Löpning Kost & Näring 37 inlägg 11707 visningar

Runekakor

mats nilsson
1965 • Alingsås
#1
19 februari 2013 - 12:23
Gilla 
I kommentarerna under senaste reportaget om Snickers nämns "runekakor", vad är det för något?
< < < 1 2 > > >
Magnus Reimer
1965 • Kristianstad
#2
19 februari 2013 - 12:28 Redigerad 19 februari 2013 - 12:46
Gilla 
Det är Rune Larsson som skapat egna Energikakor (powerbars) som man kunnat beställa men det finns nog även recept på olika ställen på nätet så att man kan prova att baka egna men originalet är här http://www.loparlarsson.se/content/view/34/57/
2006 • Alingsås
#3
19 februari 2013 - 12:30
Gilla 
Skulle tippa på att det är Rune Larssons Energikakor... http://www.loparlarsson.se/

Recept http://www.havregryn.se/?page=receptsamling&category_id=6&product_id=57
1965 • Uddevalla
#4
19 februari 2013 - 13:20
Gilla 
Har gjort Runekakor och, visst, det är mycket energi men kan bli lite svårtuggade. Jag menar, man kokar knäck som man sedan häller havre i. Kan lätt bli hårda. Jag tror det finns andra recept som med ungefär samma ingredienser ger mjukare resultat.
1965 • Uddevalla
Moritz Lübke
1983 • Solna
#6
19 februari 2013 - 14:09
Gilla 
Hur hårda de blir beror bara på hur länge man kokar knäcket och lite även på hur mycket "torrt" fyllmaterial du använder. Det går bra att laga de så att de är bra ätbara vid 5-10°C, men då blir de alldeles för mjuka vid rumstemperatur. Och de som är perfekta vid 20°C går knappt att tugga när det närmar sig 0°C.
Det är bara att anpassa receptet efter måltemperaturen :)

En bra beskrivning (med bilder!) hittar du även här: http://cyberjunkies.wordpress.com/2010/04/28/turboladdade-runekakor-egentillverkade-power-bars/
Morris Packer
1962 • Vejbystrand
#7
19 februari 2013 - 15:04
Gilla 
Vill bara skjuta in följande i tråden:

1. Både "köpe" och hemlagade Runekakor är förvånansvärt goda och funktionella.
2. Mitt recepttips är en matsked Nescafe i smeten.
3. Ni som tränar ihop, gör vars en sats Runekakor med egna smaksättning och fördela resultatet sinsemellan. Så blir det inte så enformigt smakmässigt.

HR
1972 • Stockholm
#8
19 februari 2013 - 16:57
Gilla 
Man är ju liksom en Natural Born Sceptic men efter att ha kollat receptet så ser det ju farligt gott ut. Tur man inte springer så många långpass, då hade man ju fått ställa sig och baka en kaka.
mats nilsson
1965 • Alingsås
#9
19 februari 2013 - 18:16 Redigerad 19 februari 2013 - 18:16
Gilla 
ska man behöva chocka familjen igen: "du som hatar att shoppa kläder, hur kan du gilla att köpa träningskläder utan klagomål och t.o.m. på EGET initiativ?" . Vad ska dom nu säga när jag plötsligt står där och bakar???
Tack för förklaringar, tips och recept!
Nicklas W
1970 • Uddevalla
#10
19 februari 2013 - 19:51
Gilla 
Chiafrön i är inte fel!
Christian Länk
1978 • Hofors
#11
19 februari 2013 - 19:58
Gilla 
Jag hade i lite kokosflarn i min sista laddning av "Runes" förutom alla hackade nötter, russin och dextropur.

Däremot gör jag jämt en för stor laddning eller så kör jag för få långpass, välj själva :) De klarar sig hur som helst bra upp till 4-5 månader i frysen. Sen börjar de smaka skumt.
HR
1972 • Stockholm
#12
19 februari 2013 - 21:19
Gilla 
Christian L: kanske ska flytta skorna till annan hylla i frysen. ;-)
Christian Länk
1978 • Hofors
#13
20 februari 2013 - 08:08
Gilla 
Bra idé Henrik, tack :)
1965 • Sundbyberg
#14
20 februari 2013 - 08:19
Gilla 
Hej

Jag brukade köpa Runes kakor och tyckte dom var riktigt bra. Tyvärr har dom slutat sälja dom då det såldes för få.
1975 • Ystad
#15
20 februari 2013 - 10:27
Gilla 
Har alltid runekakor med på långpassen, äter en var 4:e km. Havregryn, krossade cornflakes och krossade jordnötter verkar vara en bra kombination. Billigt och bra.
1979 • VESSIGEBRO
#16
20 februari 2013 - 12:31
Gilla 
Vilka bra tips!! Blir alltid så kass av gelén! Slut med såna nu.... Hem och ska baka ;)
Mona M
1971 • Östersund
#17
11 mars 2013 - 17:36
Gilla 
Jag har inte riktigt tid att leta så jag frågar här.

Jag håller precis på att göra Runekakor och tänkte testa att tillsätta lite choklad.
Är det någon som har gjort det och hur gjorde ni i så fall?
Hackade ni bitar och blandade med de torra ingredienserna eller direkt ner i knäcksmeten så det fick smälta helt?
Blev de extra kladdiga?
Goda?
Jamen
1981 • Lidingö
#18
11 mars 2013 - 17:54
Gilla 
Chokladdoppa dem efter de kallnat annars, kanske blir kladdigt att äta dock. Jag har inte provat själv.
1976 • Mullsjö
#19
11 mars 2013 - 21:38
Gilla 
Martin, vilka proportioner kör du med havregryn, cornflakes och jordnötter?
Kanske jordnötssmör skulle vara gott? :-)
//P
1975 • Ystad
#20
11 mars 2013 - 21:45
Gilla 
Patrick: Jag har ca 7-8 dl torrvaror i. Det brukar bli ca 5 dl havregryn och resten cornflakes och jordnötter där cornflakes nog är övervägande mängd. Cornflaksen krossar jag lite innan de åker i. Jordnötterna mosar jag till med en köttmörare, kanske hade det varit enklare med jordnötssmör :)
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.