Löpning Skador & Rehab 3 inlägg 6001 visningar

Ont i låret och lopp om tre veckor :(

Jennyh Lindén
1982 • Nora
#1
12 juli 2013 - 13:29
Gilla
I går efter att jag hade sprungit intervaller och tagit i lite mer än vanligt så började mitt högerlår gnälla på mig. Tänkte att det väl bara var latmasken som gjorde sig påmind, men smärtan har fortfarande inte gått över så nu är jag lite orolig för att jag har haft sönder någonting som inte ska vara sönder.

Det onda sitter på framsidan av låret, i övre delen, alldeles under ljumsken. Markerat på bilden här: http://forumbilder.se/CESRD/stor-ny-underkropp

Lever i och för sig med kronisk ledvärk, men det här sitter nog mer i någon muskel eller så. Känns inte som vanlig hederlig träningsvärk. Det gör ont när jag går och när jag försökte ta några små försiktiga joggingsteg på min lunchpromenad idag haltade jag ganska illa. När jag reser mig upp och ska ta första steget efter att ha suttit ett tag gör det skitont. Likaså gör det ont när jag sitter ner och försöker lyfta benet.

Till saken hör att jag är anmäld till Tällberg kvartsmara den 3/8 och hemskt gärna vill springa då.

Är det någon som känner ingen den här typen av ont och har några tips? Om det inte ger med sig över helgen tänkte jag försöka få tag på en sjukgymnast eller så på måndag men det är ju semestertider och man lär väl få vänta ett tag innan man får träffa något.

Så vad tror ni? Vanlig paranoia eller håller benet på att ruttna av jäms med höften?
Magnus
Stockholm
#2
12 juli 2013 kl 14:49 Redigerad 12 juli 2013 kl 14:48
Gilla
Låter som en överansträning och sånt där brukar jag massera bort själv. Man tar helt enkelt armbågen och för den (ganska hårt) fram och tillbaka över låret och masserar bort det onda. Brukar fixa saken rätt snabbt.
Jennyh Lindén
1982 • Nora
#3
13 juli 2013 kl 16:26
Gilla
Tack, jag ska testa det!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.