Löpning Träning 4 inlägg 3564 visningar

uppvärmning och löpskolning

Mia
1997 • Boden
#1
12 juni 2013 - 16:06
Gilla
Hej jag undrar hur ofta jag ska köra löpskolning och när det passar bäst att lägga in det. I samband med ett pass eller avsätta egen tid för bara det. Jag har gått i friidrott många år och där körde vi ALLTID löpskolning i början oavsett vad vi skulle träna. Sen undrar jag över uppvärmning. Köpte boken träna inför loppet året runt där det står mycket om uppvärmning som man ska köra. Tycker det är kanonbra men måste man köra den innan alla passen? Tillexempel långdistanspassen har jag aldrig kört någon uppvärmning innan. Inte heller före de lätta passen. Har ni något tips på eran favorit uppvärmning före typ intervall eller tröskelpass? Sen undrar jag också hur ni tycker man ska ladda inför ett 10km som går kring klockan 14:00 med mat och uppvärmning och så. Många frågor men om ni inte kan svara på alla kanske ni kan hjälpa mig med nån, tacksam för alla svar:)
Mia
1997 • Boden
#2
12 juni 2013 kl 16:07
Gilla
Sista frågan om laddning inför loppet som går klockan 14:00 menar jag hur man ska ladda från den morgonen med tillexempel frukost och lunch samt uppvärmning då:)
Staffan Flodquist
1963 • Stockholm
#3
12 juni 2013 kl 16:44
Gilla
Löpskolning kör man vanligtvis i samband med kvalitetspass, som intervaller och tröskelpass. Jag lägger alltid löpskolningen efter uppvärmningen. Lägg också gärna in några korta stegringslopp efter löpskolningen så kommer kroppen i gång ordentligt.

Du behöver ingen uppvärmning innan dina lugna långpass och lätta distanser.

Vad gäller laddningen inför lopp så är det otroligt personligt och något som man lär sig av erfarenhet. Ordentligt frukost av en typ som man är van vid och sedan någon liten munsbit cirka 90 minuter innan loppet, kanske? Drick regelbundet innan loppet så kan du skippa vätskekontrollerna.

Värm upp med en lätt jogg och några stegringslopp så nära start det går.

Lycka till!
Mia
1997 • Boden
#4
14 juni 2013 kl 13:28
Gilla
Tack för svaret:)!!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.