Löpning Träning 28 inlägg 32053 visningar

Viktnedgång med hjälp av löpning?

Helena
1982 • Linköping
#1
27 november 2011 - 09:30
Gilla
Någon som börjat löpträna med tanken att gå ner i vikt? Hur går det och hur ser din kost ut?

< < < 1 2 > > >
David Roth
1973 • Vellinge
#2
27 november 2011 kl 10:22
Gilla
Det började på det viset Helena. Ville komma i form två veckor innan semestern var slut den första augusti (som så många gånger förr) men fastnade totalt när jag efter en vecka pressade mig att springa en mil på löpbandet som jag alldrig har gjort i hela mitt liv. Villket lyckorus. Tredje veckan så började jag löpa ute och det var till en början som att springa rätt in i en vägg, villken skildnad. Och i dag skulle jag inte få för mig att löpa på ett löpband igen, känns bara konstigt. Kosten la jag om direkt från första dagen. Frukt och grönsaker 6 dagar i veckan (det inkluderar baljvexter mm) samt mycket fisk. Sjunde dagen skiter jag i villket, trodde jag ;) Och den kosten håller jag faktiskt än i dag 14 kg lättare, krävs bara disiplin och ett mål att sträva mot. Löpte min andra tränings halvmara i går och mitt mål är i dag Göteborgsvarvet 2012. Hoppas detta kan insperera och lycka till Helena.
Alice Sundström
1968 • Gislaved
#3
27 november 2011 kl 10:50
Gilla
Jag började med löpning för att det håller mina migränattacker på behörigt avstånd, jag tänkte att det även skulle hjälpa mig att bli av med några kilon. Jag har gått ner lite grann men inte alls så mycket som andra här på jogg, det kanske släpper ju längre distanser man springer?

Lycka till Helena!
Micke Larsson
1971 • Norge
#4
27 november 2011 kl 11:03
Gilla
Helena: Ja, det var en av de stora anledningarna. Och nej, det gick inget vidare. Den ökade förbränningen "åts upp" av ökad aptit. Efter 6-9 månader lyckades jag dock gå ner mina 8-10 kg genom minskade portioner och sunt förnuft (vegetarian både före och efter för övrigt). Det löpningen i första hand hjälpte till med var att den gav mig ytterligare en drivkraft att få ordning på vikten. Det kostar ju på att springa runt med onödiga kilon.

Slutsats: Spring på, både av denna och andra anledningar, men förvänta dig inga underverk på vågen bara tack vare löpningen.
1971 • Malmö
#5
27 november 2011 kl 11:28
Gilla
Jag har tappat snart 24 kg med hjälp av bl.a. löpning.
Den stora islossningen kom faktiskt när jag började kombinera styrka och löpning.
Muskler bränner fett, ju mer muskler du har(med måtta) ju lättare är det att bränna fett när du springer.
1966 • Hässleholm
#6
27 november 2011 kl 11:32
Gilla
Jag gick ner i vikt enbart med hjälp av löpningen men håller med om att aptiten ökade också. Sedan började jag träna extremt mycket och det var inte heller bra för då kom skadorna som brev på posten. Dock i början hände extremt mycket. Det var ett kilo i veckan men sen planade det ut och då var det dax att ta tag i kosten.Då minskade jag ner kolhydraterna på kvällsmålet och det hjälpte.
1965 • Kungsholmen
#7
27 november 2011 kl 11:59
Gilla
Jag har det i tankarna ständigt och har väl använt löpning i viktreglerande syfte sen 18-årsåldern. Tyvärr går jag fortfarande upp trots löpmängder på 40-50 km/v så för mig fungerar det inget vidare om jag inte tänker på kosten också.
Staffan Nilsson
1971 • Helsingborg
#8
27 november 2011 kl 14:25
Gilla
För att löpningen ska få någon rejäl effekt på vikten så tror jag man måste kombinera den med en omläggning av kosten, men löpningen i sig kan omfördela vikten och ge ett snyggare utseende även vid samma vikt.
Jag gick ner 10 kg när jag började springa och lade om kosten (åt bättre, mindre kolhydrater samt lite mindre portioner). Sedan återgick jag till min gamla kost och även om jag fått ytterligare muskler sedan dess så visar inte vågen någon förändring.
Helena
1982 • Linköping
#9
27 november 2011 kl 14:37
Gilla
Det låter lovande ändå måste jag säga. Ni är ju superduktiga.
Jag äter iof rätt nyttigt redan nu men det skadar ju inte att se över sin kost ordentligt.

