Löpning Skador & Rehab 7 inlägg 9964 visningar

Cysta i knät

1985 • Borås
#1
13 april 2014 - 11:28
Gilla
Hej!
Jag får smärtor i mitt högerknä när jag springer. När smärtan dyker upp beror på hur mycket jag sprungit sista tiden osv. men i regel när jag närmar mig 7-8 km. Kan hålla ut lite längre i barfotaskor på stigar i jämförelse med traditionella löparskor på asfaltsunderlag, men smärtan kommer alltid tillslut oavsett. Och den smärtar såpass mycket vilket gör att jag får avsluta passet gåendes.

En magnetröntgen kom fram till att det i anslutning till främre korsbandsfästet i femur kraniellt och medialt finns en drygt 7 mm stor cysta. Enligt läkaren så föranleder det ingen åtgärd.

Är det någon som haft något liknande? Vad ska jag göra (övningar, jobba för operation osv.) för att jag ska kunna springa obehindrat i framtiden?
1968 • luleå
#2
13 april 2014 kl 19:08
2 Gilla
jag brukar ställa frågan. Om du hade varit på elitnivå så hade dom fixat ditt problem för länge sen. Stå på dig för guds skull det har jag fått göra, till sist så förstår dom hur viktigt det är för dig att du får hålla på med det du tycker är viktigt och roligt livet!! du ska bli frisk punkt slut.
Samir Touam
1976 • Lerum
#3
13 april 2014 kl 23:21
Gilla
Jag drabbades av en s.k. Bakercysta i knäet för några år sedan. Med en klump så stor som ett hönsägg i knävecket visade jag upp mig hos en ortoped och fick tid för operation. 3-4 veckor efter ingreppet kunde jag börja springa och ytterligare en månad senare sprang jag Göteborgsvarvet. Jag har inte haft några liknande problem sedan dess.

Jag är mycket glad att jag fick detta problem åtgärdat eftersom det annars hade satt stopp för min löpning.
Madelene Eriksson
1967 • Jönköping
#4
20 januari 2015 kl 21:36
Gilla
Hej Kristian,
Måste bara fråga dig, hur har det gått för dig o ditt knä?
Jag har exakt samma problem. Ett flertal cystor på ungefär samma ställe. Den största är 16mm i diameter. Läkaren på vårdcentralen anser att de inte ska störa mig men det gör dom.
Har sprungit tidigare men kan inte göra det längre??
Tacksam o få veta hur det gått för dig då jag kände att jag kanske kan få hjälp... Måste dock samla mer energi...
Med vänliga hälsningar
Madde Eriksson
1952 • Varberg
#5
21 januari 2015 kl 09:45
Gilla
Det Kristian beskriver är inte samma sak som Samirs. Om man har en Bakercysta som ger besvär är operation absolut ett alternativ.
ME
1970 • Jönköping
#6
21 januari 2015 kl 19:55
Gilla
Ett förtydligande: Cystor inuti ben som Kristian beskriver ger nästan aldrig symtom och har ingenting med Bakercystor att göra. De senare är ledkapselbuktningar i knävecket och kan absolut vara symtomatiska, men är oftast i sig ett symtom på artros/broskförsämring i knät som i sig ger symtom även utan Bakercysta.
Madelene Eriksson
1967 • Jönköping
#7
21 januari 2015 kl 20:06
Gilla
Jag har inte bakers cysta. Utan flertal cystor i Hoffas fettkudde som enl svar från mr röntgen sträcker sig från eminentiaområdet framåt åt lateralsidan där den största är belägen strax bakom patellasenan och mäter 16mm i diameter....?!? Igår stod jag på crosstrainern o rätt som det va kändes det som ngt sprack och fick en känsla av att ngt rann utmed smalbenet men på insidan! Förmodligen gick en cysta sönder... Märkligt... Vill ju träna som vanligt igen??... Med vänlig hälsning, Madde
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.