RunTobyRun!

Skånska utflykter


Skanör

I min iver att testa nya upplevelser surfade jag in på Staffanstorps kommuns hemsida, där jag efter lite letande lyckades hitta knapphändig information om elljusspåret vid reningsverket i Gullåkra och som jag testade i måndags.

Det visade sig vara en märklig liten slinga – ett kort varv på bra, fast underlag och nästan helt platt, men märkligt avlång där den norra och södra delen går nästan intill varandra. I ena fallet bjuds det på hyfsat fin utsikt norrut mot vattendrag och fält medan den andra delen är desto tristare med utsikt mot en trafikerad huvudled.

Runt vattenverket, där stigarna går ihop, luktade det lite sumpigt. Ska jag vara ärlig kändes det lite som att kommunen pliktskyldigt klämt in ett elljusspår nära bebyggelsen för att kunna erbjuda någon form av rekreation. Som träningsslinga är den okej – inte mer – men det är ändå en slinga som erbjuder lite grönska vilket är nog så viktigt i ett samhälle som ligger mitt ute bland åkrarna. Men för egen del stannar jag hellre i Bokskogen vid Torup om jag ska springa ett varv på vägen hem från Lund.


Staffanstorp

Desto finare var det i Skanör, där jag hade jobbärende i veckan och förstås tog med löparskorna. Det blev en skön runda i strålande eftermiddagssol, nästan vindstilla och vacker utsikt över Öresund medan jag rundade ”Knösen” – den del av Skåneleden (4.7 km) som blev över tidigare i somras när jag tog mig runt Falsterbonäset i två etapper. Fortsatte sedan ner över våtmarkerna till badhytterna och sedan tillbaka upp genom vackra Skanör. Som extra krydda kan det stå en ko eller två i vägen. Ja, kanske inte inne i samhället men uppe vid Knösgården.

Det blev, kort och gott, en runda som gjorde mig på gott humör!

RunTobyRun!
www.runtobyrun.seVid "Knösen" norr om Skanör: kor brukar väl flytta på sig...?

Vill du kommentera det här blogginlägget?
Registrera dig eller logga in här ovanför.