Löpning Träning 2 inlägg 1902 visningar

ofrivilligt träningsuppehåll 3 v före mara

Sverker Olsson
1967 • Uppsala
#1
3 april 2014 - 19:41
Gilla
Eländes elände.. Våren har just kommit igång på allvar. Favoritspår i skog och mark börjar torka upp och bli löpbara. Omställning till sommartid ger långa och ljusa löparkvällar. Och just då, precis när man ska till att få fart på träningen ordentligt efter några månader på sparlåga åker man på ett ofrivilligt uppehåll.

Sedan några dar ligger jag däckad i sängen efter en släng av influensa eller nåt, huvudvärk och feber. Börjar så smått piggna till men den underbara löpning i vårsolens glans som jag sett fram emot känns avlägsen. Möjligen kan det bli ett försiktigt pass i helgen, om jag nu ens är på bättringsvägen.

Funderar på om jag ska oroa mig för säsongens första mara om tre veckor. Visst kommer jag att vara frisk då och självklart ska jag springa. Men jag är fundersam på hur förberedelserna påverkas. Jag hade planerat ett ordentligt långpass i helgen för att känna på formen men det är förstås uteslutet. Gissar att jag ett tag framöver har lättare att slita ut mig och därför ska ta det lugnare.

Säker många här på jogg som varit i liknande situation och kan ge råd.
Hur lugnt måste jag ta det för att komma igång?
Kommer mina 3,5-4 timmars löpning i Sätermaran påverkas av att jag drygt tre veckor tidigare låg nedbäddad med 39 graders feber?

Jag hoppas att jag oroar mig i onödan.
1965 • Kungsholmen
#2
3 april 2014 kl 19:47
Gilla
Jag hade ett 3 v uppehåll inför New York Marathon 2013 pga skada då jag bara tränade crosstrainer. Benen höll i ca 20 km sen var låren helt stumma. Jag tror det är bra om du kan få in några 10-20 kms pass innan loppet iallafall.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.