Löpning Skador & Rehab 5 inlägg 6408 visningar

Blåsor under hålfoten

#1
27 mars 2016 - 20:37
Gilla
Hej alla!

Jag har sprungit en del tidigare men har senaste åren mer gått över till gym och pass, men nu har löparglädjen hittat tillbaka igen och jag har varit ute på några rundor. Men som ett brev på posten kommer anledningen till att jag förut dragit ner på löpningen, jag får skavsår/ömt/blåsor under fötterna, i hålfoten. Nu senast kom det redan efter någon km (!) men vill minnas att jag tidigare klarat iallafall någon mil innan det onda kommer. Det blir väldigt rött i ett område på runt 2*2 cm och dagen efter är det en platt blåsa.

Tidigare har jag prövat dubbla sockar, nu kör jag löparstrumpor (provat några sorter), ändrat snörningen på skorna och andra tips jag läst mig till. Det hjälper knappt.

Har ett par asics jag springer i men tänkte köpa nya. På gymmet har jag Nike free run för intervaller på bandet och där märker jag inte alls av problem med blåsor. Då får jag istället ömma tår men har största storleken på Nike så går inte att lösa riktigt.

Är det någon som sitter inne på något annat dundertips? Jag har ganska höga fotvalv och hög hålfot (eller hur man förklarar det) och undrar om det kanske är där det ligger, att det lätt blir skav..
Magnus
Stockholm
#2
27 mars 2016 kl 20:43
Gilla
Det är troligen skorna det är fel på och inte dina fötter. Ibland passar skorna inte en, och då är det bara att gilla läget och byta skor. Dina Nike Free verkar ju fungera. Det som annars kan fungera är att köpa sporttejp och tejpa där man får skavsår, testa det först. Men jag har varit med om detta några gånger; ibland går det att springa in skorna och problemen försvinner men annars får man acceptera att skon inte funkar och byta.
Henrik Ortman
1974 • Salbohed
#3
27 mars 2016 kl 23:22
Gilla
Prova att byta innersulorna i skorna och se om det hjälper. Annars är det nog som Magnus säger att skorna inte passar ihop med dina fötter.
Ett dundertips är också skavsårskrämen Sportslick som hjälpt mig mig många gånger.
Maria Finnved
1986 • Mjölby
#4
28 mars 2016 kl 13:53
Gilla
Har du verkligen största strl på Nikes skor eller största på damsidan? JAg köper alltid herrskor då jag har stora fötter, och absolut inte vill springa i för små... Ang blåsor så fick jag det när jag köpte formgjutna sulor, jag vande mig efter ett tag, men under tiden så tejpade jag med sporttejp förebyggande, och det gjorde susen! Det gör jag förresten fortfarande på hälarna då jag ofta får skav när jag går. Det är toppen!
1968 • Sundbyberg
#5
28 mars 2016 kl 14:29
1 Gilla
Jag hade samma problem tidigare, men förhoppningsvis är de dagarna förbi. Min lösning var att alltid se till att ha ett par rullar Leukoplast (den breda varianten) från Apoteket hemma så att jag kunde sätta på ett par remsor i förebyggande syfte. Den sitter fast bra och är lätt att riva av utan att behöva klippa av den.
Lycka till! :-)
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.