Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2993 visningar

Ont lite diffust i "underbenet"

Elisabet L
1966 • Hässelby
#1
10 juni 2008 - 21:45
Gilla
Har joggat i snart ett år nu och de senaste månaderna försökt köra ca 10km tis&torsd +17km på söndagar. Har de senaste 6-8 veckorna fått mer och mer problem med smärta i "underbenet" (högra). Det smärtar till lite diffust ca 20cm upp från fotknölen innuti benet lite halvvägs baktill just vid isättningen av foten (gör även ont när jag går när det är som värst och har även känt det under ett spinningpass nyligen), men det gör inte ont annars. Har klämt och klämt på benet, men lyckas inte hitta något ställe som ömmar, så jag antar att det inte är benhinnorna (känns också mer innuti, snarare än framtill). Att stretcha framsidorna på underbenet och att massera ungefär mitt på insidan hjälper ibland lite kortsiktigt och jag har kört med ett kompressionsförband (egentligen för benhinneproblem) och det gör att smärtan minskar lite, men förvärras igen efter löppasset. Har någon tips på vad det kan vara eller på vad man kan göra för att bättre "självdiagnosticera" sig?
Fredrik N
1964 • Enskede
#2
11 juni 2008 kl 09:44
Gilla
Det verkar som att problemen kommer med ökad träning. När bytte du skor senast? Har du testat att springa på olika underlag?
Elisabet L
1966 • Hässelby
#3
11 juni 2008 kl 11:30
Gilla
Jag köpte ett par Saucany Trigon 4 förra juni (utprovade på löplabbet med kamera, pronerar lite, mest på vänster dock) som jag sprungit ca 60mil med hittills. Köpte nya, New Balance 768 (också utprovade på löpband med kamera, samma "proneringsdiagnos"), i maj i år och har kört ca 5mil bara med dem (p.g.a problemet). Känner ingen skillnad med nya skorna.

Kör nästan bara på asfalt (det är några km till närmaste löpspår), men har testat på löpspår och skogsstig några tillfällen och det gör ont då också.
1966 • Karlstad
#4
11 juni 2008 kl 12:44
Gilla
Om det tar tid att springa på sig problem på hårt underlag kan det ta tid att komma ifrån det också.
Du ska nog ge bättre underlag lite mer tid än att bara testa om det onda försvinner omedelbart. Vad det än är som du känner så blir det sämre av asfalt.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.