Löpning Kost & Näring 2 inlägg 3425 visningar

Från styrketräning till löpning.

#1
14 oktober 2015 - 22:02
Gilla 
Hellu!

Jag är helt ny medlem här och tänkte inleda med en fråga!

Jag har styrketränat väldigt mycket nu under 2 år tid och lagt på mig muskler och kg. Jag springer ganska ofta och är löpare i grunden och vill nu tillbaka till den sortens träning. Jag är dock förvirrad av hur jag går tillväga. Jag vill ju såklart bli av med några kg för att bli en bättre löpare men! Min hunger är helt sjuk nu när jag har varit inställd på att bygga muskler - Hur mycket borde jag egentligen äta? Förr åt jag ju väldigt mycket kolhydrater och relativt lite om jag jämför med nu.

Jag vill inte helt sluta styrketräna men tänker nu sikta på lite mer kroppsövningar och öka stabiliteten i min kropp (Mycket bål osv) hur ofta borde jag lägga in såna pass? Är lite rädd för att jag ska bli en lös klump som är ute och springer då muskler i sig förbränner en del.

Jag siktar på att få in ungefär 4-5 pass med löpning per vecka (Långdistans, intervaller och snabbdistans) Och sedan eventuellt öka mina distanser osv. Hur ska ett ordentligt schema se ut? Lägger jag min styrka på samma dag? Hur äter jag?

Många frågor! Hoppas ni är snälla mot mig =D

Tjej, 20, 57-58kg.
1958 • Borlänge
#2
15 oktober 2015 - 10:20
Gilla 
Om du tränar allmän styrka 2 ggr/vecka och löptränar i övrigt så kommer kroppen att anpassa sig till detta och troligen lätta något kilo. Jag lade om min träning 2011, minskade styrketräningen och ökade andelen kondition. Jag gick ned från 90 kg till dagens 77 på två år. Jag har inte förändrat min kost på något vis utan kroppen har helt enkelt "hittat" en ny balans. Jag tränar numer bara övningar på gymmet där man kan använda kroppen, lådor, TRX-band, kettlebells och fria vikter. Jag tränar inte splittat utan jobbar igenom hela kroppen varje pass. Vad gäller träningsupplägget så kör jag kondition eller styrka, endast undantagsvis blir det både och samma dag.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.