Löpning Träning 4 inlägg 3695 visningar

Byta ut löppass mot rullskidor

1983 • Umeå
#1
2 april 2014 - 15:08
Gilla
Hej forumet! Jag är en glad motionär som tränat löpning, varvat med cykling på sommaren och skidor på vintern, i några år nu. Löpträningen har alltid gått till så att jag sprungit rundorna i jämnt tempo från början till slut. Jag har nästan aldrig sprungit två dagar i rad, eftersom jag varit rädd för att dra på mig skador.

I år har jag bestämt mig för att verkligen försöka bli en bättre löpare och därför börjat utgå efter ett program med stegringslopp, intervaller, tröskelpass och allt vad det heter. I programmet är det ofta träning två dagar i rad.

Jag vill såklart inte dra på mig några skador, och dessutom får jag ett par nya rullskidor att leka med på posten imorgon. Därför undrar på vilka slags pass det skulle fungera bäst att byta ut löpning mot rullskidor. Distanspass, tröskelpass, långa intervaller?
Olof Gustafsson
1986 • Göteborg
#2
3 april 2014 kl 17:36
Gilla
Det beror på vilket som du relativt sett vill bli bäst i. Som jag tolkar ditt inlägg är det löpning som du vill satsa på just nu. Om ditt mål med löpningen är att bli så snabb som möjligt på distanser upp till 1/2-maraton är det vanliga distanspass du i första hand kan byta ut mot rullskidor.

1983 • Umeå
#3
4 april 2014 kl 22:25
Gilla
Du har tolkat mig rätt. Just nu satsar jag på att få bra tider på milen och halvmara. Skidor är iofs viktigare än löpning, men skidsäsongen är långt borta. Tack för svaret, jag hade det på känn. Det blev löpning på gårdagens tröskelpass och rullskidor på dagens långpass.
Niclas Vilhelmsson
1967 • Löddeköpinge
#4
19 maj 2014 kl 15:57
Gilla
Hej Micke
Ser att tråden är gammal nu. Hoppas träningen går bra. Skulle dock rekommendera dig att springa långpassen och ta rullskidorna på de lite kortare distanspassen.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.