Löpning Tävlingar & Motionslopp / Göteborgsvarvet 26 inlägg 6908 visningar

Göteborgsvarvet, nummerlappar på mässan.

Henning Looström
1973 • Lund
#1
23 maj 2016 - 08:05
Gilla
God morgon alla Varvetlöpare!
Vad tyckte ni om årets upplägg med nummerlappar på mässan istället för i Slottskogen?
Som boende utanför GBG tyckte jag det sög rätt hårt. Vi var två som körde upp tillsammans på morgonen innan start och svängde inom mässan för att hämta ut nummerlapparna, jag sprang in och hämtade ut dem och min kompis satt kvar i den felparkerade bilen utanför... Ingen chans för någon av oss att kolla någon av utställarna över huvud taget. Trist.

Det kanske bara var vi som tyckte det var dåligt men om andra också tyckte det så vore det ju bra om det kom fram till arrangören.
Så vad säger ni, bra eller dåligt?
< < < 1 2 > > >
1984 • Ljungby
#2
23 maj 2016 kl 08:11
Gilla
Jag som åker upp på fredagen tycker det var perfekt att ha den på mässan för då slapp man att åka ut till frölundaborg å hämta den. Men kan förstå att det är bökigt om man åker upp på lördagen.

Sen själva mässan tycker jag nästan var sämre än innan. Kan varit för att de har byggt upp på förhand att det skulle vara så stort å bra. Men tycker mest det var rörigt.
Mikael S
1960 • Sundbyberg
#3
23 maj 2016 kl 08:48
Gilla
Jag kom med tåget på morgonen och tyckte det funkade bättre än tidigare, det gick mycket snabbare att hämta lappen och var inte lika trångt. Mässan var möjligen något svåröverskådlig, men jag gick rakt igenom och tog skyttelbussen ut till start, vilket var smidigt, men tog oväntat lång tid, vilken märklig väg den körde.
Sammanfattningsvis en förbättring.
Per Bilén
1969 • Halmstad
#4
23 maj 2016 kl 12:51
Gilla
Vi kom på morgonen söderifrån med bil. Parkerade på Åby och tog skyttelbussen till mässan och sedan till starten. Hur smidigt som helst. Men mässan vet jag inte om den var så bra, ingen större skillnad mot tidigare tycker jag.
Tanja Werner
1968 • Malmö
#5
23 maj 2016 kl 13:31
Gilla
Sedan var det jättekrångligt med den där appen. Jag lyckades inte på flera timmar att ladda ner den, så min sambo väntade utanför entreen och jag bara hämtade nummerlappen och struntade i mässan. Utan inbjudan via appen kunde han inte följa med in... Hörde av fler, som hade det problemet. Vad är det för trams???
1975 • LUND
#6
23 maj 2016 kl 13:41 Redigerad 23 maj 2016 kl 13:42
Gilla
Jag kan se poängen om de vill växa mycket mer,
men då borde de faktiskt förbättra starten ända fram
till säldammsbacken och flytta något annat.

De kunde ju delat ut påsen tidigare och haft en bingo
med karta över goodies att plocka upp, nu var det ungefär som innan.
Det fanns inte heller någon speciell mat som passat löpare 3h innan starten.

Istället hamnade jag på företagsbyn vid start och de företag som bjöd på fika, energi och vatten måste ju uppmuntras.

Till sist funkade väl transporten dit,
men det var svårare att ta sig därifrån.
Fanns det shuttlebussar tillbaka till korsvägen?
ME
1970 • Jönköping
#7
23 maj 2016 kl 14:29
Gilla
Funkade bättre än väntat tyckte jag som reste över dagen, men den stora missen tycker jag var tillgången på toaletter på mässan. Genom att ha stopp för att gå tillbaka förbi nummerlappshämtningen missades alla toaletterna i korridoren strax efter ingång och det blev extremt långa köer där inne. Det måste bättras till nästa år. Busstransport till och från start funkade klanderfritt för mig.

