Löpning Kläder, Skor & Prylar 25 inlägg 5299 visningar

Newton Running Skomärket - Någon som testat

Johnny Forslund
1971 • Docksta
#1
8 mars 2011 - 05:51
Gilla 
Är det någon som har testat dom nya "Newton Running Skorna". Jag ser att löplabbet har dom nu, både "Newton Running Distance Neutral Racer" och "Newton Running Gravity Neutral Trainer"... Länk: http://www.loplabbet.se/store/catalogsearch/result/?q=newton
< < < 1 2 > > >
1971 • Nykvarn
#2
8 mars 2011 - 08:13
Gilla 
http://blog.nemonisimors.com/
http://mina-utmaningar.blogspot.com/

Här är två mycket duktiga löpare och bloggare som är frälsta på Newtons!
Graeme
1982 • Sundsvall
#3
8 mars 2011 - 08:34
Gilla 
I used them for while as I had a deal with the company in nz, if your naturally a mid/forefoot runner they are ok. But if you are a heal striker you will destroy these shoes very quickly. They also wear very quickly, about half the time of a normal shoe. They felt quite nice running in tho, and you get used to the separate pods under the forefoot quite quickly.

All in all nice shoe if you dont mind always replacing them often. Also they won't turn you into a forefoot runner by just running in them.
Stefan
1971 • Sandyston
#4
9 mars 2011 - 00:42
Gilla 
Har inte testat dem sjalv men har tva kompisar har over i USA som har fatt fot skador pga Newton skorna.....kass kavlitet och svin dyra.....Sjalvklart populara bland pryltokiga triathleter har USA :)
Annie F
1981 • Tullinge
#5
9 mars 2011 - 08:12 Redigerad 9 mars 2011 - 08:25
Gilla 
Jag älskar mina Newtonskor. Har sprungit 3 maraor i dem, 3 st 30km lopp samt 3 halvmaror i dem och ett otal träningsmil och än tycker jag inte att de ser utslitna ut så jag håller inte med om kvaliteten.

(dessutom är mitt milpers satt i just de skorna och då har jag även ett antal lättare, racer-skor samt ett par spikes i min skogarderob som jag sprungit andra miltävlingar med)

Jag tror dock att jag ska pensionera dem från just maror och köpa ett par nya Newton innan Sthlm marathon!

(Edit: kollade nyss i träningsdagboken. jag har avverkat ungefär 120mil i dessa skor, vääääldigt mycket mer än i något av mina andra par och jag tycker som sagt ändå att det finns mycket liv kvar i dem)
Annie F
1981 • Tullinge
#6
9 mars 2011 - 08:21
Gilla 
Utöver bland annat Ing-marie Nilsson f.d. stockholm marathon vinnare, som Staffan länkade till ovan vet jag att även Jonas Colting gillar Newton skorna (fast han går kanske under "pryltokig triathlet" som Stefan skrev ovan ;-)
Johnny Forslund
1971 • Docksta
#7
9 mars 2011 - 20:13
Gilla 
Det låter som om jag borde testa ett par "Newton Running Distance Neutral Racer" då. Jag springer i Saucony Kinvara idag och är väldigt nöjd med dom, men gillar det jag läst om just Newton skon. Vad tycker du Annie är bäst med skon, som skiljer den från dina övriga racer skor. Är dom "True to size"?
Annie F
1981 • Tullinge
#8
10 mars 2011 - 09:28
Gilla 
De bästa med skon är att det känns som jag automatiskt springer lite snabbare ;-) Svårt att lunka på (vilket jag annars har otroligt lätt för då jag är en sann dagdrömmerska ;-)

Jag tycker att jag har lättare att få till en bra hållning samt ett bra löpsteg även efter att ha sprungit ett tag. Efter +25km i "vanliga" skor känner jag att jag sjunker ihop i överkroppen och att steget blir tyngre medan jag i mina Newton fortfarande har en "stolt" hållning och fortsätter landa mitt på med foten mer under kroppen = mycket bättre löpekonomi (iaf för mig).

De tenderar att vara lite små i storleken. Jag köpte dock samma storlek som i mina Asics och det funkade bra men jag går alltid upp rätt rejält i storlek på löparskor eftersom mina fötter alltid svullnar mycket under långlopp. så mitt råd är att gå minst en halv storlek mot dina kinvaras om inte dessa redan är väl tilltagna!
Johnny Forslund
1971 • Docksta
#9
10 mars 2011 - 13:35
Gilla 
Det låter intressan Annie! Springer du i "Racer" skorna eller dom andra? Jag såg att Löplabbet säljer 2 olika sorters skor, Racer och distans sko, typ. Hade du även testat "Saucony Kinvara"?, härligt tycker jag med när man tvingas landa mera mitt på foten och snabbt ta ett nytt löpsteg...
Robin Björk
1982 • Göteborg
#10
10 mars 2011 - 16:15
Gilla 
Runners high-Allan körde ju Newton, det räcker långt för mig :)
1976 • Tullinge
#11
10 mars 2011 - 16:37
Gilla 
Jag har både Racern och SIR ISAAC modell bägge är kanon skor. Men tänk på att köpa en storlek större en vanlig så slipper ni blåa tånaglar.
Jag gjorde det misstaget som vanligt med köp av för liten sko till första paret. Dom satt perfekt men när fötterna började svullna lite ett tag in på passet så gjorde det riktigt ont och det slutade med 6st blå naglar. :(
Annars tycker jag nog att deras racer är en fantastisk sko även för oss tyngre löpare. Bra dämpning men ändå riktigt lätta.
Lars Svärd
1973 • Järfälla
#12
11 mars 2011 - 11:37
Gilla 
Vad väger de där Racer?
1976 • Tullinge
#13
11 mars 2011 - 12:16
Gilla 
261 gram. Dom känns bra mycket lättare än andra lättviktsskor men ändå riktigt stabila. Och om man gillade Saucony Grid Type A. Så kommer man gilla denna sko. För det är lite samma känsla.
Lars du borde testa för dom är perfekta för oss som nöter mycket distans.
Peter Gröndahl
1978 • Stockholm
#14
11 mars 2011 - 13:02
Gilla 
Är det någon som har prövat både Newton och "vanliga" löparskor med reducerad häl (ex Kinvara/Mirage/Fasttwitch 5)?
Annie F
1981 • Tullinge
#15
11 mars 2011 - 17:36
Gilla 
Jag har bl.a. Saucony fastwitch 4, Nike Mayflay (100gram- helt platta) och Nike lunarracer i min garderob.. Tycker om alla dessa skor men bara Newton (gravity) har fått tjäna mina fötter under marorna ;-)

