Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 2320 visningar

Sjuk efter pass

Anna Södergren
1977 • Obbola
#1
31 december 2015 - 10:04
Gilla
Jag frågar här den samlade expertisen då jag börjar bli extremt frustrerad! Jag har under en längre tid försökt öka min träningsmängd, men blir mycket lätt förkyld efter ett lite längre eller hårdare pass. Ska tilläggas att jag har småbarn hemma så smittkällor finns...

Som exempel - nu i tisdags sprang jag ett längre pass (typ långpass). Allt kändes super under passet, såg till att dricka lagom under passet och äta, dusch och sova bra efter. Ändå vaknade jag med ont i hals och snuva på onsdagen vilket sitter kvar idag, så idag blir det promenad.

Mönstret är typiskt, om jag försöker mig på ett lite längre eller lite hårdare pass än mina vanliga "lunka-pass" så blir jag förkyld, och inget som känns under själva passet.

Någon som vet hur jag ska förhindra detta? Förebygga eller kanske bara få en förklaring? Fett less på att få backa i mängd/intensitet hela tiden!!
Åsa
1978 • Tyresö
#2
31 december 2015 kl 11:32
Gilla
Har du varit hos en läkare och kolla dina värden ordentligt? Man kan ju sitta och gissa av och an, men bäst är väl att kolla upp det. Det är rätt lätt hänt att få järnbrist när man tränar mycket, och det i sin tur kan leda till nedsatt immunförsvar.

Var noga med handtvätt (handsprit hjälper inte mot virus).


Anna Södergren
1977 • Obbola
#3
31 december 2015 kl 13:25
Gilla
Nja, nån större järnbrist har jag inte. Ger blod lite då och då och ligger bra. Övriga värden uppkallade tidigare vintrar, och detta är inget nytt för i år. Varit så de senaste åren... Därav min frustration...
Lars Lindefelt
1958 • Borlänge
#4
31 december 2015 kl 16:09
Gilla
Jag tror inte träningsmängden påverkar hälsan negativt, det är nog något virus som besvärar och inte vill släppa. Jag tillbringade en hel vinter när barnen var små med att hosta och snörvla. Numer är jag i princip aldrig förkyld.
1973 • Åkersberga
#5
31 december 2015 kl 16:23
Gilla
Mycket frukt i kosten gör stor skillnad för mig. Gärna 1-2apelsiner och en banan före löppass och 1-2 efter passen i samband med måltiden. Fler korta pass påverkar också mindre negativt är färre långa pass.
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.