Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 3788 visningar

Sjuk eller bara trött?

Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#1
18 april 2012 - 16:55
Gilla
Jag är lite förvirrad och oroad när det är dryga tre veckor till stora löparfesten i Göteborg. Jag är lite småknasig i kroppen idag. Termometern visar på 37,5 vilket enligt sjukvårdsrådgivningen inte är feber på eftermiddagen, även om det nästan är på gränsen. Jag är lite trött å blir lite lättare trött av t.ex uppförsbackar när jag vart ute med hunden å gått.
Till saken hör att jag tränat rätt hårt typ sista veckan/veckorna, med färre vilodagar å så. Igår gjorde jag ett pass på dryga 7 km, det gick bra men var lite segt. Efter detta slarvade jag med å äta efter å åt bara två smörgåsar efter typ 1,5-2 timmar, aja baja!

Så kan såna här känslor dyka upp i kroppen efter hur min senaste tid varit, eller måste det vara en infektion? Kan tillägga att pulsen är ungefär som den ska. Kanske 2-3 slag över men inte mer.

Skulle kört core idag men har i alla fall bestämt mig för en vilodag, även om det tar emot.
Jenny Viklund
1983 • Örebro
#2
18 april 2012 kl 17:17
Gilla
Det där inlägget hade jag kunnat skriva. Jag känner mig inte sjuk men igår och idag har kroppen totalt vägrat att träna. Vinglade när jag provade springa på löpbandet för en timme sen, var faktiskt riktigt obehagligt. För min del tror jag det är en kombination av att jag kört rätt hårt under mars och april, mensvärk, lite dålig sömn, lågtryck och lite allmänt lågt humör.

Ge kroppen en dag eller två att återhämta sig, sov mycket och ät bra så kommer du känna dig som vanligt igen (om det nu inte är en infektion, men det lär du få veta inom en-två dagar).
Annelie
1971 • Skövde
#3
18 april 2012 kl 17:37
Gilla
Ibland kan jag bli väldigt trött under våren. Min egen hemmagjorda analys har kommit fram till att det kan vara pollen. Inte för att jag har några symtom, men jag tror att den ökade mängden pollen får immunförsvaret att arbeta hårt för att se till att det INTE blir några symtom. Och resultatet av detta hårda arbete blir att jag känner mig trött och sliten.

Lägger man till hård träning och dåligt med mat så blir det ju inte direkt bättre...
Åsa Cedervall
1984 • Göteborg
#4
18 april 2012 kl 21:43
Gilla
Tack för peppningen kära ni. Ni har säkert rätt. Även Göteborg har lidit av lågtryck å sånt där tungt väder, nästan så man kunnat tro att det varit åska i luften. Nu har jag tagit en vilodag idag, bara promenader. Var ute på kvällsprom med hunden precis. Bara en kortis men ändå i ganska rask takt, och det gick ju bra, det borde ju vart tungt om jag var sjuk..
Jag är dessutom inne i en period med mycket oro och stress av olika orsaker, ska iväg till läkare nästa vecka. Sånt där påverkar ju hela kroppen naturligtvis.

Som sagt, tack för stöttningen :) Heja oss :D
Lisa Mike
1968 • Västra Frölunda
#5
19 april 2012 kl 19:06
Gilla
Jag kände mig trött och sliten och hade också sovit dåligt en period. Tränade på som vanligt, men det var lite segt och motigt. Förmodligen blev immunförsvaret försvagat pga ovannämnda faktorer - i fredags fick jag ont i halsen och nu är jag förkyld...dålig timing med tanke på Näsetloppet och Varvet runt hörnet. Ibland önskar man att man lyssnar mer på kroppen och tar det lugnt när man verkligen behöver det! Man vinner på det i längden!
Lycka till!
1970 • Järfälla
#6
19 april 2012 kl 19:20
Gilla
Jag säger exakt samma, röstar för vila...
Har kanske inte tränat superhårt hela tiden men dock mycket mer än vanligt sen jul och varit förkyld däremellan.
Läste just att om man tränar mycket så behöver man ju också mer sömn, ca 8-9 timmar och inte 6-7 som man kanske tror att man klarar sig med. Så det blir ett kort pass och tidig sänggång ikväll...
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.