Löpning Kost & Näring 9 inlägg 7531 visningar

huvudvärk efter träning

1986 • malmö
#1
20 juli 2008 - 19:48
Gilla  
Får ofta huvudvärk efter att jag har joggat. Värre huvudvärk desto hårdare tränigen har varit och beroende på hur trött jag blivit.
Fyller alltid på med både kolhydrater och protein efter träning och tycker att jag dricker bra.

Är det någon som upplever samma sak eller har något tips på vad man kan göra?

Tacksam för svar!

Tony Saaranen
1982 • Hagsätra
#2
20 juli 2008 - 20:14
Gilla  
Spring inte på dagen, spring på eftermiddagen/kväll när det är svalare.
Drick mycket vatten, men också sportdryck. Överansträng dig inte, men träna hårt och spänn dig inte. Kanske har du dåliga skor?
Roger Bohman
1967 • Ronneby
#3
20 juli 2008 - 20:54 Redigerad 20 juli 2008 - 20:56
Gilla  
Jepp... När jag tränar och det är varmt.
Annars kan det vara så att du är uttorkad i alla fall. Kaffe och The är urindrivande så när man dricker en mugg The ska man dricka lika mycket vatten som The, eller Kaffe. Men, vem gör det?

Jag dricker normalt en hel del The och vatten, och detta spär ut salthalten i kroppen... Får liksom du huvudvärk när jag kör i värme. Behöver inte vara varmare än 20 grader för att det ska komma direkt efter ett pass.

För mig hjälper det att tanka med Samarin eller vätskeersättning någon timma innan träning. Därför kör jag med detta när det är varmt, runt 25 grader eller mer, annars behövs det inte... Samarin hittar du i vanliga affärer och vätskeersättningen på Apoteket. Skulle huvudvärken komma när jag inte tagit samarin eller vätskeersättning tar jag detta när huvudvärken börjar infinna sig efter passet.

Varför vissa personer lider av skallebank i samband med träning är onekligen konstigt. Vi är inte så många, men det kan bero på en massa saker eftersom vi alla är individer. Jag har funderat på detta i många år, men aldrig fått något riktigt svar när jag frågat läkare som jag sprungit på. Lösningen finns ju, men hur uppkommer detta och varför just för vissa individer och inte alla eftersom vi är lika dåliga på att dricka eller tvärt om?
1971 • Göteborg
#4
20 juli 2008 - 23:52
Gilla  
Jag tillhör oxå de som ibland får huvudvärk efter utomhuspass, men inte inne på löpbanden. Vätskebalansen och sömn är naturligtvis en bidragande faktorer, liksom armrörelser. Min icke-vetenskapliga-hypotes är dock att blicken dvs huvudet har olika vinkling beroende på att innomhus tittar jag på en TV-skärm i brösthöjd, medans utomhus är blicken längre bort och huvudet högre. Axlar och nacke blir mer spända då huvudets rörelser skall pareras mer med muskelkraft.
Magnus Nilsson
1967 • Linköping
#5
21 juli 2008 - 02:10
Gilla  
Jag tenderar tvärtom att ligga högre med blicken när jag springer på löpband än utomhus. På löpbandet vet jag ju att underlaget är jämt, så där finns inte behov att studera marken framför mig. Har tyvärr inte tv framför löpbandet :)

Johan Edgar
1977 • Göteborg
#6
21 juli 2008 - 04:39
Gilla  
En viktig orsak till skallebanken kan vara att man spänner sig när man blir trött, drar upp axlarna och får sk spänningshuvudvärk. Verkar vara vanligt hos kvinnor, vilket inte helt osökt leder in tankarna på om det skulle kunna finnas en korrelation mellan träningshuvudvärk och bröststorlek. En studie på ämnet bör nog ta hänsyn till valet av sport-bh som möjlig påverkande faktor. Och förståss i vilken höjd man har teven... :)
Sara Lindblom
1984 • Johanneshov
#7
14 maj 2010 - 18:37
Gilla  
Jag har problem med migränliknande huvudvärk som kommer efter träningen, upp till flera timmar senare. Tidigare var ända lösningen att proppa i sig voltaren och att gå och lägga sig. Jag har provat sportdrycker och gainomax, men det har inte funkat. Sen provade jag egenblandad sportdryck av Dextropur-pulver, vilket har visat sig fungera perfekt för mig!
1981 • Uppsala
#8
14 maj 2010 - 18:44
Gilla  
Jag får alltid ont i huvudet om jag tränar på morgonen, det är fullkomligt ohållbart. Spelar ingen roll hur mycket jag dricker eller äter efteråt. Funkar bara att träna på sen eftermiddag eller kväll.
Andreas Hultin
1974 • Västerås
#9
15 maj 2010 - 10:33
Gilla  
Jag hade under förra sommaren problem med att jag fick migränliknande huvudvärk (tunnelseende, blixtar framför ögonen och oerhört svårt att fokusera på saker - glöm att titta på tv eller dator). Det kom om jag tränade före lunch.
Det försvann efter några månader och jag tror att det var pga vätskebrist. Numera är jag noga med att förbereda mina träningar, genom att dricka ordentligt före och genom att ha med mig vätska på alla pass över 10 km.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.