#6, Ja, jag tog en sådan från Botaniska, ungefär där man blev avlämnad och de verkade gå kontinuerligt.
Niklas Gabrielsson
1986 • Falun
#8
23 maj 2016 kl 14:44
Gilla
Kom till mässan lördag morgon vid 10:30. Parkerade i Focusgaraget utan problem. Gick in i mässan där det inte var så mycket folk. Sedan buss till Slottsskogen (lite väl lång resa, men smidigt att bussen gick direkt). Åt en pastasallad på området som fanns att köpa. Inväntade start, sprang, gick i mål tog shuttlebuss tillbaka till Korsvägen (ännu krångligare väg tillbaka, men är stan avstängd förstår jag att den får köra runt). Klev av vid Universeum, gick inomhusvägen via Gothia Towers-hotellet till garaget då det regnade ute och åkte sedan mot Onsala utan bekymmer.

Mässan kändes lite rörig/ej överskådlig. Lite trångt då vi var där på fredagen också + varmt. Appen fungerade bra + att bjuda in någon för mig. Gjorde det redan på torsdagen.
csaba
1973 • Malmö
#9
23 maj 2016 kl 14:57
Gilla
Jag kan ändå inte förstå varför dom flyttade mässan.
Nu var jag ändå bara där som åskådare i år, men det måste ändå vara ett stressmoment som tävlande.
Man kopplar av och går på mässan på ett lugnare sätt, när man vet att man är i närheten av starten.
När vi kom ut vid bussarna, var det rena kalabalik. Däremot kan jag inte svara på om det gick smidigt eller inte (då vi inte tog bussarna).
Tor
1975 • Göteborg
#10
23 maj 2016 kl 15:43
Gilla
"Jag kan ändå inte förstå varför dom flyttade mässan."

Dom flyttar mässan för att den skall kunna växa.
1964 • Motala
#11
23 maj 2016 kl 15:55
Gilla
Hämtade nummerlappen sent på Fredagen.
På lördagen tog vi Kungsbackapendeln söderifrån och gick av vid Liseberg/Mässan.
När vi kom bort till Korsvägen var det full kaos. Vet inte hur många totalt fullsatta spårvagnar som fick åka förbi innan vi kom in i någon. Kollade inte bussarna men någon sa att det var ännu värre där.
csaba
1973 • Malmö
#12
23 maj 2016 kl 16:11
Gilla
Tor - jag förstod det, men upplevde inte att mässan var större, dessutom så går ju folk (som är långresta) mindre på mässan eftersom dom stressar till starten.
Så mässan var inte ett dugg större.
Tor
1975 • Göteborg
#13
24 maj 2016 kl 08:43
Gilla
Csaba - Att mässan "skall kunna växa" betyder inte att mässan var större i år.

Mässan hade inte möjlighet att växa inne på Friidrottens hus. De senaste åren har det stått utställare utanför byggnaden.

I år var inte fokus på att växa utan att få ordning på logistiken kring flytten.
1988 • Göteborg
#14
24 maj 2016 kl 08:52
Gilla
Som första året som inte-löpare utan faktiskt jobba på mässan så var det här faktiskt första året jag fattade att det fanns en mässa. Annars har jag bara hämtat ut nummerlappen och inte alls vart förbered på att man ska kunna shoppa också (kommer alltid dit direkt förbered inför varvet, utan plånbok och väska). Så för mig så är det en stor förbättring, och nästa år när jag springer på lördagen ska jag spendera fredagen på mässan, och hoppas att den är större än i år :D
Johan Adelsberg
1981 • Åsa
#15
24 maj 2016 kl 09:25
Gilla
Jag tycker det i stort var en klar förbättring med att mässan och nummerlappar fanns på svenska mässan. Sen hämtade jag min lapp på torsdagen, även då var det mycket folk. Kan tycka att själva mässan inte var tipp topp, men dock bättre i vissa avseenden än den gamla. Kändes mer mässaktig nu. Nummerlapparna hämtades mycket smidigare i år anser jag. Jag kan tänka mig att själva mässan först blir riktigt bra om några år när de har hunnit med att växa till den nya kostymen.

