Löpning Skador & Rehab 8 inlägg 21654 visningar

Ont på fotens ovansida

Bengt Engdahl
1969 • Trollhättan
#1
8 december 2010 - 00:11
Gilla
Hejsan, alla!
Jag fick under ett löppass för ett par veckor sedan ont på utsidan av fotens utsida, ungefär där snörningen ligger mot senan som löper på fotens ovansida. Dagen efter gjorde det ont att gå, detta har blivit bättre. Men om jag lyfter upp framfoten gör det jätteont och går jag en promenad kommer det tillbaka. Jag har vilat i två veckor! =( Någon som förstår sig på detta?
1970 • Södertälje
#2
8 december 2010 kl 09:39
Gilla
Hej! Jag har samma problem men förstår mig inte heller på det. Ont på högerfotens ovansida högsta punkten halvvägs mellan stortå och häl. Men inte lika allvarligt, jag kan fortfarande springa bara jag inte snörar åt mittpå foten så hårt. Kanske har snörningen klämt åt en nerv?
Anders E
1968 • Sollentuna
#3
8 december 2010 kl 12:04
Gilla
Fick liknande problem efter ett marathon. Läkaren konstaterade att jag drabbats av inflammation i stortåsenans senskida. Precis som ovan dök smärtan upp längs foten där snörningen löper. Ordinerades att smörja med Voltarensalva, vilket hjälpte.
Bengt Engdahl
1969 • Trollhättan
#4
8 december 2010 kl 16:00
Gilla
OK, i mitt fall är det på lilltåsidan av foten.
Bengt Engdahl
1969 • Trollhättan
#5
8 december 2010 kl 16:04
Gilla
På ovansidan av fotens utsida skall det naturligtvis vara i mitt första inlägg... Hur ändrar man??
Anders E
1968 • Sollentuna
#6
8 december 2010 kl 20:10
Gilla
OK,gör det ont där snörningen tryckt emot en sena kan du ju ha åkt på inflammation i den senans skida. När jag själv fått nerver i kläm har jag fått domningar men inte smärta, men det kan säkert skilja sig mellan vilka nerver man klämmer och hur de kläms.

Springer du ofta med tunna skor på hårt underlag ökar risken för stressfraktur som är vanligast på fjärde mellanfotsbenet (benet som mynnar i ringtån). Femte mellanfotsbenet (som mynnar i lilltån) bryts ganska lätt om det får en kraftig snedbelastning eller en smäll (har själv brutit detta ben när jag trampat snett, men detta lär inte ha drabbat dig eftersom du kan gå).

Finns säkert ett antal ytterligare möjliga förklaringar så vill du verkligen veta vad du drabbats av rekommenderas ett besök på vårdcentralen.



Bengt Engdahl
1969 • Trollhättan
#7
8 december 2010 kl 21:56
Gilla
Ja, det kan nog vara en inflammation. Kanske skulle köpa ut lite inflammationshämmande medicin...
1969 • Tyringe
#8
8 december 2010 kl 22:19
1 Gilla
Hej. Jag har också fått problem med smärta i ena foten och blir inte klok på vad det kan bero på. Min smärta liknar dock inte era beskrivningar. Jag har ett neutralt löpsteg utan att pronera det minsta, har två olika skor som jag alternerar mellan beroende på vart jag springer och har i alla år varit förskonad från besvär. Springer ganska mycket och sprang Stockholm Marathon i år och har bestämt mig för att satsa på en bättre tid på maran nästa år. Har nu fått ont på högerfotens insida, ungefär från hålfoten och upp på fotryggen. Det gör ont i princip alltid, men ökar om jag springer ett pass ganska fort och hårt. När jag kommer upp i sträckor på ca 12-15 km så upplever jag att jag blir så "trött" i höger fot att den viker sig lite inåt och jag orkar inte bibehålla samma löpsteg som i början och jag upplever att jag inte har någon stadga i foten. (Jag har provat med smärtstillande gel, med viss effekt.) Finns det någon som varit med om samma symptom eller har andra tips?
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.