Löpning Kläder, Skor & Prylar 28 inlägg 7341 visningar

Springa hem från jobbet

Ola
1976 • Stockholm
#1
24 april 2008 - 15:33
Gilla
Att springa hem från jobbet skulle vara ett bra tillfälle att planera in ett löppass.
Om jag dessutom springer en omväg kan jag få till ett bra distanspass.

Problemet är att jag alltid har grejer som ska med hem. Mobiltelefon, nycklar, plånbok och ibland kanske även kläder. Hur är det att springa med ryggsäck om man vill plocka distans? och vilken ryggsäck är i så fall den bästa. dvs. den som stör minst?
< < < 1 2 > > >
Martin
1974 • Gävle
#2
24 april 2008 kl 16:09
Gilla
Det finns ju riktigt små 5-10 l säckar, men det är ju viss skillnad att springa med och utan måste ju erkännas.
Ett midjebälte med plats för flaska kanske kan vara ett alternativ? Det finns en uppsjö bra alternativ av både säkar och bälten på både (tex) löplabbet och framförallt Naturkompaniet.
Men gör dig en tjänst och lämna kläderna och framförallt skorna (inte dom du ska springa i ;) ) på jobbet!
jonas hallgren
1971 • Knivsta
#3
24 april 2008 kl 16:18
Gilla
Jag försöker bära med mig så lite som möjligt hem och brukar göra så här:
- Kläder och skor lämnar jag kvar på jobbet
- Om jag behöver ta med mobilen hem så lägger jag den i en plastpåse och tar den i ena handen.
- Jag tar ur det nödvändigaste (körkort, bankkort, sl-kort och ett par till) ur plånboken och lägger i en plastficka som går ner i bakfickan på mina tights.
- Om jag behöver ta med nycklar hem så går de också ner i denna ficka.

För att minimera bärandet av kläder fram och tillbaka brukar jag försöka springa varannan gång till resp. från jobbet. För mig är 17 km lite för mycket att springa två gånger på en dag. Det förutsätter förstås att man har duschmöjlighet på jobet.
1970 • Täby
#4
24 april 2008 kl 16:47
Gilla
Jag ska springa första gången hem idag, från Hötorget till Täby på 1,8 mil.
Min kollega ska ta med mina kläder och jag har köpt en liten rygga där jag ska ha med mig en camelpack fylld med vatten, banan och 2 st små flaskor med Maxim red fruit. Klarar jag detta på 2 tim är jag nöjd.
Ola
1976 • Stockholm
#5
24 april 2008 kl 16:53
Gilla
Billy, rapportera gärna imorgon.. vad är det för rygga du har köpt?
Lovisa Åkesson
1976 • Sthlm
#6
24 april 2008 kl 17:22
Gilla
Jag springer ofta hem från jobbet, tycker det är otroligt tids-effektivt. Hem ska man ju ändå.... Och sträckan går att förlänga hur mycket som helst.

Tycker det verkar bökigt med ryggsäck, måste du verkligen ha med dig så mycket saker hem? De första gångerna jag sprang hem tog jag med mig minimalt till jobbet, bara så jag klarade mig över dagen, dvs en hundring till lunch och så lämnade jag nycklar hem på "säkert ställe". Väl hemma har du ju tillgång till alla dina saker igen.

Men jag kände att det blev ett extra moment att komma ihåg den dagen jag inte skulle ta med mig plånbok etc, så nu gör jag tvärtom. Lämnar allt på jobbet som jag inte behöver just den kvällen. Hittills under vintern/våren har man ju behövt vindjacka, och i fickorna finns det ju då bra med plats för nycklar, mobil och kort, så du sen klarar dig genom kvällen rent ekonomiskt... Bygger ju iofs på att man anser sin arbetsplats vara fri från stöldrisk.

Kan iaf verkligen rekommendera att springa hem från jobbet! Jjämför det lilla ev böket med att få med dig prylarna med att först sitta och harva 45 min-1 timme på SL (förseningar, trängsel etc) och sen ut och springa. Vilket ger mer kvalitetstid över?

Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#7
24 april 2008 kl 17:46
Gilla
Salomon har fina smidiga ryggsäckar för löpning. Spana in Raid Revo serien.
Ylva Ö
1961 • Hägersten
#8
24 april 2008 kl 18:26
Gilla
Lycka till med din nya ansats! För mig fungerar det jättebra att spring till och från jobbet, bra sätt att få den träning som man är ute och man slipper "slöa till" hemma och hitta ursäkter för att inte komma iväg. Har nära till jobbet, bara ca 5 km så det fungerar bra att göra det samma dag.

Till jobbet blir det raka vägen, oftast i "lufstempo" men det är ett bra sätt att vakna till på :-) Vägen hem brukar bli lite längre, beroende på tid, ork och lust.

Har alltid ryggsäck på mig, köpte en Haglöfs-ryggsäck för drygt ett år sedan. För mig är det enklast att alltid göra på samma sätt, rutinerna gör att man inte glömmer något utan får det man är van vid med sig både hem och på jobbet.

Har skåp på jobbet där jag har jeans, kjol och skor. På det sättet behöver man bara ha med sig lättare ombyte. Det kan vara lite jobbigare om ryggsäcken är lite tyngre, man får spänna fast den lite mer då, men när man väl vant sig så tycker jag inte att det är ngt större problem.

jonas hallgren
1971 • Knivsta
#9
24 april 2008 kl 18:43
Gilla
Jag har en ryggsäck (en Lundhags 10 liter) som iofs funkar bra men jag försöker ändå undvika att behöva använda den.
Det är trots allt en ganska stor skillnad mellan att springa med/utan, och det är ändå bara på sommaren som jag får ner allt jag behöver i den.
1979 • sollentuna
#10
24 april 2008 kl 21:20
Gilla
Jag har börjat springa till och ibland från jobbet ca 5 km. Vad bör man äta innan??
Boris
1978 • Malmö
#11
24 april 2008 kl 21:55
Gilla
Jag har en Lundhags T12 (12 liter). Man får ju inte plats med allt men skor, nycklar, plånka och lite vatten går ju ned. Den sitter bra och man märker knappt av den efter en stund. Rekomenderas. Finns på Naturkompaniet,
1970 • Täby
#12
24 april 2008 kl 22:06
Gilla
Ola, det gick bra att springa. Det kändes jättebra i början men när jag kom ut till Norrtull så var det mkt trafik, det var ju trots allt rusningstrafik. Jag tyckte det var jobbigt med all trafik och avgaserna från Norrtull till Bergshamra, andning ballade ur och jag blev "stressad", ville bara därifrån så fort som möjligt och inte tala om alla cyklister som kör om en. Det är jobbigt mentalt men vid några uppförsbackar så sprang jag nästan förbi några. :)
Men när jag kom till Mörby, villaområde nästan ingen trafik så gick det jättebra, det kändes knappt ansträngande. Efter 1,5 mil så började jag få tunga ben men jag sprang hela vägen hem till porten. Det kändes jättebra och jag är riktigt stolt över mig själv. Jag sprang längs Roslagsbanan och såg alla hus och vägar från ett annat håll än vad man normalt är van vid, det kändes konstigt iaf.
Min suunto T3 registerade 17.34km men min gps kom igång först när jag kom till Norrtull (svårt för den att få kontakt med sateliterna inne i stan.), totalt tid från dörr till dörr var 2 tim och 13 min, medelhastigheten var 7,81km/h, medelpuls var 159.
Jag har en Salamon Revo som Philip skrev, den köpte jag på Stadium på Kungsgatan, den var på rea, nästan halva priset (tror jag), den kan jag rekommendera.
Detta var premiär för mig och jag kommer absolut att göra om det.
Ylva Ö
1961 • Hägersten
#13
25 april 2008 kl 10:37
Gilla
Jag äter min vanliga frukost, en liten tallrik youghurt med musli och en smörgås. Sedan tar jag med mig en macka som jag tar när jag kommer fram (annars blir jag alldeles darrbent innan det är dags för lunch).
På lunchen brukar jag ta med mig en dubbel knäckebrödsmacka som mellis ca en timme innan jag springer hemåt.
Lovisa Åkesson
1976 • Sthlm
#14
25 april 2008 kl 11:19
Gilla
Billy, det ÄR en tråkig sträcka mellan Roslagstull och Danderyd om man springer längs med stora vägen. Vet du att det finns slinga längs med vattnet i brunnsviken du kan ta istället? Då kommer du upp igen bland alla bilar vid Bergshamra. Kanske blir en halv kilometer längre, men det kanske det kan vara värt?
Charlotta Sahlström
1972 • Täby
#15
25 april 2008 kl 11:34
Gilla
Håller med till fullo! Brunnsviken rekommenderas:-) helt underbart...säkert även tidiga morgnar! Jag ämnar också börja springa en sträcka till/från jobbet såsmåningom (irriterande bara med klädbyten man måste släpa med sig...). Kanontid att få vara för sig själv och få tänka på allt och inget:-)
Ola
1976 • Stockholm
#16
25 april 2008 kl 11:41
Gilla
Bra där Billy! Själv bor jag söder om stan och tänkte planera mina omvägar så att jag undviker så mycket trafik som möjligt. Att springa brunnsviken efter jobbet är nog dock svårslaget.
1970 • Täby
#17
25 april 2008 kl 12:59
Gilla
Jo, den sträckan ska jag springa nästa gång, förutom att det är lugnare så slipper man asfalten.
Anders S
1973 • Göteborg
#18
25 april 2008 kl 13:08
Gilla
Ang jobbet-löpning:

