Löpning Kläder, Skor & Prylar 5 inlägg 7537 visningar

Skavsår, förhårdnader i sidan av foten, fel skor?

#1
21 januari 2015 - 02:27
Gilla
Hej

Jag har haft ett par Nike skor som fungerade utmärkt, men tiden gick och bytte eventuellt bort skorna mot ett par "Asics gel convector", som är pronation skor, jag hade dem i cirka ett år, men fick alltid skavsår eller obehag i innersidan av foten. Trodde först att jag inte hade vänt mig vid skorna. Nu så bestämde jag för att testa nya skor, fast nu frågade jag personalen på Stadium där han sa att jag behöver pronation skor och köpte ett par Adidas skor, men nu får jag precis samma skador, och till och med värre. Frågan är om jag verkligen har pronation fötter, eller om jag bara haft otur med skorna? Förövrigt vet jag inte om mina första skor var pronation eller inte. Jag gjorde "wet test" och jag vet inte om svaren var väldigt säker, men från avtrycket hade jag pronation.

Jag kan tillägga att jag får benhinneinflammation väldigt ofta, vet dock inte om det är relevant till ämnet, men minns att jag ej hade det vid första skorna, men var mycket mer aktiv inom springadet då än vad jag är nu.
1965 • Täby
#2
21 januari 2015 kl 09:53
1 Gilla
En brutal gissning, med en god dos spekulation:

Dina Nike var neutrala och uppmuntrade till ett "naturligt löpsteg" med landning inte för långt framför kroppen.

Den andra två skorna ska motarbeta en (över)pronation, något som du eventuellt inte behöver göra och som kanske har bidragit till dina problem. Dels så ger bulan i hålfoten dig skavsår. Och dels så är de två sista skorna tjockare så att de uppmuntrar till att landa mer framför sig ("hällanding"). Det senare har lett till benhinnor.

Finns mycket åsikter om detta, ska tilläggas... :-)
hxman
1976 • Skåne
#3
21 januari 2015 kl 12:25
1 Gilla
Jag hade skavsårsproblem på samma stælle som du i 20år . Førsvann nær jag bytte till lite lættare mer neutrala skor (Saucony Mirage). Hejsan løpglædje, hejdå blåsor
Annie F
1981 • Tullinge
#4
21 januari 2015 kl 13:23
1 Gilla
Jag får samma problem om jag springer i skor med pronationsstöd!
(Eller så var det av just Asics, har haft tre par och alla tre gav mig problem - men förmodligen var det inte själva märket i sig utan just pronationsstödet)

#5
21 januari 2015 kl 19:25
Gilla
Tack alla för svar!

Ska köpa neutrala skor och förhoppningsvis så löser det sig, lite frustrerande när man köper rätt så dyra skor som inte alls passar. Men jag tror det är precis som du säger Tibor.

Annie, jag tror nog det är pronationsstödet bara, för som jag nämnde ovan hade jag problem även med Adidas :).
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.