Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 5328 visningar

Ena foten buktar ut-pronationsskor?

Martin
Byn
#1
29 oktober 2014 - 12:15 (Redigerad 29 oktober 2014 - 12:46)
Gilla
Bild uppladdad av Martin
Vet ej om detta ska vara i "skador & rehab" eller "prylar"?

Kort version:
Har upptäckt att jag har myskor fötter, söker skor med stort pronationsstöd, men behöver det egentligen bara på vänster fot..(?) söker tips på helst Saucony & Brooks..

Lång version:

Fick för ca: 2 mån. sedan problem med vänster ljumske eller kanske rättare sagt en muskel som går förbi där (iliacus?) och har fått både laser och akupunktur mot det, det känns fortfarande att ngt är galet men mindre än innan. Har bara tagit smårundor för att känna efter. MEN i samband med detta har det börja göra ont i vaden, precis under där den yttre vadmuskeln slutar (gastrocnemius?) men det är troligen enligt läkaren under denna det är överansträngt....under tiden det var som värst i ljumsken gjorde det ont i knäet också, det strålade liksom ner dit efter ett tag..Har varit hos löparkunning läkare och han såg mer eller mindre direkt att att vänster fot rullar inåt och har dessutom en utbuktning på sig om man jämför med höger och att fötterna skulle må bra av att stärkas upp och även om foten ska stärkas och lösa detta själv så sa han att det kanske skulle gagna mig att ändå ha skor med pronationsstöd, han menar dock att det är bättre att stärka upp foten riktigt och det håller jag med om, men så kan det ju vara lite knas rent praktiskt/genetiskt i foten och man vill ju liksom inte vänta utan det känns enklare med en annan sko istället ;)..Tittar man på foten ser man direkt att något är olika mellan fötterna och även om jag sprungit mycket med Saucony Kinvara så började allt när jag körde långpass i dem....Men jag blandar flera skor varav en del är stabila om än inte direkt överpronationsskor, t.e.x Saucony Guide 7, NB 890 v4, Saucony Mirage/Kinvara osv. Märkligt tycker jag att vaden blir överbelastad nu när jag knappt sprungit på två månader...plus att om jag gör "våta fötter och ställa sig på papper tricket" så har jag ingen överpronation, eller bara en mild sådan. Sååå jag skulle gärna ha tips på a) bra skor som har lite mer pronationsstöd och jag gillar verkligen Brooks och Saucony, men hittar inte så mycket om t.e.x Saucony stabil CS3 och b) är det någon som känner till fötter som mina? detta med utbuktning på ena sidan..? Jag har aldrig tänkt på det innan men nu ser jag en jättestor skillnad...kolla bilden...
(Har sprungit i några år och ligger på och ligger på ca: 50km/vecka, så att allt detta kommer på en gång känns konstigt).
Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#2
29 oktober 2014 kl 12:27
Gilla
Saucony Fastwitch 6 har ett visst pronationsstöd. Lite för lite dämpning kanske?
Martin
Byn
#3
29 oktober 2014 kl 12:52 Redigerad 29 oktober 2014 kl 13:11
Gilla
Den nämns inte alls på Sauconys svenska hemsida, det är flera modeller som inte är med där, mysko. På internationella siten är den med och benämns som i underkant på stöd tolkar jag det som, men att den har lite såklart. I dämpning ligger den som du skrev kanske i underkant. Men tack för tipset! Har du den själv?

Jag tog en chansning nu och beställde ett par Saucony Stabil CS3, får se hur det blir..

Martin Andersson
1978 • Bergshamra
#4
29 oktober 2014 kl 13:10
Gilla
Ja. Jag upplever skon som rymlig och klart snällare än många andra tävlingsskor. Jag upplevde den som ganska hård i början men redan efter 3-4 rundor så mjuknade den en aning och blev störtskön. Det enda negativa är att greppet är ganska kasst när det är blött och att skon har dräneringshål där stenar kan fastna.
Michael Lindborg
1964 • Saltsjö-Duvnäs
#5
29 oktober 2014 kl 19:58
Gilla
Du kanske ska springa några pass med olika skor på vänster och höger och se hur det känns?
Martin
Byn
#6
29 oktober 2014 kl 23:46
Gilla
Haha, olika skor låter heeltokigt.. Nej men skämt åsido så har jag faktiskt funderat på det!
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.