Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 2423 visningar

virus i familjen

Anders Carlsson-Nilsson
1974 • Knivsta
#1
26 november 2013 - 21:02
Gilla
Jag undrar om man ska tänka på något särskilt sätt då det är sjukdomar inom familjen. tex om man har ett feber och halsont barn. ska man själv träna på som vanligt eller ta det lugnare?
Det är också svårt i sådana lägen eftersom jag brukar känna efter för mycket och inbilla mig att jag är sjuk trots att jag bara kanske är trött.
Acke5
1959 • Göteborg
#2
26 november 2013 kl 22:37
Gilla
Ev kan vilopulsen ge dig en vink om hur det står till. Likaså om pulsen sticker iväg på motionspasset - kanske dags att avbryta och gå hem i så fall.

Är jag bara trött/seg så brukar jag bli väsentligt piggare efter passet. Har liksom lärt mig att inte lyssna på latmasken innan passet.
1971 • Nykvarn
#3
27 november 2013 kl 12:50
Gilla
Generellt nu i höstmörkret mår jag bra av extra sömn, extra bra, varierad mat på bra råvaror, mycket grönsaker, mycket frukt. extra noggrannhet med handhygienen, tvätta oftare vid kontakt med andra människor och föremål. Jag kompletterar också med extra D-vitamin vintertid då det finns stöd för att vi här uppe i mörka norden får för lite D-vitamin under vinterhalvåret då solen står så lågt.

Gäller väl att lyssna på kroppen, i min familj har vi gåttt och snorat i flera veckor utan att det blivit så mycket mera av det än så. Jag har kunnat träna men har medvetet valt lugnare löpning nu under en period då jag sprang marathon 9/11. Känns det OK i kroppen så träna på men tänk på att det sägs att kroppen är mera infektionskänslig direkt efter tuffare pass. Bli inte nedkyld efter pass utan in och duscha direkt. Håll dig varm om fötter och huvud under träning såväl som efter träning.

Har du koll på din puls kan precis som Acke skriver, den ge dig en hint om något inte står rätt till trots att det kanske känns bra.
Anders Carlsson-Nilsson
1974 • Knivsta
#4
28 november 2013 kl 09:23
Gilla
Tack för tips. Men det är inte så lätt att avgöra. Ifall jag skulle ha koll på puls
samt ha en pulsmätare under löppasset så skulle det kanske vara lättare att avgöra.

Jag har ett barn som har haft en jobbig virusinfektion(influensa?) och haft feber och hosta i 6dagar och jag är rädd av att bli smittad av den.
Känslan i min kropp är: Ingen feber(36.5) ingen annan hosta/snuva eller halsont, inte heller mycket tröttare än vanligt,
men ändå känns det i kroppen som om jag har någon påverkan i en seghet/matthet i muskler och leder som det kan kännas vid sjukdom, fast då är det förstås värre.

Det är svårt att veta vad som är inbillning/lathet/infektion!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.