Löpning Skador & Rehab 2 inlägg 1640 visningar

Ont i foten

Sundbyberg
#1
23 mars 2015 - 21:36
Gilla
Hej

Jag är en person som tränar i snitt 3 ggr i veckan, både styrka och kondition. Detta gör jag på gym och ute i naturen. Löpning, gång, längdskidor etc. För exakt 3 veckor sedan fick jag problem med min högra fot, dagen innan det började var jag ute och gick i 1 h och i slutet av promenaden sprang jag fort ca 500m(då jag tappat min plånbok som jag som tur var hittade).

Problemet som har uppstått är att varje gång jag har rakt ben och drar upp foten mot kroppen så känns det som att en sena under foten håller på att gå av, ren smärta alltså. Det känns värre om jag böjer mig ner mot fötterna samtidigt som jag drar upp tårna. Det känns inte när jag har böjt ben, då kan jag böja foten hur jag vill. Det gör inte ont när jag står på foten eller går långsamt, då hamnar inte foten i det läge som om jag drar upp tårna mot kroppen.

Jag går hos en sjukgymnast för tillfället men han kan inte riktigt säga vad det är för fel och jag börjar bli orolig. Jag pronerar lite med högerfoten och jobbar för tillfället med att stabilisera den med övningar etc, jag har ingen aning om proneringen kom för 3 veckor sedan eller 10 år sedan.

Förutom ont i den senan eller vad det nu är så är jag rätt stel baksida lår och rygg/nacke, kan detta påverka tro?
Är detta något som ni har hört förut och vad kan det isåfall vara? Kan ni ge tips på hur jag ska gå vidare?

Med vänliga hälsningar
Jonas
1981 • Örebro
#2
23 mars 2015 kl 21:44
Gilla
Jag snöar lätt in på det här området. Men det som faktiskt binder ihop rygg, säte, lår vad och även går ner under foten och fram mot tårba, är ischiasnerven och dess förgreningar.

Nerver ogillar tryck men även utsträckning, vilket skulle kunna förklara varför det gör ont bara när du sträcker foten med rakt ben. Be din fysioterapeut att undersöka i SLR/SLUMP om ni inte redan gjort det. Kam vara värt att testa åtminstone.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.