Löpning Löparkompisar & kontakt 7 inlägg 2263 visningar

The Skånska Gästgifverigårdar Ultra Experience 29/4-1/5

1967 • Simrishamn och Stockholm
#1
6 januari 2011 - 14:16
Gilla
Skånes berömda Gästgivaregårdar lockar med middagar och övernattningar i paket. Perfekt alltså för en löpande matrunda, från västra udden i Skanör tvärs över hela landet till Brösarp i öster. Häng med!

Fredag 29/4: Startskottet går från Skanörs Gästgifvaregård, där Jakob Lells (som är finalist i Årets Kock 2011, Kock-SM) och medarbetare bjuder på fyrarättersmiddag som energiuppladdning inför helgens löpäventyr.

Lördag 30/4: Efter en god natts sömn och rejäl ekologisk frukost beger vi oss löpandes via småvägar till dagens mål, Skivarps Gästgiveri. Här väntar trerättersmiddag, övernattning och givetvis återigen en rejäl frukost. Man kan med fördel även proviantera i deras chokladbutik.

Söndag 1/5: Nästa etapp går från Skivarp till Brösarps Gästgifveri, via småvägar och Skåneled. Här avslutar vi äventyret med fyrarättersmiddag, övernattning och frukost som återhämtning. Vid intresse finns möjlighet till Spa.

(Har man inte fått nog kan man fortsätta springa även dagen efter, förslagsvis till Simrishamn som ligger cirka 3 mil från Brösarp längs vackra Skåneleden.)

Dagsetapperna blir runt 55 km vardera, exakt bansträckning meddelas senare och kommer att kunna anpassas efter underlagspreferenser (exvis terräng resp väg). Det är hyfsat tätt mellan samhällena längs sträckan så man kan ta många pauser och proviantera längs vägen.

Bra att veta: detta är ingen superorganiserad tur, och det finns inga ledare eller så. Givetvis springer vi i grupp, men deltagande sker på eget ansvar och du bör kunna ta hand om dig själv. Turen passar därför bäst för dig som redan har erfarenhet av ultra. Jag kan heller inte utlova följebil eller liknande, utan det hänger helt på ifall någon bilist vill deltaga utan att springa själv.

Priset ligger vid 3030:-, då ingår två fyrarättersmiddagar, en trerättersmiddag och tre övernattningar med frukost på ovanstående gästgiverier (självkostnadspris inkl. gästisarnas rabatter, de tycker det här är jättekul). Övriga kostnader såsom proviantering längs vägen (eller ev. taxi/kommunal transport om man måste bryta) får man ta själv.

Gästgiverierna hör till Skånes bästa med fina utmärkelser i White Guide, Sveriges Bästa Bord, Skånska Matupplevelser och Chaine des Rotisseurs. Detta plus elva mil i bästa tänkbara sällskap kommer att göra denna Skånska Matultrarunda till en alldeles speciell upplevelse. Det finns 20 platser (10 dubbelrum), så hör av er om ni vill vara med.

Frågor kan ni skriva här, eller ännu bättre i eventets facebookgrupp http://www.facebook.com/home.php?sk=group_115221958550988 eftersom jag inte är inloggad så ofta.


P.S. Inga problem om man är vegetarian, eller har matallergier. Gästisarna är duktiga även på specialkost, har själv fått fantastisk glutenfri vegankost här. D.S.
1965 • Eksjö
#2
6 januari 2011 kl 17:37
Gilla
Imponerande plan, det enda jag saknar spontant är hur ni har tänkt komma tillbaka till startpunkten?
1981 • Linköping
#3
6 januari 2011 kl 18:07
Gilla
Åh! det låter ju fantastiskt! Lite för nära LidingöUltra för mig dock... Vad sägs om en hösttur också?
1967 • Simrishamn och Stockholm
#4
6 januari 2011 kl 20:25
Gilla
Peter: det går regelbundet bussar från Brösarp (SkåneExpressen till Kristianstad, Ystad eller Simrishamn) för vidare transport med t.ex. tåg. Det är alltså inte tänkt att vi ska behöva ta oss tillbaka till Skanör, men det är som sagt fullt möjligt med allmänna kommunikationer.

Jag hoppas också att vi kan få någon form av följebil eller åtminstone transport av nödvändig packning (dvs. vardagskläder för ombyte) mellan Gästisarna. Med lite tur dyker det kanske upp någon vänlig själ som gillar löpare och god mat fast kanske inte själv vill springa fullt så långt. Dock inget jag kan lova som sagt.

Karin: haha, vill man göra en bra tid på LU kanske det inte är den bästa uppladdningen :) Ingen höstrunda inplanerad i nuläget. Men vi kanske får mersmak.
1975 • Malmö
#5
6 januari 2011 kl 21:49
Gilla
ser fram mot detta SÅ mycket! Kommer att bli kanon!
1967 • Simrishamn och Stockholm
#6
11 januari 2011 kl 17:29
Gilla
Hej alla joggare! Ville bara berätta att nu är tolv platser bokade och ytterligare tre paxade. Det finns alltså bara fem platser kvar, så om ni funderat på att vara med på denna ultrafrossartur är det dags att börja bestämma sig :)
1967 • Simrishamn och Stockholm
#7
12 januari 2011 kl 07:46
Gilla
Det sa bara swosh - nu är det FULLT!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.