Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 2012 25 inlägg 7893 visningar

åskådare i vägen

Johan
1980 • Göteborg
#1
13 maj 2012 - 09:22
Gilla
Var det någon mer än jag som sprang in i en åskådare? På avenyn höll jag vänsterfilen (funkade klockrent med oss som sprang) och plötsligt dyker en ung tjej upp på insidan av staketet. Jag hinner inte reagera (är mentalt slut) , benen vill inte stanna och det är fullt till höger om mig. Det blev en klassisk axel mot axel som man minns från fotbollsmatcher. Jag hoppas verkligen att det gick bra för henne men vad tänkte hon med när hon gick på banan??
< < < 1 2 > > >
Philip Sutherland
1980 • Kungsbacka
#2
13 maj 2012 kl 09:25 Redigerad 13 maj 2012 kl 09:25
Gilla
Står dom i banan får dom skylla sig själva. Var likadant på midnattsloppet när jag sprang, en person passade på att gena rakt över gatan när det kommer massor av löpare, jag hann precis vika undan men personen bakom mig hann inte och kollisionen var ett faktum och det var ingen liten sådan heller.
1976 • Målsryd
#3
13 maj 2012 kl 09:29
Gilla
Strax innan andra vätskestationen så tyckte någon att det var bra att ha sin hund en bit in i banan så att killen till höger om mig snubblade på den och gjorde en vurpa, inte så smart.
Johnny Hendeby
1978 • Falköping
#4
13 maj 2012 kl 10:20
Gilla
Såg mkt av detta längs banan.. Tråkigt när folk inte kan vänta eller hålla sig på avstånd.

P.s Tycker Höger regeln tillämpades dåligt längs hela loppet med. Ni som läser detta och känner er träffade, tänk på det i nästa "Lopp"
1972 • Göteborg
#5
13 maj 2012 kl 10:34
Gilla
Ska erkänna att jag på avenyn efter att ha hållit längst till höger pga fruktansvärt håll plötsligt ser ett huvud luta sig ut över staketet. pang vilken checking to the head tackling. Men vad ska man göra? jaja varvet var trevligt trots allt.
Mats Karlsson
1968 • Ullared
#6
13 maj 2012 kl 10:48
Gilla
Ja flera ggr man fick tvärnita för folk som skulle korsa banan, var inte seedad (18) så antar att det var bättre för de som starta tidigt.
Susanne Gustafsson
1968 • Nyhamnsläge
#7
13 maj 2012 kl 10:48
Gilla
Jag sprang Göteborgsvarvet för första gången och jag tycker att publiken var fantastisk. Visst fanns det en och annan som inte tänkte sig för och det kan i värsta fall bli rätt rejäla sammanstötningar. Speciellt på slutspurten morrade jag lite inombords åt de som valde att korsa banan när jag försökte dra upp tempot. Men i det stora hela var publiken otroligt peppande tycker jag. Om någon i publiken läser här så vill jag sända ett stort TACK! Min tid förbättrades säkert flera minuter på grund av allt hejande.
My Johansson
1986 • Göteborg
#8
13 maj 2012 kl 12:16
Gilla
På hisingen försökte en cyklist (civil sådan, inte arrangör) ta sig fram på banan till höger. Jag var i grupp 15 så rätt tjock med folk och när han inte kom förbi började han plinga med ringklockan och försöka zickzacka sig förbi :)
Acke5
1959 • Göteborg
#9
13 maj 2012 kl 15:41
Gilla
Många göteborgare har ett liv som skall levas, trots Varvet. Om man t ex bor efter kajkanten och skall iväg till sitt arbete kanske man inte har lust att stå och vänta i 2-3 timmar på att flodvågen skall tunnas ut.

Jag undrar om man inte stundtals springer på för smala vägar, med en sågan trängsel blir det närmast omöjligt att korsa löparfloden. Känns som att arrangörerna borde ta sig en funderare - ihop med kommunledningen - över en delvis annorlunda bansträckning. Fler gångbroar med tydlig hänvisning till dem är ett måste!
Peter Wahlstedt
1982 • Tullinge
#10
13 maj 2012 kl 22:18
Gilla
Precis innan Älvsborgsbron klev en kvinna rakt ut i vägen när jag kom springandesi vänsterfilen. Hon ångrade sitt misstag men han inte undan. Så hon åkte på en rejäl tackling och gick omkull.
Hoppas det gick bra för henne, den måste gjort ont för jag la hela min tyngd och mötte smällen ist för att bli skadad själv och ramla. Hockeytackterna sitter i en. Men jag blir så jävla förbannad när dessa tomtar ska ge sig ut i spåret.
Bob Johansson
1968 • Hindås
#11
14 maj 2012 kl 19:23
Gilla
Jag sprang rakt in i en korsande kvinna nån km innan Göta Älvbron. Blev tvärstopp. Enda stoppet för min del.
Grejen är den att det går nog inte stoppa folk som vill över. Däremot kan man om man som publik vill över springa med strömmen å på så vis lättare kan komma över. Ja om man nu orkar springa 20-30 meter förstås ;-)
1973 • Broddetorp
#12
15 maj 2012 kl 00:13
Gilla
Vad cyniska några av er är. Jag förstår att man blir sur - höll själv på att springa in i en gubbe som var på väg in i banan, men har man inte med tätstriden att göra kan man gott stanna och se hur det gick med den andre, eller iaf sakta ner och vända sig om och kolla. Inte bara skriva här "hoppas det gick bra"
Anders Moberg
1973 • Kungsbacka
#13
15 maj 2012 kl 01:11
Gilla
Hmm; ja man kan tackla problemet olika. Sprang själv i startgrupp 1 o. märkte inte mkt av nämnda problem. Folk som ville över verkade vänta till det kom en lucka, som tur var ofta bakom en...

