Löpning Träning 6 inlägg 3089 visningar

En tanke + pers för första gången sen 1987

Jerry Andersson
1970 • Falkenberg
#1
5 april 2013 - 22:45
Gilla 
Har inte varit inne här och reggat mina pass sen i höstas. Ligga lågt och kört mitt eget race. inte lyssnat på alla andra utan lyssant på mig själv.
Sprang för ca 1;5 vecka sedan Gbg varvets seedningslopp i Gbg. Gick kanon under 40 för första gången sen jag var 17 år. OCH det konstiga är att jag inte tränat mycket löpning alls. Kört mycket pass på Motionshuset i Falkeneberg bla bodyattack, bodystep och Moveit. kombinerat med några intervallpass på löpbandet. Bara varit ute på 3 korta rundor iår. Om man jämför med vad jag försökt med alla andra år så är detta inte alls samma upplägg. Sen 2 veckor innan loppet så fick jag en sträckning i baksida höger lår och vilade helt. Och samma vecka åkte jag på magsjuka!
Kan ju bara säga att jag var så jäkla nöjd när jag gick i mål.
Det jag tänker med detta är. Lyssna inte på allt som skrivs och sägs utan kör det som känns rätt och kul för dig, så blir ni nöjda med det ni presterar oavsett vad ni har för målbild!
Jag hade en målbild och den var att jag någon gång igen skulle vara under 40 igen på milen på tävling, men det hade jag istort inte i trott att det skulle funka. Just nu känns allt lätt!!

Lycka till alla som läser detta!!!!!!
Leif Höglund
1978 • Stockholm
#2
5 april 2013 - 22:53
Gilla 
Helt rätt, grattis till sub40!
Jerry Andersson
1970 • Falkenberg
#3
5 april 2013 - 22:55
Gilla 
Tack Leif!!!
Mark
1966 • Helsingborg
#4
5 april 2013 - 23:18
Gilla 
Håller med dig Jerry.....jag själv tävlar aldrig och kommer aldrig att göra det heller...jag springer för att hålla mig frisk och ha god kondition och det känns helt underbart....sprang 7.3km/32.34sec
1973 • Växjö
#5
6 april 2013 - 07:10
Gilla 
Låter väldigt konstigt och oväntat. Grattis till det. Håller med om att man ska lyssna mest till sin egen kropp och känsla, men man kan få en del intressanta uppslag från andra som man inte kommit på själv, det är fördelen med forumen.
HR
1972 • Stockholm
#6
6 april 2013 - 12:51 Redigerad 6 april 2013 - 18:24
Gilla 
Grattis Jerry!
Fy fasen vad gott med att drämma till med en bra tid på stuberten!

Alla är ju inte lika lyckligt lottade som du och många av de som har sämre förutsättningar sätter (ibland) orealistiska mål som sub50/sub45/sub40 alldeles för snabbt och kanske prioriterar fel saker i träningen för att försöka nå dit på ett bra och hållbart sätt. Man vill ju oftast bli så snabb som möjligt på kortast möjliga tid.

Då blir det snabbt en jakt på upplägg och orsaker men oftast så är orsaken bakom ganska enkel att bryta ner.

Själv så hade jag en liknande återkomst till löpningen och började om som trasig och med hög löpsmärta. Efter att ha kämpat någon månad för att ens klara en mil så satte jag ett officiellt och ett eget (hemligt) mål.

Det officiella målet (sub45) kom på första försöket med lite marginal och det hemliga målet inför slutet av året (sub40) kom redan veckan efter. Det gick ju klart över förväntan men den satsningen gjorde mig inte till en bättre löpare. Istället pressade jag ner milen ett par minuter till på kort tid - med ett grymt slitage som följd på det - vilket i slutändan ledde till att milfarten sjönk. Löpglädjen försvann efter en "intensiv formtoppning" med enbart fokus på tidsmål.

Det var inte förrän jag blev lade upp ett långsiktigare mål om att få bra löpkänsla - oavsett fart och sträcka - som jag utvecklades och började tycka att löpning var roligt igen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.