Löpning Skador & Rehab 22 inlägg 67647 visningar

Långvarigt virus eller allergi? Blir tokig...

1980 • hjo
#1
18 maj 2013 - 17:29
Gilla
Hej, jag har haft en väldigt vag skärande smärta i halsen samt en torr klump känsla kombinerat med grönt/gult slem i över 4 veckor nu.
Detta kommer och går under dagen, ibland känner jag inget alls och ibland en löjligt vag skärande smärta tillsammans med den lilla klump/torra känslan i halsen.
Jag har även under dessa 4 veckor haft ett grönt/gult slem om jag harklar mig, mindre senare på dagen.
På morgonen harklar jag oftast upp en klump av det.
Jag fick även för 8 dagar sedan några konstiga utslag/flåsor i halsen, 2 av dom har under perioden "gått sönder" och sedan gått tillbaka till hur dom såg ut innan.
Så, kan detta vara allergi eller är det något enormt seglivat virus?
Om så, vet ni vilket det kan vara?
Utöver detta så har jag känt mig frisk som en nötkärna hela perioden.
Jag börjar ordagrant bli galen här, tränar normalt sätt 5 dagar i veckan och nu har jag inte vågat lyfta en vikt eller springa på 30 dagar, det känns som allt man kämpat för sakta och säkert tynar bort pga den här skiten...
Här är en bild på halsen, ber om ursäkt för dom mindre fina tänderna, nyvaken + kaffe och morgonsnus lämnar en mindre mysig syn i munnen. http://i.imgur.com/z7ngSto.jpg
Har ni varit med om något liknande? Om så, hur länge satt det i?

PS, jag har besökt vårdcentralen 2 gånger och tagit både streptest och en odlingt men båda kom tillbaka negativt för bakterier.
Det konstiga är att läkaren gav mig klartecken till att träna, trots att han misstänkte virus.
Han sa att virus in kan sätta sig på hjärtat och att det endast är bakterier som gör det.
Lite skrämmande att en läkare säger det när den vanligaste orsaken till myokardit (hjärtmuskelinflammation) är just virus:p
Bör jag vara på vården och insistera på en remiss till en ÖNH-specialist?
Mvh
< < < 1 2 > > >
1980 • hjo
#2
18 maj 2013 kl 20:23
Gilla
Ingen som känner igen detta?:p
Nina Mohss
1956 • Uppsala
#3
18 maj 2013 kl 20:43
Gilla
Min läkare på vårdcentralen har sagt att gult slem är bakterier.
Jag tycker nog att du ska insistera på en ÖNH-specialist eftersom vårdcentralen inte hittar något. Det låter skumt, men jag är ingen läkare.
1980 • hjo
#4
18 maj 2013 kl 22:24
Gilla
Nja det är en "myt", grönt/gult/brunt slem är ett tecken på ett virus, allergi eller bakterier. http://www.webmd.com/allergies/features/the-truth-about-mucus?page=2
1980 • hjo
#5
19 maj 2013 kl 17:30
Gilla
Finns det ingen annan som upplevt detta? Känns som jag är den enda i världen som haft detta atm och som att det aldrig kommer släppa...
Klättrar ordagrant på väggarna här.
Åsa
1983 • Fagersta
#6
19 maj 2013 kl 19:45
Gilla
Tonsiller, de vita du har i halsen.