Själva lördagen kom jag med pendel till Liseberg där jag gick bort till korsvägen som var smått överbefolkat. Trotts det så tycker jag det gick smidigt att ta sig därifrån, väntade kanske 3 minuter innan en vagn kom, som sen inte gjorde fler stop förrän vi var framme.

Slutsats, bra med flytt av mässa/nummerlappar
1972 • Umeå
#16
24 maj 2016 kl 11:34
1 Gilla
Mässan låg ju bra till i år för oss som kom med flyg, precis vid första hållplats för flygbussarna. Mässan som sådan kändes lite rörig. Det var svårt att få överblick och jag lyckades komma tillbaka till samma plats igen hur jag än gick därinne - men jag är ju landsvägslöpare och inte orienterare ;-)
1988 • Helsingborg
#17
24 maj 2016 kl 14:10
Gilla
Jag förstår att man vill att mässan ska kunna växa och att hela arrangemanget ska bli större men problemet som jag ser det är att det inte fungerade på ett tillfredsställande sätt med mässan och nummerlappsutdelningen.

Som det kändes nu så tar man upp hela området runt Frölundaborg och slottsskogen samt runt svenska mässan. Min upplevelse var att det rådde ett rätt rejält kaos vid mässan och på korsvägen. Det var folk överallt så jag kan tänka mig att folk som inte skulle springa verkligen stördes av detta.

Lägg till pinsamt dåliga shuttlebussar (lär er av lidingöloppet) och lite oflyt med att en spårvagnslinje lägger ner mitt i den högsta belastningen så förstår ni hur det var på platsen utanför mässan...

Nej, flytta tillbaka allt till det vanliga.
Henning Looström
1973 • Lund
#18
24 maj 2016 kl 14:45
Gilla
Det är trevligt att se att så många verkar nöjda ändå!
Kanske bor jag just så långt ifrån Gbg att det blir besvärligt. För långt bort för att kunna hämta ut lappen i förväg, för nära för att behöva komma redan på fredagen.
Det är ju jättebra med en riktig löparmässa, den får gärna växa. Däremot tyckte jag, precis som Csaba är inne på, att det blev ett stressmoment. Hämta lappar i ena änden av stan, installera polaren på hans vandrarhem i andra änden av stan, ta sig till startområdet i ytterligare en del av stan. Stressigare än de nio tidigare gångerna jag deltagit.
Nummerlappar på Friidrottens hus och mässa på Korsvägen vore gött. Antagligen skulle utställarna sura.
1964 • Motala
#19
24 maj 2016 kl 18:24
Gilla
#15
Beror nog mycket på vilken tid man kom till Korsvägen. Jag kom också med pendeln. Vi stod nästan 45 minuter i folkhavet innan vi lyckades tränga oss in i en vagn...vagnarna som kom dit var alla mer eller mindre redan fullsatta.
1967 • Åhus
#20
24 maj 2016 kl 20:46
Gilla
Åkte från Åhus på morgonen, anlände till mässan 0900 parkerade bilen i parkhuset, gott om plats.
Hade missat att ladda ner inbjudningarna, så det fick vi göra,, tog två minuter.
Mässan var ok men hade trott på mer ( men det kommer väl).
Gott om tid ta det lugnt.
Hade dock varit önskvärt med mer klara uppgifter på bussar och spårvagnar till start området och hur lång tid dessa faktiskt tog till starten.
El fel på spårvagnarna gjorde att man fick lite panik, men det löste sig och kom fram till start 1 timme innan start 13,22
Buss tillbaka som körde runt södra Gbg,,,, lite onödigt.
Helt ok förändringar och jag kan förstå dem.
< < < 1 2 > > >
Endast registrerade medlemmar kan posta inlägg till forumet. Registrera dig här eller logga in ovan.