På jobbet har jag duschgrejer och ombyte. Byxor, skor ochtjockare tröja eller jacka har jag alltid så att man inte behöver knöla ner det också.

Tar min lätta löparrygga (adidas) och trycker ner delar av ombyte om ngt saknas på jobbet, plånbok, nyckelknippor, mobiltelefon, klocka och lunchlåda (ibland).

Kör lugn distans till jobbet (12,2 km)

Hem blir det oftast mer kvalittiv träning som intervaller, marafart och snabbdistans. Då är ryggsäcken även lite lättare eftersom jag slipper lunchlådan.

Funkar kanon, jag brukar försöka få till detta 2 ggr/vecka och då är jag en bit på väg till önskad veckomängd. (4X1,2 mil= 4,8 mil bara till och från jobbet)
Det är extra stimulerande att bussen tar längre tid :-)
1973 • Åkersberga
#19
25 april 2008 kl 13:25 Redigerad 25 april 2008 kl 15:19
Gilla
Jag sprang till jobbet för första gången i dag. Det blev knappt 14 km. Nu efteråt så känns det som om jag ska göra om det men jag tyckte att det var ganska jobbigt under tiden. 14 km är mer än vad jag någonsin har sprungit!

Jag hade också ryggsäck, första gången jag sprang med rygga. Jag packade ner så lite som möjligt (diskhandduk till duschen, liten schampoflaska, rensade ur onödigt ur plånboken, inga skor –får åka hem i inneskorna, ingen jacka- får åka hem i kofta osv) så det gick ganska bra.

Nu använde jag en Haglöfs, vet ej vilken storlek men ganska stor. Tror jag ska försöka köpa en liten, ergonomisk ryggsäck. Vad tipsar ni om där?

Får se om jag gör om det. För mig tar det för mkt tid. I dag tog det 1 h 20 min och även om jag kommer att kunna kapa lite tid där så är det ca 90 min inkl dusch och stretch. Annars tar jag bilen och då tar det 20 min. Dessutom är jag på jobbet 07.00 och starta springa vid 06 känns inte som ett alternativ … dessutom är det för långt att springa på fastande mage och frukost hinner jag ju inte med innan!

Tror jag kommer att försöka springa hem någon gång då och då men ännu troligare att jag cyklar till jobbet då och då, det lär ta ca 45 min och det är mer rimligt.
1970 • Täby
#20
25 april 2008 kl 15:08
Gilla
Marika, starkt att springa till jobbet, det skulle jag aldrig klara av. Det är mer avkopplande att springa hem. Tänkt inte på att det tog så lång tid, tänk på att hur mkt du kan förbättra tills nästa gång. :)
Som jag skrev tidigare så köpte jag en Salomon Revo för 299:-, den är en enkel rygga utan några "finesser", Haglöfs har en mer fler finesser fast den kostade 599:-. Tänk på att inte köpa en för stor, då stoppar man i mer än vad man behöver.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.