Löpning Skador & Rehab 4 inlägg 8850 visningar

Knäpp höft

Kristina91
1991 • Gnesta
#1
28 januari 2014 - 18:39 (Redigerad 28 januari 2014 - 19:07)
Gilla
Jag har (liksom många här på forumet, verkar det som) problem med höfterna. Periodvis gör det ont, vilket jag tolkat som någon slags överansträngning och dragit ner på träningen, vilket hjälpt.
Just nu knäpper det 'bara' i höftlederna när jag gör övningar som till exempel benfällningar. Inga av mina andra leder knäpper på det sättet. Är det farligt att det knäpper? Bör jag undvika sådana övningar?
Jonas
1984 • Malmö
#2
30 januari 2014 kl 22:22
Gilla
Jag hade trassel med höften och den kunde "hoppa" fram och tillbaka. Det har den gjort så länge jag minns och jag känt av det nån gång då och då när jag sprungit. Efter en tävling i somras gjorde det dock jätteont och jag sökte för det och en naprapat konstatera att jag hade "snapping hip". Jag fick en del styrkeövningar för höft och rumpa att träna upp för hålla upp höften och hållningen bättre. Det gav resultat ganska omgående och har inte några problem med det nu. Jag har ingen aning om du har nåt liknande men det kan vara värt att kolla upp så man kan få något att utgå från.
Daniel A
1975 • Uppsala
#3
9 februari 2014 kl 14:16
Gilla
Jag har också en sådan 'snapping hip'. Jonas, vad körde du för övningar för höft och rumpa som hjälpte dig?
Jonas
1984 • Malmö
#4
11 februari 2014 kl 21:02
Gilla
http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=302

Den kör jag ganska mkt, när man vinkar foten inåt eller utåt märker man att det tar på olika ställen.

Sedan höftlyft http://www.dintraning.se/ovning/456/Hoftlyft.html

Också lite olika varienter med ett ben i taget, ett ben på balansboll tex, varierade hastighet och frekvens, långa och korta lyft osv.

Sedan en övning där man står med ryggen mot en vägg, inte helt emot riktigt. Sedan tar man något med lite motstånd tex en hårdare kudde och trycker mot väggen man står med ryggen mot med ena foten och håller fast den där. Man ska då känna i rumpan att det tar.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.