Löpning Skador & Rehab 6 inlägg 7712 visningar

Underlig smärta i underben

1982 • Bjärnum
#1
27 oktober 2015 - 17:52
Gilla
Hej.

Jag har en underlig smärta till och från i underbenet.
Har varit hos sjukgymnast några gånger där hon först trodde det kunde vara soleus som gjorde ont och jag fick en massa stretch övningar att göra. Dessa har ej hjälpt.

Jag har ont runt hälsenan och upp mot undre delen av soleus när jag går ner för t.ex en trappa. Gör jag en excentrisk tåhävningar så gör det ont vid knäveck och strålar ner lite mot utsidan av vaden. Vid vissa rörelser är det från knäveck upp mot baksida lår. Är jag ute och joggar lite försiktigt känns det dock bara ett par steg sen känner jag inte av något förens jag stannar.
De flesta smärtor känns som det kommer från senan utsida knäveck och sen strålar mot något håll

Är det någon här som varit med om något liknande och kanske vet vad det kan vara?
Irene
1968 • Åstorp
#2
27 oktober 2015 kl 19:37
Gilla
Låter som hamstrings ena sena. Rejäl massage på benen bak och fram samt sätesmuskulaturen kan hjälpa.
1982 • Bjärnum
#3
27 oktober 2015 kl 20:20
Gilla
Nu sist så fick jag av sjukgymnasten rådet att stretcha ut baksidan ordentligt samt även stretcha sätesmuskulaturen. jag var stelare i hela högerbenet jämfört med i vänstra . Även den yttre senan I knävecket var betydligt mer spänd än den inre vilket även gör att jag blir lite kobent.
Massagen står frun för och den känns rejält.
Den smärtan jag blir mest förvirrad över är den som strålar från knävecket och ner mot mitten av vaden och det är också den jag känner av oftast.
1982 • Bjärnum
#4
29 oktober 2015 kl 20:19
Gilla
Efter ett evigt sökande på google och klämt och tryckt så börjar jag misstänka att det är den lilla muskeln plantaris som spökar på mig. Smärtorna följer denna muskeln större delen av underbenet.

Är det någon här som haft problem med den som har tips på hur och om man kan träna bort denna smärta?
Jag ska få en ny tid till sjukgymnast men det brukar ta en vecka och under den tiden kanske man kunde gjort något själv.
Åsa
1978 • Tyresö
#5
29 oktober 2015 kl 23:03
Gilla
Jag är osäker på om jag haft ont just där, men haft en del smärtor i knävecket och både upp i hamstrings och ner i vaden. För stunden är det dock rätt ok med just den biten.

Har du en foamroller av något slag? Om muskeln är stel och spänd tycker jag rollern är det bästa sättet att få sånt att ge med sig.
Jag har hört att man inte ska rulla på muskler om man har en "akut" inflammation eller skada, så du för avgöra vad du vågar där. Men det gäller ju massage också, så är du redan inne på att massera så tycker jag som sagt att foamrollern gör ett bättre jobb.
1982 • Bjärnum
#6
30 oktober 2015 kl 18:02
Gilla
Hade faktiskt tänkt köpa en foam roller i helgen och testa med. Har läst många tips om att de ska vara väldigt bra.

Har fått tid hos sjukgymnasten nu på onsdag, så får väl se hur det går.

Tack för tipsen
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.