Läs:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tonsill
1974 • Ljungby
#7
19 maj 2013 kl 20:13
Gilla
Testa riven ingefära med några citronskivor i kokat vatten. Brorsan hade testat "allt" efter att ha dragit med en förkylning i veckovis. Efter att ha kört ingefära i några dagar så var han frisk!
1980 • hjo
#8
19 maj 2013 kl 20:39
Gilla
Nope, har inte testat det, får jag ta och göra.
Fast vet inte om detta kan klassas som en förkylning då jag är helt frisk i övrigt, bara ett vagt halsont som känns ibland, utslagen i halsen och missfärgat slem.
1965 • Kungsholmen
#9
19 maj 2013 kl 22:01
Gilla
Jag har fått som vana att hosta slem i 5-6 veckor efter minsta halsont de senaste 2-3 åren. Det har inte påverkat mig i övrigt och jag tränar och springer lopp med slem i halsen. Vet inte riktigt varför det sitter i så länge men det ger sig med tiden. Är nu precis ganska slemfri efter många veckor med dagliga slemhostningar.
Samma sak förra våren.
Jag har däremot inte ont i halsen men efter senaste långpasset fick jag rethosta och sen ömmade halsen lätt nästa dag men nu är det borta.
1980 • hjo
#10
19 maj 2013 kl 22:12
Gilla
Jo jag har hört att själva slemmet kan sitta i ett bra tag.
Jag vågar dock inte träna med dom där utslagen i halsen och ett vagt halsont som kommer då och då.
Gah, abstinensen är obeskrivlig...
1979 • Enskede
#11
19 maj 2013 kl 22:32
Gilla
Jag hade under en månad i vintras något som påminde om halsont, men som ändå kändes annorlunda på något sätt. Hade inga andra symptom som tydde på förkylning så jag tränade på utan problem. Kan tillägga att jag alltid håller upp träningen när jag är förkyld. Jag minns inte att jag hade slem, inte heller svullen i halsen. Det som karaktäriserade känslan i halsen var att det framförallt gjorde ont när jag gäspade.

Vet fortfarande inte vad det var och hade samma känsla i halsen igen i början på maj.

Det jag gick på var som sagt att det onda ändå kändes klart annorlunda mot det som jag har när jag är förkyld.

Hoppas det ordnar upp sig.
1978 • Jönköping
#12
20 maj 2013 kl 08:43
Gilla
Hej!

Vill bara göra lite reklam för honung. Personligen kör jag den hårde svenska varianten, känns som den flytande honungen bara rinner igenom.

Ett annat tips om man hostar mycket är att öka luftfuktigheten där du sover. Blötlägg en handduk och häng upp så blir det lättare att andas/mindre hostningar.

Om du som jag är känslig mot björkpollen köp även antihistamin. Jag kör med loratradin? (grön, billigast på apoteket). Antihistaminer motverkar slembildning i halsen.



Jesper Ribacka
1990 • Stockholm
#13
5 februari 2014 kl 10:45
1 Gilla
Tjena,

Har precis samma symptom som trådskaparen och det har inte gått över efter 3 månader.

Jag har varit hos vårdcentralen 3 gånger och hals/öron/näsa specialist 1 gång.

Vårdcentralen kunde inte konstatera ett skit utan bad mig prova massa grejer från apoteket som inte fungerade.

Vårdcentralen tog ett streptest i halsen och specialisten tog bakterietest i näsan men inget gav utslag för någonting.

Symptomen är den att jag känner mig allmänt svullen i gom/hals och typ lite skrovlig på vissa ställen i hals/gom. Detta har tidigare försvunnit och kommit tillbaka men nu sen några veckor är det konstant där. Kan kännas som det inte är där i några timmar då halsen typ har "tillräckligt" med saliv men annars så finns det där.

Fick även penicillin av specialisten + hostmedicin som gjorde att det försvann i 10 dagar, sen när jag slutade ta det så kom det tillbaka igen.

Är det någon som har en aning om vad det kan vara?

Med största sannolikhet är det ett virus som inte vill ge upp men hur är det med tex allergi?

Har 2 hundar och 1 katt sen tidigare men tjejen har börjat rida också för ett tag sedan så vet inte om det har blivit för mycket. Skulle vara skönt å höra från någon som är allergisk.

Oavsett vad så blir det att gå till specialisten i veckan igen. Jag uppdaterar när jag har varit där.
1969 • Göteborg
#14
10 februari 2014 kl 20:48
Gilla
Hej!

Jag har precis samma problem som du Jesper skrovlig i hals o gom...
har varit hos ÖNH specialist och tagit otaliga prover men inga infektioner hittas, känns som jag lämnat litervis med blod till alla prover som tagits...

