Löpning Kläder, Skor & Prylar 12 inlägg 4928 visningar

Skoaffär i Stockholm där man får springa på löpband i ett tag?

Aaa Aaaa
1991 • Stockholm
#1
28 mars 2008 - 11:58
Gilla 
Hej, köpte nyligen ett par Nike airpegasus 2007, men får ont i fötterna av dessa efter några minuters löpande, samma sak efter över en månad efter inköpet, och jag har hört att det bästa/enda sättet att hitta passande skor är att springa dom på löpband en sådär tio minuter. Vet någon en löpar/sportbutik där man får pröva skorna i ett tag. Några andra råd kanske:)? Tack på förhand.
1978 • Lindome
#2
28 mars 2008 - 12:02
Gilla 
Jag tog med mig mina nyinköpta skor till gymmet, tog på mig ett par vita strumpor som inte fäller, och joggade på löpbandet där ett litet tag. Kände att skorna inte var optimala. Inga problem att gå tillbaka med dem och byta. Fick därefter tag i ett par skor som känns hur bra som helst :-)
Så har du tillgång till gymmets löpband så funkar det att lösa det själv.
Samuel H
1979 • Järfälla
#3
28 mars 2008 - 12:40
Gilla 
Att gå till tex. löplabbet och få skor utprovade av kunnig personal är nog en bra investering.
http://www.loplabbet.se/
selma
1978 • Stockholm
#4
28 mars 2008 - 14:41
Gilla 
ha, vilket bra tips Kristina! /(syftar på gymtest)
Mikael Jansson
1971 • Södertälje
#5
28 mars 2008 - 20:55
Gilla 
runers stor mitt i mot centralen i stockholm och alla löplabbet butiker går bra. Kolla på eniro för närmaste. Kan ju va så att du behöver göra en sula som är anpassad för dig.
Aaa Aaaa
1991 • Stockholm
#6
29 mars 2008 - 15:16
Gilla 
Tack för tipsen, vad kostar det att för att dom ska titta på fötterna och att man ska få springa (både löplabbet och runners store)? Gissar att löpbandet inte kostar, men resten:)? Har runners store också att dom tittar på fötterna och hjälper en med det som jag hört löplabbet har?
Aaa Aaaa
1991 • Stockholm
#7
31 mars 2008 - 21:28
Gilla 
Det var gratis. Okej så här var det, jag gick dit, fick ett par sulor gratis att pröva med först, gick hem, sprang nästa dag med dom, samma problem (kan ha tagit lite längre innan det började värka, men antagligen bara en inbillning), så jag gick dit ikväll (samma dag som jag testa sulorna) och då kollade samma person som gav mig sulorna på mina fötter när jag sprang och jag hade då lite överpronation (genom att filma på löpband och titta slowmotion), så jag prövade en massor av skor, slutade med att jag valde saucony progrid omni 6 för 1200, vilka satt ganska bra runt foten, passade mycket bättre än mina nike airpegasus, de var lagom breda och så och han sa att det hjälpte märkvärdigt på filmen, så jag köpte dom, gick runt med dom hemma, sen bestämde jag mig för att pröva dom (kanske lite dumt, borde tamigfan testat dom på löpband på gymmet, men det är inte riktit samma sak), och jag sprang ett tag och det kändes bra, men efter ett tag, ja kanske en bit längre än med pegasusena så vart det samma problem, det börja värka överallt under foten förutom hälpartiet (som med nike skorna), så nu vet jag fan vad jag ska göra, att köpa ett nytt par är inte på fråga. Så vet inte vad jag kommit fram till. Mina gamla skor som jag haft i några år och använt till nästan all fysisk aktivitet, de har vart med om allt möjligt skit, skapar inga "smärtor" under foten, däremot känner man av att de inte har någon stötdämpning. Så då kan man väll säga att, stöd för överpronation inte verkar hjälpa tillräckligt iaf, det är inte fråga om för lite stötdämpning, så då är det antingen att mina fötter inte gillar stötdämpningen (?) eller så måste jag helt enkelt använda dom en jäkla massa. Är det rekommenderat i detta fall att även använda dom till vardags för att de kanske ska anpassa sig? Verkar ju som alla moderna löpskor är rätt lika i form och stötdämpning, alternativt får jag helt enkelt testa att köra på mjuk mark (kör vanligtvis på asfalt) eller springa intervall tills det är löst (med vila tills fötterna är bra igen). Några förslag? ursäkta det långa inlägget:/
Aaa Aaaa
1991 • Stockholm
#8
1 april 2008 - 17:16
Gilla 
Någon som orkar läsa allt?
1983 • Linköping
#9
1 april 2008 - 17:30
Gilla 
Har läst allt nu=)
det du kan testa först är att inte knyta så hårt som vanligt, låt det sitta lite lösare, kan testa annat sätt å snöra skorna också.
Har med vissa skor fått ont under foten när jag dragit åt dem för hårt.
Det andra du kan testa är framfotslöpning om du inte redan gör det.
Aaa Aaaa
1991 • Stockholm
#10
1 april 2008 - 21:25 Redigerad 1 april 2008 - 21:24
Gilla 
Ska pröva med att knyta dem lösare, förstår inte vad du menar annat sätt att snöra dom, menar du hur snörena går i hålen då? Sedan, vad är framfotslöpning? Tack för hjälpen!
Kettil Johansson
1970 • Sthlm
#11
2 april 2008 - 13:16
Gilla 
det kostar ingenting för att dom skall titta på dina fötter på löplabbet... du blir filmad när du springer en stund på ett löpband och så kollar ni på filmen och så får du stå på en spegel så de kan se fötterna uderifrån... sen bestämmer de några skor som de tror passar... men däremot är det rätt olika hur mycket kraft en försäljare lägger ner på att kolla på dina fötter så om du har problem med fötterna så gå till minst 2 butiker och kolla... och glöm inte att de är försäljare, inte sjukgymnaster, de är där för att sälja... och gå inte dit en lördagförmiddag när där är massor med folk...

jag har haft problem med fötterna i olika omgångar och lät gjuta av fotsulorna och göra specialsulor... det kostade 1200 skr för mig och det känns bra och jag har inte haft problem efter det

Aaa Aaaa
1991 • Stockholm
#12
2 april 2008 - 17:30
Gilla 
Hm, Kettil Johansson, du missade nog att jag skrev att jag redan vart där och berättade hur det gick :P Blir för dyrt med sulor för så mycket, och som sagt, har inte problem i "omgångar" utan just med de skorna (och dom nya då..) Har kollat någon instruktionsfilm som jag hittade när jag sökte på framfotslöpning, och ska pröva att springa med den tekniken de visade och rekommenderade, sen ska jag pröva att knyta skorna lösare och kanske med mer mellanrum? Detta blir på fredag:)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.