Löpning Tävlingar & Motionslopp 6 inlägg 5450 visningar

App med live GPS tracking av deltagaren under tävlingslopp

Göteborg
#1
2 november 2014 - 12:28
Gilla
Det är på gång med en ny produkt som kan underlätta för vänner och bekanta som vill följa ett tävlingslopp - antingen på plats eller hemifrån - genom att varje deltagare följs med gps tracking. Det nya med appen är att det inte är arrangören som måste se till att anskaffa gps trackers till alla utan det är den enskilda deltagaren som kan välja att ta med sig en smartphone till ett lopp och därmed låta familj och vänner kunna följa hur det går under loppet genom att de ser livepositionen direkt i en karta inkl förväntad sluttid, estimerad tid på olika placeringar längs med banan etc.

Appen håller på att utvecklas men om du vill få info när den är klar så kan du gå in på wwww.raceone.se och anmäla dig med emailadress så får du info om vad som händer. Du kan även gå in på Facebook och Raceone Sverige så får du veta mer.
Göteborg
#2
2 november 2014 kl 13:01
Gilla
En skillnad är att kunna se alla man följer i en och samma karta, samt att man inte behöver vara premiummedlem för att folk skall kunna följa dig - utan tanken är att det skall vara enkelt att följa dig och vem som helst mer oavsett hur de väljer att analysera loppet själva (t.ex. runkeeper, strava, suunto etc)
1971 • Alingsås
#3
2 november 2014 kl 13:34
Gilla
Rimligen behöver någon rita upp loppet på en karta som användaren väljer i appen, är det något som tillverkaren av appen kommer göra?
Göteborg
#4
2 november 2014 kl 14:19
Gilla
Det är det som är tanken... Det enda som behövs är en gpx-fil från tidigare år eller en träningsrunda.

I början så kommer det att finnas färdiga lopp inlagda (för att säkerställa kvaliten), men sedan så kommer även mindre lopp och tävlingar att kunna lägga till sig själva bara de har en gpx-fil. Tanken är att vilket lopp som helst oavsett storlek skall kunna erbjuda sin publiken att få följa deltagarna live i karta.
1971 • Alingsås
#5
2 november 2014 kl 14:36
Gilla
Låter som en kul app - skynda skynda! =)
Lars Bern
1973 • Göteborg (Hisings Backa)
#6
2 november 2014 kl 16:09
Gilla
Låter intressant. Jag kör gratisversionen av Endomondo där live-tracking ingår.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.