Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 3686 visningar

gubbvad?

1971 • Jönköping
#1
17 maj 2013 - 14:01
Gilla
Tränar till Göteborgsvarvet och Stockholms maraton. Har hunnit sprungit en halvmara i Mars. Träningsdosen brukar ligga på ett långpass 16-25km på helgen, intervallpass mitt i veckan samt 2 till pass på ca milen varav ett är mer av fartleks-karaktär. Kommer i land på dryga 1:40 på halvmaran och har aldrig gjort en full förrän om några veckor då (hoppas jag). Efter sista långpasset i helgen och en 14km i Söndags (som gick lite för fort) kändes det som att vila och ett kort och långsamt pass vore melodin. Sagt och gjort, i Onsdags gav jag mig ut på 5km, men kom bara ca 1km innan vaderna krampade ihop, stannade omedelbart och stretchade, gick/haltade sedan hem, fortsatte stretch, på med liniment, masserade och sov med voltarensalva . Nu är det Fredag och visst är det bättre, inget haltande och mer ömt. Frågan då, vad skall jag göra med varvet? hoppa över helt? på med voltaren? kompressionsstrumpor? Blir det värre av att köra igång så långt direkt?
1967 • Torslanda
#2
17 maj 2013 kl 14:17
Gilla
Jag hade gubbvad förra veckan på högervaden. Tog manesiumtilskott och massor av tåhävningar i trappa. Två dagar senare drog jag en halvmara på träning. Vaden kändes av men inte värre än att det gick att springa. Har fortsatt med tåhävningar och efter ett par dagar var det borta. Sprang ungefär som vanligt under tiden.

Man bör inte köra Voltaren och springa då det kan förvärra saker mycket. Starta utan och känn dig för. Känns det för mycket så du bryta. Jag tror dock att med mycket uppvärmning innan så kommer du igenom även om det kanske kan kännas av en del.
1971 • Jönköping
#3
17 maj 2013 kl 14:59
Gilla
Tack Mathias, inhandlar det och får öppna lite mjukt och se vad som händer. Orolig att man förvärrar det bara.
Magnus
1968 • Västerås
#4
17 maj 2013 kl 17:35
Gilla
Är du säker på att det är gubbvad/kramp och inte en rejäl bristning? Om det senare så bör du inte springa halvmara.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.