Nu förtiden tror jag att jag alltid landar mitt på foten oavsett vilket par jag väljer men jag tror att det är mycket till följd av alla de mil jag kört med Newtonskorn de har nog ändrat mitt löpsteg utan att jag aktivt har tänkt på det. Tyckte att det var mycket större skillnadi början och blev lite som en "aha"-upplevelse. Har för mig att jag slog pers på vanliga träningsrundan i första newtonpasset.

Jag har dock inte testat Kinvara så kan inte uttala mig om skillnaden mellan dessa.
Johnny Forslund
1971 • Docksta
#16
12 mars 2011 - 06:27
Gilla 
Jag springer i "Kinvara" och är helnöjd med den skon, lätt, bra dämpning och full fart framåt så att säga, men jag vill som sagt ändå prova Newton skorna för att se skillnaden. Jag springer kortare sträckor, så det blir Racer modellen då.
1983 • Halmstad
#17
14 mars 2011 - 11:35
Gilla 
Jag springer i ett par Newton gravity och de fungerar alldeles utmärkt. Jag köpte dem i samband med att jag höjde min stegfrekvens.
Det enda som kan vara negativt är att de är lite svåra att gå i, så man tar gärna inte dem på en längre promenad i samband med träning.
Jag köpte mina på www.lansonrunning.co.uk och hittade också en rabatt-kupong på nätet så frakten blev fri.
Ava
1958 • Lindome
#18
15 mars 2011 - 08:28 Redigerad 15 mars 2011 - 08:30
Gilla 
Älskar mina Gravity - hur sköna som helst. Tycker dessutom att de är riktigt sköna att gå i till skillnad från de flesta andra (löpar)skor (men jag går normalt i skor med tunn sula och helt utan klack så kan bero på det). Enda nackdelen jag hittat är att meshen på ovandelen är så gles att jag ibland får in smågrus i skon.

Har en svag aning om att jag, när jag köpte dem, fick förklaringen att skillnaden på trainern och racern i stort set låg i hälen - en aning mer material i hälen på trainern skulle göra den något slitstarkare och mer lämpad om man inte uteslutande sprang på asfalt.
Johnny Forslund
1971 • Docksta
#19
15 mars 2011 - 09:15
Gilla 
Jag ska köpa ett par Newton racer och se om dom kan konkurera med mina Saucony Kinvara, som är väldigt lätta och också samma tanke att landa mera på mitten av foten/framfoten. Är det bra studs i Newton skon? respons?
1971 • Göteborg
#20
15 mars 2011 - 09:58
Gilla 
Jag har sprungit i Newron´s sen 2008, dvs mer eller mindre då skon introducerades.
Jag springer i många olika skor då Newton´s INTE funkar på vintern. Förr-förrs året sprang jag i dem ändå och kylan i kombination med gruset gjorde att de slets ut på TVÅ månader. Jag fick ett par nya av Newton USA men med passusen att gummit inte tål temperaturskillnader så bra och att då de tillverkas av recycled gummi i sulan inte heller är så slitstarka att man kan springa på vasst lösgrus med dem. Därav att jag springer i andra skor för annars hade det blivit en dyr historia för mig :-P
Nu när jag tagit upp det negativa så vill jag lyfta fram det positiva: skorna är på TORRT och hårt underlag ÖVERLÄGSNA alla andra skor jag provat och jag har även ett par Kinvara i min skopark. Men då det inte alltid är detta underlag så springer jag eller tävlar för den delen inte alltid i mina Newton´s.
"Kick-backen" du får av "the lugs" och tekniken i skon går inte att beskriva och för mig som redan innan var framfotalöpare var känslan när jag sprang i mina Newton´s första gången obeskrivlig!
Jag tycker inte att det är så stor skillnad på Racer vs Trainer och tycker faktiskt att Trainern är bättre och det är den jag köper och är nog inne på mitt sjätte par eller nåt.
Jag har kompisar som köpt som inte är utpräglade framfotalöpare och som varit skeptiska i början men som nu är mer eller mindre sålda så även om man inte får samma känsla som jag fick på mitt första pass så kommer det när msn "ställer om sitt steg" - I promise.
Sorry för långt inlägg!
Och Ava, kommer du ihåg när du vi testade i Slottis? :-)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.