Löpning Träning 5 inlägg 1986 visningar

När vet man när man är sjuk?

#1
29 maj 2014 - 09:41
Gilla
Jag har konditionstränat i en månad nu men har de senaste 2 veckorna haft en sjukdomskänsla i kroppen. Eller egentligen inte i kroppen utan i gommen, svalget och känt mig en aaaning öm i ena sidan av halsen ibland då jag sväljer. Det har känts lite olika olika dagar, ibland har jag inte haft någon sjukdomskänsla alls och ibland har jag varit ganska säker på att något ska "bryta ut" på riktigt. Men icke. Nästa dag har jag känt mig bättre, nästan nästan helt utan skavanker och har då tränat. Sen har ibland sjukdomskänslan kommit tillbaka, efter vissa pass, men inte efter alla.

Jag vet att ni förmodligen tänker att jag ska vänta längre med att träna och vila tills jag känner mig helt frisk, men som längst har jag vilat tre dagar och blivit bra andra dagen (trodde jag), men nu då jag tränat först för 4 dagar sen, följt av träning i förrgår och igår så kom sjukdomskänslorna tillbaka igår kväll lite starkare än förut, vilket ändå är knappt märkbart. Känner mig redan lite bättre men också irriterad och konfunderad. Snuva brukar nämligen alltid vara det första och sista symtomet på sjukdom hos mig vilket jag inte alls märkt av denna gång, Jag har inte heller haft förhöjd vilopuls. Kroppen känns jättebra och pigg då jag tränar så på ett sätt verkar det bara som att kroppen "luras", men jag vill ju inte träna då känner mig öm i halsen så därför måste jag titt som tätt avstå ett inplanerat pass. Det känns så drygt! Vad tror ni, har ni liknande erfarenheter och vad har ni gjort då? Jag har ju lust att bara träna oavsett och vänta på att sjukdomen ska försvinna eller bryta ut på riktigt. Vill inte ha något mellanting! :(
Jag är 19 år och man om det spelar någon roll.
1981 • Katrineholm
#2
29 maj 2014 kl 21:02
Gilla
Pollenallergi kanske? Jag får ungefär samma känningar som du och jag är allergisk.
1981 • Katrineholm
#3
29 maj 2014 kl 21:06
Gilla
Kolla också om det ömma i halsen är lika mycket oavsett hur du håller huvudet. Testa tex att svälja med huvudet lite bakåtlutat och så. Ibland kan något som känns som halsont komma från tex ömma muskler runt svalget.

Du kan testa att använda Nosoil (en nässpray med olja), om det blir bättre av detta kan det kanske bero på torra slemhinnor i näsa och hals.
#4
29 maj 2014 kl 21:24
Gilla
Jaha ok! Ja alltså jag har ju känt mig öm oftast på ena sidan av halsen och har känt mig svullen, lite som att jag ibland får anstränga mig för att svälja, men inte för att det gör ont. Ibland har det känts lite bättre om jag stretchat sidan av halsen, men det kanske bara är inbillning. Som du säger har det nog känts lite mer om jag vridit huvudet på ett sätt och svalt. Dock känner jag inte på samma sätt nu helt plötsligt, utan nu känner jag mig mest bara lite öm på ett ställe på tungan. Konstigt.

Om det nu skulle kunna vara allergi, kan det vara värt att testa en allergimedicin typ "Kestine" tror du? Ska definitivt prova Nosoil! :) Har nämligen funderat på just pollenallergi tidigare vårar/somrar men då har en konstant snuva varit orsaken vilket jag inte alls känner av nu. Tack för hjälpen iaf! :)
1981 • Katrineholm
#5
29 maj 2014 kl 21:29
Gilla
Det är absolut värt att testa tycker jag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.