När man själv skulle till spårvagnshållplatsen (Botaniska) på vägen hem, var det relativt enkelt, som Bob skriver i #11, att "flyta med" diagonalt över, tjugotalet meter i halvtäta led, utan att störa nån så löste det sig :)
Peter
1985 • Luleå
#14
15 maj 2012 kl 12:59
Gilla
"Hmm; ja man kan tackla problemet olika."

Ja, finna massa typer. Bröstvärmare, höft- och armbågstackling, eller varför inte den typen man ser i rugby och amerikansk fotboll när man slänger sig och greppar tag om midjan?

Var själv på väg att springa in en liten tjej som lekte med nåt på marken och var så inne i det att hon lyckats ta sig innanför avspärrningen. DET hade kunnat sluta illa.
1988 • Helsingborg
#15
15 maj 2012 kl 13:15
Gilla
#12

Okej, jag håller till viss del med dig i att man kan gott stanna för att kolla hur det gick med vederbörande om man nu skulle springa in i någon som faller omkull MEN inte av den anledningen som du säger.

Göteborgsvarvet är för många, årets höjdpunkt rent träningsmässigt och det är många som satsar ALLT för att se vad årets träning har gett och det är på varvet utdelningen ska ske. Jag själv jagade personligt rekord och då vill jag givetvis prestera så bra som möjligt och vara på topp. Då har jag inte tid att bry mig om andra. Nu sprang jag inte in i någon så jag behöver ju inte tänka på det men jag förstår dem som verkligen satsar på varvet och "skiter" i att stanna för att kontrollera att det gick bra med personen som blivit omkullsprungen.

Det finns massor med sjukvårdare längs banan, som kan ta hand om någon som blir påsprungen, det finns många i publiken som har möjlighet att hjälpa till OCH det kommer komma löpare efter mig som inte tar det lika seriöst och kan stanna för att hjälpa till om de känner för det...

Summan av det hela är att jag inte tycker att man behöver ha så dåligt samvete för att man springer ner någon och sen inte stannar. Någon annan löser det lilla problemet åt en...
1984 • Göteborg
#16
15 maj 2012 kl 14:15
Gilla
Precis som Rickard säger är det många som tränat hela vintern och ännu längre för just Varvet, jag själv hör till den kategorin, och det är då man ska få belöning för allt slit i snöslask och drivis. Jag skulle blivit så förbannad om nån ouppmärksam åskådare sabbade det för mig genom att traska ut i banan för att de absolut måste gå över just där, just då. Det blir ju faktiskt ganska uppenbara luckor i fältet då och då, om man bara väntar nån minut. Men folk orkar sällan det, och speciellt tycker jag det märks efter säldammsbacken där vi löpare kommer i ganska god fart och har ännu svårare att stanna.

Jag vet inte om man kan göra så mycket åt problemet, det är ju svårt att ha ett obrutet led av funktionärer som hindrar folk längs hela banan, men jag önskar att de som finns där ändå gör sitt bästa för att få åskådarna att springa över vid vettiga tillfällen.

Om jag nu skulle krocka med någon, tror jag att jag iaf skulle kolla om personen överlevde, sen skulle jag springa vidare om jag inte blivit skadad själv. Så länge jag är på löparbanan tycker jag att jag har företräde mot icke-löpare, de kan ta en annan väg eller vänta tills vi sprungit förbi.
1981 • Stenungsund
#17
15 maj 2012 kl 14:54
Gilla
Kan tycka att de kunde göra någon typ av bro i slottsskogen så man kan komma över till spårvagnarna enklare så man slipper korsa banan där iallafall, för då de högre leden kommer blir det ej många luckor.
Andreas Nilsson
1974 • Linköping
#18
15 maj 2012 kl 15:16
Gilla
Instämmer i kommentaren om den cyniska inställningen! I mitt yrke söver jag folk som av olika anledningar behöver en operation eller undersökning. Skönt att i de sammanhangen inte behöva ta ställning till om min insats behövs eller inte, tex på grund av en självförvållad skada med en yxa i foten. Att stanna upp och kolla läget tar max fem sekunder, be sedan närmaste person ur publiken att ta vid. Att hänvisa till att andra inte stannar heller, att ickelöparna får skylla sig själva eller att det är årets höjdpunkt och nu jäklar ska perset ryka osv kan jag tycka är ynkligt! För ett fåtal spelar fem sek roll, för de personer som gjort inlägg här, troligen inte.
1971 • Ystad
#19
15 maj 2012 kl 16:37
Gilla
Göteborgsvarvet uppfattar jag främst som någon form av social tillställning, typ vårruset eller blodomloppet. Själv skulle jag aldrig springa loppet då det är på tok för mycket folk. Vill man persa finns definitivt bättre alternativ. Mindre men välorganiserade lopp med få deltagare. Det är ju i den typen av lopp man kan persa. Göteborgsvarvet är väl mer som en söndagsjogg?
1988 • Helsingborg
#20
15 maj 2012 kl 16:40
Gilla
Jag har inte riktigt förstått dem som säger att Göteborgsvarvet inte är ett lopp man sätter personligt rekord på?
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.