klä av mig. Riktigt tur att jag hade min camelback på mig och kunde trycka ner mössa, vantar och buff i. Tyvärr slängde jag ner pannlampan också vilken jag saknade sista kilometern efter mördarbacken på Skansen, där var det mörkt.

Jag klär mig ALLTID för varmt. Ska nog ta efter ”linne och slitsshorts” människorna inför nästa lopp. Det är hemskt att bli så varm.

Första varvet kändes fint, försökte kompensera tappad tid i uppförsbackar med att inte bromsa nedför utan springa på av fn. Andra varvet var tyngre. Jag tycker nog att det är lite psykologiskt jobbigt med varvlopp, det var dock inte alls så tufft som jag trodde det skulle vara. Det tunga kom nog ifrån att jag insåg att jag skulle kunna slå resultatet från höstrusket 3 månader tidigare eller i alla fall landa nära det trots den betydligt tuffare banan. Så jag började kolla klockan, och tvinga mig själv att trycka på. Andningen var extrem ansträngd vissa bitar och när jag kollar medelpuls och maxpuls för loppet är jag stolt över att ha vågat ta i ordentligt. Jag kanske kunde ha klämt ut lite till, men inte mycket. Jag tycker det är mäktigt att man instinktivt ändå känner av ens eget max och lägger sig där.

Jag slog höstrusket med 1 minut och sprang in på 51:52. Jag hoppas och tror att det betyder att jag kan komma in på under 50 min under premiärmilen i mars, med en betydligt plattare bana. Det vore roligt. Sen är jag nog nöjd med min miltid och vill fokusera på längre distanser i terräng.

Jag är anmäld till Löparnörden 2020 och gårdagens lopp var starten till denna. Tror jag landade som 5:a eller 6:a bland tjejerna som deltar. Totalt av alla tjejer som sprang 10 k landade jag på 53 plats av typ 507 startande.

Vi får se om nästa lopp blir premiärmilen, jag är lite småsugen på Icebug night and day trail...

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.