Löpning Träning 1 inlägg 1841 visningar

HIIT Intervaller - Førsta gången!

Dakota
1971 • Umeå
#1
19 augusti 2014 - 00:38
Gilla
Hej!

Jag testade før førsta gången HIIT intervaller i dag. Har last en hel del om det på olika internetsidor och har førstått att det ar en viss skillnad på HIT och HIIT intervaller.

Om jag fattat biffen ratt så har HIIT intervallet en kortare fysisk aktivitet an HIT intervallerna, samt att insensiteten ar høgre på HIIT.

Jag la upp føljande upplagg:

30s sprint 90s gång. Mitt mål var 6 set. Jag har kørt ganska mycket intervaller tidigare men aldrig på 100% intensitet (max fart)

Efter de tre førsta tre intervallerna fick jag høja vilan till två minuter då jag inte fick ner min puls tillrackligt mellan seten. Efter det sista setet var jag totalt utmattad. Det var helt sjukt. Det liksom strålade upp i axlar och øron så trøtft jag var. En fruktansvard men samtidigt tillfredsstallande kansla:)

Jag kommer till nasta HIIT pass øka min vila något mellan seten før att på så vis vara saker på att kunna genomføra var och en intervall till 100%


Jag vill garna høra vad andra har på forumet tycker om HIIT och garna om det upplagg jag hade. Tar tacksamt emot tips och inspiration!



Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.