Jag har kollat runt här på forumet och jag har helt klart blivit taggad att ta tag i min egna träning
Annika Johansson
1969 • saltsjöbaden
#10
27 november 2011 kl 17:17
Gilla
Min man gick ner 15 kg när han börja springa längre sträckor med mig. I dag har han tappat 35 kilo men med styrka som alternativ. Han har inte lagt om kosten speciellt mycket. Men jag måste ge honom en stor ros för den prestationen. Han har varit mycket duktig.
1971 • Malmö
#11
27 november 2011 kl 17:39
Gilla
Helena, se först till att få en löpvana innan du börjar pilla med maten. Det är lika viktigt att du får i dig allt du behöver som att träna. Om du har underskott av vissa ämnen kommer du att må sämre än du gjorde innan du började träna.
1957 • Arvidsjaur
#12
27 november 2011 kl 19:53
Gilla
När det gäller vikt minskning så är det detta som gäller Utgifter- inkomster. är utgifterna större minskar vikten och tvärtom som många här säger så löpning och rätt kost göra att man går ned i vikt. Men man kan även unna sig ngt gott emellanåt om man tränar regelbundet. Men tro inte på några underverk utan långsiktig planering gäller,
1968 • Göteborg
#13
27 november 2011 kl 20:33
Gilla
När jag började springa så låg jag på mer ut än in. Inget roligt alls. Ont, illamående och elände. Att det var så berodde på en variant av ätstörningar. Men... Aptiten ökade, så även jag med 10 kg vilket var välkommet. Kontentan är att, ja, planering av kost och motion är på sin plats. Motionen först och sedan korrigera kosten efter den. Då blir det bra och vikten blir mer lätthanterlig. Det är min erfarenhet iaf. Lycka till!!!!
Åsa O
1972 • "Det Nya Matlandet"
#14
27 november 2011 kl 21:32
Gilla
Regelbundna löppass med varierad längd gör susen. Börja på en rimlig nivå, sätt höga MEN genomförbara delmål/mål och njut av alla framsteg du gör på vägen till målet. Det fixar du!
Anders Nikander
1966 • Ekenäs
#15
28 november 2011 kl 07:53
Gilla
13 kilo bort sedan början av april. Äter normalt men lite mindre portioner än tidigare och endast när jag är hungrig, inte sugen. Inget godis på vardagarna men på veckoslutet en godisdag då jag äter vad som helst och ungefär hur mycket som helst. Ett vanligt fel man gör när man börjar träna är att man lurar sig själv och tänker att man nog kan äta det ena och det andra eftersom man varit så duktig och tränat hårt. Resultatet blir ingen viktnedgång alls eller t.o.m. en viktuppgång. Principen är så lätt som Tore säger: mer ut än mindre in. I längden bara man är uthållig sker garanterat en viktminskning. Inget LCHF tjafs här inte!
1966 • Fagersta
#16
28 november 2011 kl 09:39
Gilla
Jag har gått/sprungit bort 45kg sen i februari så visst går det :-) jag gick först väldigt mycket och räknade kalorier, trist men tyvärr nödvändigt för mig. Nu går jag mindre men springer desto mer och styrketränar, fick en knäskada som gjorde att jag fick gå över till styrka. Det var nog bra iom att jag dragit mig för detta. Nu äter jag som en häst, mest bra mat men i stora mängder, går inte upp ett hekto. En förutsättning för att detta skall fungera är nog att man tycker det är roligt, löpningen var rolig från början styrketräningen blev rolig när jag kört ett par veckor.

