Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 2009 visningar

Ont i fotleden efter intervaller

Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#1
14 juni 2012 - 16:17
Gilla  
Hej!

Har fått rejält ont i området vid och strax ovanför vänster fotled (5 cm). Fick ont när jag promenerade, smärtan kom plötsligt. Ca ett dygn innan detta körde jag ett hårt intervall pass på asfalt, det första på över 8 mån. Vill ju tro att det har med detta att göra även om smärtan kom så långt efteråt.

Frågan är vad det är? Har nu haft ont i 5 dagar. Det syns inget på fotleden, ingen svullnad eller blånad. Litet ömt när jag rör vid området, men smärtan är värst när jag rör mig. Har testat stödförband och Voltaden Gel, men tveksam till att det hjälper.

Någon som haft samma problem? Och som fått ordning på det? Hur?

mvh Fredrik
Marcus Aveholt
1974 • Silverdal
#2
14 juni 2012 - 16:26
Gilla  
Låter som överbelastning. Körde du i skor med relatrivt lite dämpning också? Om du testar att gå upp på tå, knäpper det då om foten? Tror du skulle kunna bli av med besvären genom att stärka upp fotleden med tåhävningar och balansplatta. Hade något gått av eller blivit skadat så borde det i så fall ha hänt under själva intervallträningen
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#3
14 juni 2012 - 20:28
Gilla  
Jo, något mindre dämpning än mina distansskor. Inget knäppande ljud, men det smärtar när jag böjer leden. Just nu har jag svårt stt gå med foten. Frågan är om det är vila eller rörelse som gäller?
Marcus Aveholt
1974 • Silverdal
#4
14 juni 2012 - 22:05
Gilla  
Rörelse är det som gäller och klarar du inte det så är det nog dags för ett läkarbesök!
Fredrik Dahlberg
1973 • Saltsjö-Boo
#5
23 juni 2012 - 21:46
Gilla  
Åkte förbi närakuten vid Nacka sjukhus med min fotled, men som väntat får man inte mycket hjälp där... läkaren klämde och vred litet på foten, sa att det är säkert en överansträngningsskada. Han rekommenderade vila eller lterantiv träning och Ipren. En sjuksköterska var litet mer "intresserad" av min historia och tyckte att Voltaren var bättre. Näe, man skulle behöva träffa en idrottsläkare, men dessa växer ju inte på träd... vet ej hur man kommer till en sådan utan remiss? Och för övrigt så tycks det nu äntligen gå åt rätt håll, kör alternativ träning med crosstrainer och inlines så länge.
Ingrid Bertmar
1970 • Huddinge
#6
23 juni 2012 - 22:24 Redigerad 23 juni 2012 - 22:25
Gilla  
Ang frågan hur man hittar en idrottsläkare - Jag gick till en läkare som jag fick kontakt med via idrottsdoktorn.se för ett par år sedan, jag fick tid inom 24 timmar. Just den knäskadan jag hade då ledde inte till behandling eller åtgätd, utan jag fick rådet att fortsätta röra på mig och söka hjälp för obalans i styrka höger/vänstrr sida. Men bra att få träffa en läkare så snabbt. Finns också massa tips att läsa på deras hemsida. Ganska hög patientavgift, men i relation till att inte kunna springa så kanske det är ok.
Marcus Aveholt
1974 • Silverdal
#7
24 juni 2012 - 06:07
Gilla  
Kan nog vara klokt med ett läkarbesök hos en riktig idrottskadeläkare.

När jag har varit skadad har jag besökt NPH (Naprapathögskolan) för en kostnad på 170 kr per gång. Blir defintivit billigare att gå dit 5-6 ggr än till en som tar 500-700 kr/gång. Sedan tycker jag också det är kul att stödja eleverna på skolan. Nu har de nog tyvärr stängt för sommarledighet misstänker jag.
Att ha problem med foten brukar nästan alltid innebära att naprapaterna klämmer väldigt hårt på vaderna. Kan göra så ont så man vill krypa ur skinnet, men man brukar bli bättre.

Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.