Löpning Träning 5 inlägg 6077 visningar

intervaller före frukost?

Emelie Hallenberg
1989 • Uppsala
#1
24 juli 2015 - 09:12
Gilla
hej!
jag gillar att löpa före frukost, och har oftast inga problem med att dra på lite hårdare under dessa pass.
imorse t.ex. så körde jag en runda på ca 1 timme inkl. 10 kortare backintervaller.
man har ju hört rykten om att man inte ska köra för intensivt innan frukost, för att det bränner muskler eller liknande. hur väl stämmer detta? är det kontraproduktivt att springa för långt/hårt på morgonen?
Ronny Lövstrand
1967 • Borås
#2
24 juli 2015 kl 09:42
Gilla
All träning "bränner muskler", det är meningen med träningen att bryta ned musklerna så att kroppen reparerar dem igen så att de blir starkare än innan nedbrytningen.

Finns kanske både fördelar och nackdelar. Själv är jag lite morgontrött och kroppen har liksom inte riktigt vaknat när jag tränar tidigt så det blir oftast lugna och långa pass. Så om långt är dåligt tidigt på morgonen så gör jag också fel men alternativet att köra lugnt och kort ger ju liksom inte lika mycket. Dessutom gillar jag inte att träna på tom mage så jag äter frukosten först och tränar sedan. Har själv inga problem att träna på full mage.

Vi är alla olika och om det funkar bra för dig med intervaller före frukost så är det säkert jättebra för dig. Man kan ju tänka att annars kanske de inte hade blivit av överhuvudtaget. Jag tror man ska lyssna mindre på rykten och mer på vad den egna kroppen säger. Säger kroppen att detta fungerar så är det bara att köra tycker jag.

Själv har jag hört rykten att köra hårt efter en stor måltid är dåligt men har själv inga problem att köra tuffa pass direkt efter en rejäl middag...
Tanja Werner
1968 • Malmö
#3
24 juli 2015 kl 10:21
Gilla
Jag (och många andra morgontränare) tar BCAA (aminosyror) innan jag tränar på tom mage.
1973 • Åkersberga
#4
24 juli 2015 kl 13:28
Gilla
Man kan ladda en del med kolhydratrik mat kvällen innan så man inte känner sig tom eller hungrig direkt på morgonen.
Kör man sina intervaller på idrottplats, tartan eller löpband är det ganska smidigt att ställa en vätskeflaska bredvid innehållande energidryck för att kunna ladda lite extra mellan intervallerna.
Patrik Lindegårdh
1979 • göteborg
#5
24 juli 2015 kl 16:25
Gilla
inga problem med energi att köra på tom mage men däremot är jag inte lika pigg i huvudet så intervallerna blir inte lika bra som när jag kör på eftermiddagen. En kaffe kopp och ett glas vatten och sen är det bara att köra :)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.