Viktnedgång skapad av rörelse ger välmående både fysiskt och psykiskt.
Lycka till
Lena Ramnemark
1961 • Halmstad
#17
28 november 2011 kl 10:58
Gilla
Mitt tips är samma som ovanstående, börja med löpträning och håll på i någon månad innan du ändrar om i kosten. Nu är det ju advent och jul mm så om du börjar ändra kostvanor nu, så är risken stor att du "trillar dit" av det sociala trycket.
Låt din viktminskning få ta tid! Jag blir grymt imponerad av alla som skriver att de har gått ner en massa kilo på kort tid, men min stilla fråga blir då: hur levde den personen innan, om det går så "lätt" att bli av med 20-30-40 kg, så måste det vara extrema förändringar som har gjorts. Man kan då verkligen hoppas på att det går att hålla den nya vikten i framtiden (alltså mer än några månader). Jag läste en intressant notis idag i Läkartidningen http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=17381 , om en studie som visar att vid extrem viktminskning så ändras hormonbalansen så att halten av de aptithöjande hormonerna ökar. Kroppen kämpar alltså emot viktminskningen! Det har vi väl upplevt lite till mans, eller hur?
Jag tror alltså att en långsam viktnedgång är bättre på lång sikt, även om det kan vara en mer positiv kick för självförtroendet att det går fort.

Lycka till Helena!
Andreas Nilsson
1980 • Stockholm
#18
28 november 2011 kl 11:19
Gilla
För min del har löpning fungerat väldigt bra som viktreglerare. Precis som många säger så är det kalorier in - kalorier ut som ger effekten. Hur många kalorier man gör av med verkar mer bero på hur långt man förflyttar sig än hur snabbt man gör det. För att förflytta mig så långt som möjligt så kör jag ett lågpulsupplägg. Ca 180bpm - åldern i önskad maxpuls eller helt enkelt prattempo, att du kan prata med den du springer ihop med relativt obehindrat. Till en början innebär det att man springer väldigt långsamt och passen känns lätta vilket medför att du faktiskt ser fram emot nästa pass redan när du snörar av dig skorna. Om du tror på att det är den totala sträckan som är nyckelfaktorn så är det helt ok att ta det lite lugnare eller gå vissa partier om det kan innebära att du orkar en extra km mot vad du tänkt dig från början.

Det fina med upplägget är att du kommer springa snabbare och snabbare i samma låga puls dels för att du går ner i vikt men även får bättre kondis. När du börjar närma dig din målvikt eller bara känner för att springa snabbt ibland så är det bara att göra det. Du kanske förbättrar kondisen snabbare/bättre genom att springa snabbt och kort men för viktnedgång handlar det om hur långt du sprungit och hur snabbt du känner dig redo att göra det igen.
1967 • Uppsala
#19
28 november 2011 kl 13:02
Gilla
Det där med intag och uttag funkar säkert men det är j-vligt mycket svårare att som kvinna gå ner efter 40! Måste vara någon ursprunglig kalorisparfunktion från vår tid som grottmänniskor som sätter in när vi passerat tiden som potentiella barnaföderskor och därmed inte kan attrahera män som kan föda oss???

Jag har sprungit regelbundet sedan mars och har bara gått ner 4 ynka kg och samtliga de två senaste månaderna. Det enda jag gjort annorlunda de senaste månaderna är att jag nog fått till tre träningar per vecka lite oftare (annars två) plus att mina rundor nu allt oftare pågår längre än 30 minuter. Jag har aldrig haft som målsättning med min träning att gå ner i vikt - och det är nog tur för annars hade jag ju givit upp för länge sedan!
Robin
2008 • Götet
#20
28 november 2011 kl 13:18
Gilla
75->64kg

först rasade jag i vikt(till 67kg) tack vare löpningen. tyckte dock jag blev lite väl mager så jag började styrketräna mer och biffade till mig men vikten fortsatte falla. så nu har jag det bästa av båda världar, väger mindre och lyfter tyngre :)

äter en paleodiet där jag ofta blandar in rå mat. mår mycket bättre än innan, massa bekymmer försvann.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.