Löpning Övrigt 5 inlägg 3485 visningar

Sjuk.... inverkan på konditionen?

Hellen
1979 • Torslanda
#1
24 mars 2013 - 12:58
Gilla
Hej Allesammans!
Jag är en glad amatörjoggare som kommit i gång ordentligt och ska springa Göteborgs-Varvet, nu har jag blivit sjuk med feber och halsont... känner mig lite stressad över hur det kommer att påverka konditionen som jag arbetat upp.. följer ett träningsupplägg här, med träning 3 ggr per vecka,har bara kunnat köra ett pass denna veckan. När jag sen blir frisk ska jag hoppa på den veckan jag missat eller köra aktuell vecka? Hur har ni andra gjort? Hur har sjukdom påverkat eran prestation? Hoppas på svar från er med era erfarenheter!
//Hellen
Hellen
1979 • Torslanda
#2
24 mars 2013 kl 17:02
Gilla
Någon?
1978 • Arboga
#3
24 mars 2013 kl 17:10
Gilla
Är du i börjar i din löparkarriär är nog största faran att man tappar motivationen och har svårt att komma igång igen. Annars är det bara att fortsätta där du stannade i programmet, ta det dock lugnt första och kanske andra passet efter tillfrisknande.

Har man en gedigen träningsbakgrund så innebär en veckas sjukdom nästan inget alls på konditionen, så länge man inte har ett lopp inom en vecka efter tillfrisknande så är det nästan ingen skillnad alls.

Det är en månad kvar till göteborgsvarvet, så länge det inte blir en långvarig sjukdom så kommer du inte märka av något. Vila och se till att du verkligen blir frisk innan du börjar träna, halsont leder väldigt gärna till hosta om man har för bråttom, har du dragit på dig hosta så kan det vara ett bekymmer i flera veckor.
sabine
1978 • stockholm
#4
24 mars 2013 kl 17:21
Gilla
Ja, det beror ju på flera saker! Blir du inte sjuk så länge gör det nog inte så mycket, men blir det längre påverkas orken! Jag blev sjuk i en ordentlig influensa och en magbakterie och hade svårt att ens ta mig utanför dörren i nästan tre veckor. Min ork är nu två veckor efter att jag kommit på benen inte alls vad den varit! Det är väldigt tungt men jag kämpar på och hoppas att det släpper snart!
Känner också att jag fortfarande är påverkad av den där sjukan (antagligen maggrejen) vilket visar sig i en allmän trötthet, ett väldigt illamående och ont i magen. Men du har ju ingen magåkomma så det slipper ju du!:-)
Krya på dig!
Hellen
1979 • Torslanda
#5
25 mars 2013 kl 07:40
Gilla
Tusen tack för era svar:)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.