Det senaste var är att det inte finns någon inflammation i hals eller gom, har tom haft en kamera nedstucken i svalg o hals via näsan, inte trevligt men inga stiliga problem. Posta gärna om du får något besked...
Johan S
1981 • Stockholm
#15
11 februari 2014 kl 06:09
Gilla
Jag har väldigt liknande synptom sen två veckor tillbaka, började med en vanlig förkylning men den verkar inte vilja släppa har jag tänkt. Det är värst på morgonen, jag vaknar och tänker att jag är jätteförkyld men när jag väl kommit på benen så inser jag att set bara känns likadant.
Mycket konstigt...
#16
29 april 2015 kl 08:20
Gilla
Hur har det gått för er?
Jag har precis samma problem som lasse och jespee och det verkar inte gå över.

Mvh Andreas
Oldboy
1952 • Danderyd
#17
29 april 2015 kl 15:33
Gilla
Tråkigt med sjukdomar. Virus han bli hur långlivade som helst, jag har haft en infektion som varade i 6 månader, främsta symptom slembildning. Gick till VC när jag hade svårt att sova p g a täppt näsa, ingen feber alls tydde på virus (bakterier brukar ge i alla fall en halv grad upp sa läkaren). Fick recept på tre mediciner och när jag stod i dörren sa han att näsdroppar var det allra bästa mot nästäppan. Det blev för mycket, köpte ingenting och sen avtog det. Varm dryck är också bra, värmer upp luftstrupen så slemmet kan komma upp (bastu borde också vara bra, i alla fall våt bastu).
Året efter varade infektionen 4 månader. Sen tog det slut, peppar, peppar. Många år sen nu.
Sofia Hidendahl
1961 • Östra Frölunda
#18
29 maj 2015 kl 22:17
Gilla
Jodå är inne på tredje veckan......i början kändes det som halsfluss men utan feber. Har nu feber typ var 12:e timma. Hyfsat "frisk" däremellan. Blir lätt grinig....
1992 • Malmö
#19
30 maj 2015 kl 00:40
Gilla
Jag har exakt det här problemet just nu. Känner mig väldigt "tjock" i halsen alltid och får ofta trycka upp en stor slemklump varje morgon och några mindre under dagens gång.
Jag hade ett uppehåll i löpningen under hela april pga detta, sen kände jag mig frisk i två veckor och sen kom det tillbaka igen, och det sitter kvar fortfarande efter två veckor.

Har också varit på vårdcentral och tagit både halsprov och blodprov, men inget indikerade på någon form av halsfluss, utan det pekade mer åt att det var ett virus jag hade fått. Har ingen feber eller så.

Tråkigt att man missar sitt första Stockholm Marathon idag pga detta.
Åsa
1978 • Tyresö
#20
30 maj 2015 kl 10:17 Redigerad 30 maj 2015 kl 10:17
Gilla
Drar också omkring på en långdragen virusinfektion. Tar sig inte riktigt samma uttryck som du. Fick höra på vårdcentralen att virus kan ta sig en fruktansvärd mängd olika uttryck, allt från den vanliga snor/täpptheten till luftrör till lungor till allt man kan tänka sig. Och att det verkar vara rätt många segdragna virus i farten den här vårterminen (enligt denna läkare).

Min erfarenhet är att Just hosta och segt slem i halsen kan bli typ hur långdraget som helst. Haft perioder tidigare då jag gått och dödshostat i typ 2-3 månader. och inte torrhostat, utan verkligen hostat upp alien varje morgon.
Som jag fick förklarat kan ett problem vara att hostan i sig orsakar mer hosta. Hostan kan reta luftvägarna. Nu har du säkert redan provat hostmedicin, men för mig var receptbelagd hostmedicin lösningen. Cocillana-Etyfin på kvällen (innehåller morfin så man blir rätt blåst av den) som dämpar hostreflexen om natten, och sedan Mollipect dagtid som löser upp slemmet och gör det mer "lättupphostat".
Observera att det ska vara de receptbelagda varianterna. Recepfri hostmedicin är i princip helt verkningslös (förutom placebo).
För mig avtog det när jag väl lyckades bryta den onda host-cirkeln.

Självklart kan du gå vidare till specialistläkare också. Det jag fått höra är att virusprylar i luftvägarna kan vara väldigt segdragna och ta sig tusen olika uttryck, men är du orolig är det väl lika bra att se om du kan bli remitterad vidare.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.