Löpning Träning 8 inlägg 5394 visningar

Huvudvärk vid löpning

1986 • malmö
#1
23 maj 2011 - 21:34
Gilla
Hej
För ett tag sedan kom jag återigen igång med löpningen. Jag tar mig runt på lite kortare runder (ca 5 km). målet är att snart kunna springa milen igen (även fast det går hyfsat långsamt=).

Oavsett vilka sträckor jag springer får jag alltid huvudvärk efter passet. Jag har testat att dricka stora mängder före och efter men utan resultat. Jag har även testat resorb. Huvudvärken sätter sig vid tinningarna. Gör riktigt ont och det känns tråkigt att behöva avstå löpningen på grund av denna orsak.

Har ni något tips jag kan prova för att förhoppningsvis få huvudvärken att minska/försvinna?

TACK
Pär M
1969 • Umeå
#2
23 maj 2011 kl 22:24
Gilla
mössa eller pannband.

så huvet inte blir kalt av all svett.
Cecilia Sundberg
1970 • Tromsø
#3
23 maj 2011 kl 22:56
Gilla
Jag har känt av huvudvärk efter löpning ett par gånger. Men en gång var det otäckt. Det var om huvudet skulle sprängas. Det som skilde det passet från andra pass var att jag hade ätit ganska dåligt före. Kanske i och med det fått i mig för lite vätska eller att saltbalansen blev fel, tänkte jag.

Det är ju viktigt att dricka och äta L A G O M innan löpning. Och det svåra är då att komma underfund med vad som är lagom för en själv. För mycket vätska tror jag kan rubba saltbalansen nästan lika mycket som för lite.

Inte mycket till hjälp, men lite egna funderingar... Hoppas det löser sig!
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#4
23 maj 2011 kl 23:03
Gilla
När du säger att värken sitter vid tinningarna så tänker jag att det är spänning från käkarna. Jag hade en period då jag bet ihop väldigt hårt när jag sprang och det satte sig både som tandvärk och litegrann som huvudvärk. När jag blev medveten om det tänkte jag hela tiden på att slappna av i käkarna när jag sprang och numer är problemet borta.
1983 • >
#5
24 maj 2011 kl 00:57
Gilla
Om det inte är vätskan, blodsockret eller spänningar i nacke/käke, så kanske du har för högt blodtrck?

Värme/kyla och massage kan lindra huvudvärken.

Det viktigaste är att hitta orsaken till huvudvärken.
En idé kan vara att skriva en huvudvärkslogg vid långvariga problem.

Hur kommer det sig att du kom av dig med löpningen?
1986 • malmö
#6
24 maj 2011 kl 10:09
Gilla
Tack för era svar! Jag får nog testa mig fram lite och se om jag kan hitta något samband.

Ska absolut tänka på det där med hopbitna käkar.

Tack
Magnus Töllborg
1976 • Varberg
#7
2 juli 2011 kl 19:23
Gilla
Jag har haft samma problem i flera år!! Huvudvärk kommer som ett brev på posten när man svettats mycket. Mycket större problem sommarhalvåret. Har testat det mesta, både resorb, extra vatten med salt m.m!! Sen köpte jag ett pulver som heter Vitargo Electrolyte som man blandar ut i vatten. Och nu har jag i princip aldrig huvudvärk längre :-)! Kan kanske vara värt att prova för dig oxå............
Malin Johansson
1980 • Alingsås
#8
2 juli 2011 kl 19:42
Gilla
Moopoint poängterar det som orsakar huvudvärk hos mig: Högt blodtryck (dvs när jag tar ut mig riktigt, riktigt mycket!) Då kommer huvudvärket som ett brev på posten. Sen kan det säkert vara i kombination med för lite vätska, framför allt under sommarhalvåret.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.